Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajacazwiedzajaca

Katowice - Wiedeń - ile paliwa potrzeba by tam dojechać? Był ktoś?

Polecane posty

Proszę o odpowiedzi mój budżet jest bardzo ograniczony, nigdy tez nie byłam zagranicą ... Jak myślicie, opłaca się tam jechać na jakieś dwa dni? ile paliwa potrzeba by tam dojechać? Był ktoś w Wiedniu? co warto tam zobaczyć/ zjeść? aby zmniejszyć koszty wezmę większość jedzenia ze sobą, a także będę spać w samochodzie( jakkolwiek dziwnie to brzmi) :D Co jeszcze można zrobić by zmniejszyć koszty takiej wyprawy? proszę o poważne odpowiedzi..

Gość a jedziesz tam VW Polo
czy Hummerem, głupia kwoko?????

UAZem

Gość mfkkkkkkkkkkkkkk
Wiedeń przepiękny szczególnie nocą :)zależy co cie interesuje - architektura , muzea, sklepy?

Interesuje mnie wszystko:) ze sklepów może nie centra handlowe, ale takie w których mogłabym kupić coś wyjątkowego, pamiątkę. Dziękuję za wypowiedzi:) obliczyłam, że tej benzyny jednak będzie potrzeba dosyć sporo huhu. Ale może do września coś nazbieram:)

Gość mfkkkkkkkkkkkkkk
my właśnie też jedziemy we wrześniu do Wiednia. Proponuję odwiedzić Pawilon Secesji, tradycyjnie Belveder, udaj sie do centrum i katedry św. Szczepana - tam niedaleko są krypty cesarskie jeżeli interesuje Cię historia:) Z rozrywkowej strefy to schonbrunn (coś w stylu ogrodów- palmiarnia, pustynia, zoo) oraz prater (park rozrywki :))jak będziesz w pawilonie secesji podejdź sobie na targ który jest niedaleko- takiego czegoś jeszcze nie widziałaś :) nachtsmark się nazywa chyba. Zapomniałabym- obowiązkowo Albertine odwiedź - muzeum z dziełami wielkich mistrzów (potrafiłam tam przesiadywać godziny). Najlepiej kup w Polsce jakiś przewodnik bo będzie ciężko sie poruszać, wpisz w google metro wiedeń :) Miłej wycieczki- nie zapomnisz do końca życia i będziesz tam wracać

Gość cholerka, szkoda ze nie
jechalas na ten weekend. Brat poszukiwal kierowcy, tez sie wybieral. Zawsze to taniej by wyszlo, podzielic sie kosztami ;) Ostatecznie pojechal zwyczajnie autokarem... Cena w dwie strony 225 zl. A z Katowic jedzie bezposredni pociag do Wiednia. Ale drozej wychodzi niz autokarem.

mfkkkkkkkkkkkkkk dziekuje za rady, n pewno się przydadzą Twoje informacje:) Teraz się jeszcze ocknęłam - przecież są też drogi płatne lub częściowo płatne Ktoś wie jaki jest mniej więcej koszt? Też się zastanawiałam nad pociągiem, ale koszty mi wtedy wzrosną - przecież na dworcu spać nie będę :D

Gość cholerka, szkoda ze nie
ale autokarem 225zl w dwie strony. A w samochodzie spac bedziesz?

Gość mfkkkkkkkkkkkkkk
http://www.campingwien.at/en/ Fajny kemping. Teraz jest pakiet promocyjny za 110 euro masz dla 2 osób : 4xnocleg 2x vienna card (przez 72h możesz podróżować metrem, tramwajami i bodajże busami I warunki bardzo fajne :)

dzięki ale za drogo by mi to wyszło :D a jak to jest z tymi drogami płatnymi, orientuje się ktoś może? ;)

Gość mfkkkkkkkkkkkkkk
to gdzie zamierzasz spać? :) autostrady są płatne ale to już nie pamiętam co i jak , wygooglaj sobie info