Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama radzia

o ktorej kładziecie swoje dzieci spac- w jakim wieku

Polecane posty

chcialabym sie dowiedziec o jakiej porze kladziecie swoje dzieci spac w jakim sa wieku i mniej wiecej do ktorej spia. dzis nasluchalam sie nie milych epitetow pod swoim adresem ze wzgledu na to ze klade niby zbyt szybko spac dziecko.

Gość tajasne
a co Cie to obchodzi co ktos gada? dziecko ma isc spac wtedy kiedy je położysz i tyle.

Gość tajasne
i sie nie przejmuj gadaniem bo sie zawsze znajdzie ktos komu sie nie bedzie podobało kiedy kładziesz, czym karmisz, jak myjesz itd. miej to w dupie.

Gość gość
Ja swoje dziecko mam w drodze ale powiem na przykładzie mojego podopiecznego którym się zajmuje ma on 2 latka śpi w dzień około 10-11 2 h i potem kładzony jest spać około 19 :)

ja mam 8 miesiecy i klade miedzy 18.30 a 19. 30 max. I niby o 18.30 to jest zbyt szybko . Nasluchalam sie ze z lenistwa to robie bo niechce sie dlugo dzieckiem zajmowac. a si mi do 7-8mej

Gość tajasne
teściowa nagadał? :D to daj jej dziecko na wieczór, niech sie pozajmuje. jak jej zacznie płakać i marudzić to Ci w podskokach odniesie :D jak Ci tyle śpi to bardzo dobrze. tak kładź. przynajmniej bedziesz miec czas dla siebie.

znaomi byli u nas.i akurat usypialam malego no i standardowo byl wrzask.a oni ze jemu napewno spac sie niechce a ja... itd

Ja mam 5 latka i jak ma wstać na drugi dzień do przedszkola to idzie spać między 20:00 a 20:30, a w weekendy "lata aż padnie" czyli tak średnio do 22 :)

20,15 i 2 lata w okolicach 22-giej 5 miesięcy--20-ta dwoje pierwszych muszę najpierw ogłuszyć :D ...najczęściej głośniejszym zwrotem

Gość wychodzimy
13 m-cy o 21- 21.30

moja ma 4 latka i jak chodzi do przedszkola to ok 20 a jak nie to pada ok 21.30 -22,wyjatkowo później

Gość dziewczynka szatynka
21 miesiecy chodzi spac kolo 24 1 w nocy :) ale za to spi w dzien po 5 godzin wiec nie ma co sie dziwic ehheh,a jak go nie poloze spac w dzien lub obudze wczesniej to mam masakre

Gość dfghjkilop
Syn 4 lata ( od dwóch lat bez drzemek w dzień ) lato/wiosna - ok. 21 godz jesień/zima godz 20. Wstaje rano ok. 7-7:30 córka 2 lata ( od 12 do 14 drzemka) Pory snu identyczne jak u syna

Gość w temacie
15 miesięcy - kąpiel o 19-stej, potem butla i do łóżeczka, zasypia w ciągu kilku minut,a śpi zazwyczaj do 7, rzadko dłużej.

Gość mdmcdmdmdaaa
mama radzia ale 18:30 to faktycznie wcześnie. moje dziecko o 18:45 było kąpane, potem butla z mlekiem i ok. 19:30 zasypiał a rano wstawał ok 7-8

Gość niewiadoimaONA
Moj ma 2 latka i 3 miesiace w dzien spi z 2,5-3 godz a chodzi spac tak o 21

Gość Arlyna
2, 3 i 6 lat. 22:00. wstają o 7:00. dlatego kładę je późno, żeby nie latały po domu od 5:00 i nie próbowały robić sobie śniadania bez naszej wiedzy, bo już rok temu była taka akcja, że młoda z wielkim nożem od chleba latała po kuchni bo chciała robić dzieciakom kanapki. :o miałam przestrach w oczach jak ją zobaczyłam.

Gość Arlyna
Drzemek młodzieży nie liczę, bo są krótkie i nieregularne, najczęściej zdarzają się w okolicach 14:00 w czasie zabawy na podłodze, albo na sofie w czasie oglądania tv albo obserwowania starszej jak katuje nintendo.

12 miesiecy kapany okolo 20 zasypia okolo 21. 18.30 to faktycznie troche za wczesnie tak mi sie wydaje. Moj synek juz od okolo 7 miesiaca zasypia kolo 20.30-21. a spi do 7 czasami do 8 i w dzien raz 2 godziny a raz okolo 40 minut. jak byl mniejszy kapany byl okolo 19.-19.30

Gość nanananaan27
2,5 roku 22.00, wstaje 9.30

każde dziecko a indywidulany czas spania;) dla mnie 18.30 to wcale nie za wczesnie:P córka jak chodzi do żłobka to poada max o 19 a tak to ok 21 czasem póxniej:) a wstaje jak ja bracisze odbudzi ok 8:) synek chodził spac o 21, ale od dwóch tygodniu o 19.30 i spi do 8 czasem do po 7:) a wdzien zalezy czasem długo czase krótko:p

Gość nanananaan27
dodam że w dzień już nie śpi, bo to pewnie też ma znaczenie ile dziecko w nocy przesypia

Gość mój ma 3,5 roku
spać chodzi 19,30- 20 a wstaje 7-7,30 nigdy nie chodził spać pózniej niz 20-20,30 ( to było jak spał w dzien) od roku nie sypia w dzien i pada koło 19,30 :)

Gość mam dwie sztuki
pięć lat oraz dwa z groszem; idą spać razem ok. 19.30 , zasypiaja sami i około 20 juz ich "nie ma" pięciolatka gdybym przesunęła na późniejszą godzinę to zrobilabym mu krzywde w sumie, bo potrzebuje więcej snu niż młodszy; wniosek: każdy rodzic sam widzi ile snu potrzebują jego dzieci i jak się kształtuje jego zegar biologiczny; i innym nic do tego! :-)

Mój na 4 miesiące i zasypia kolo 22, a budzi sie między 8 a 9. A gdyby poszedł spac o 18:30 to pewnie obudzil by sie o jakiejś 4, 5 rano. :)