Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka jedna młoda..

Straszny problem z usypianiem...

Polecane posty

Gość Taka jedna młoda..

Dziewczyny poradzcie coś bo już nie daje rady. Mój synek ma prawie 4 miesiące i ma okropny problem z usypianiem. Jest jeden wielki płacz :( i nie tylko wieczorem ale w dzien tez, tyle że wieczorem to on po prostu dostaje histerii. Nosze, buja, daje do wózka, łade na łózko, do łóżeczka i nic nie pomaga... później już sam pada z tego płaczu. Do tego strasznie dużo pije przy jednem usypianiu potrafi wypić 150 ml. Daje mu herbatki i wode z glukozą. Macie jakiś pomysł jak zapobiec tej histerii??

Gość swieta prawda
sama jestes sobie winna...,,Nosze, buja, daje do wózka, łade na łózko, do łóżeczka i nic nie pomaga... później już sam pada z tego płaczu. ,,co to za zwyczaje?jakby ktos ze mna robil takie rzeczy to tez pier...ca bym dostala.nie mozna dziecka polozyc,dac mu pieluszke i poglaskac po glowce?przyzwyczailas to noszenia,bujania to teraz masz!

Gość a melise
sproboj mu dac to go uspokoi i zasnie na maoja core podzialalo ale po tygodniu dopiero

Gość Taka jedna młoda..
Wcześniej tak robiłam kładłam i zapypiał. Od jakiegos tygodnia tak ma i nie wiem czy to jest spowodowane. A dlaczego nie dawac wody z glukoza?

Gość swieta prawda
im wiecej cukru tym wiekszy dzikus.rzeczywiscie dobry pomysl z ta melisa.moze pomoze!

sa herbatki na uspokojenie wlasnie mozna podawac przed snem i w dzien i w nocy, moja nie moze mi usnac wieczorem jak nie pospi w dzien im bardziej nie wyspana tym jest gorzej. No i wlasnie noszenie na rekach, bujanie daje taki efekt. Moze za pozno probujesz go polozyc i jest juz taki zmeczony ze ciezko mu usnac? Powodów moze byc wiele, obserwuj dziecko i sama zobaczysz jakie moga byc przyczyny.

Gość swieta prawda
a moze zeby mu ida?generalnie im wiecej spokoju tym dziecko tez spokojniesze...sprobuj go moze wziac na rece,ale siedz.przytul,daj smoka i przyloz tetre do policzka,poglaskaj po policzku,spokojnie i cicho do niego mow albo nie mow...moj synek jak czasem ma jakis kryzys to mu pomaga:)

Gość Taka jedna młoda..
A moge dawać samą wodę?? Jak tak to jaką? mineralną przegotowana czy nie? Mineralną dlatego, że na takiej robię mu mleko i herbatki. Jak już jest taki zmęczony to zazwyczaj usypia na rękach... Nad zębami też myślałam ale nic w buzi nie zauważyłam. Na wszelki wypadek kupiłam żel na dziąsła i dwa razy dziennie smaruje

Gość Taka jedna młoda..
wode daje dlatego, że mały potrafi przez pół dnia wypić po 100 ml trzech rodzajów herbatek (umiankowa, z kopru i uspakajającą) na opakowaniach pisze, żeby nie dawać dzienni wiecej niż 100 ml jednej herbatki, więc nie mam już co dawać mu do picia

Gość Taka jedna młoda..
Tak sie też zastanaiam... własnie tydzień temu wyjechał mój mąż za granice i wtedy się zaczęło czy taki maluch może tęsknić??? Czy to może byc powód jego histerii??

Możesz dac mineralną np żywiec, dobrawa. Po co ta glukoza? Nie podawaj, nie jest potrzebna. Ja swoją córkę też tak usypialam w tym wieku, za cholere spac nie chciała jak bujałam, nosiłam.;] Zasypia przy piersi, spokój, cisza, zgaszone światło. Jest przytulona. Przytul synka, daj smoka(ewentualnie, lepiej nie )pogłaskaj po głowce, plecach, daj pieluszkę do policzka, postaraj się Go wyciszyć. Powodzenia;)

Gość Taka jedna młoda..
Uwierz, że tak robię a on od tygodnia dostaje histerii i nic nie pomaga : Jak pisałam w końcu pada z tego płaczu mi na rękach... W dzień jak nie śpi to jest bardzo wesołych chłopcem ciągle sobie gada i się śmieje, a jak przychodzi pora na sen to tragedia.

Gość spróbuj
Go zmęczyć;) wieczorem wykąp,nakarm...połóż się obok Niego na łóżku i baw się.Opowiadaj bajki , śpiewaj kołysanki (cichym i spokojnym głosem). wycisz Go. nie rób nic na siłę bo i Ty i synek się denerwujecie.Ty chcesz,żeby JUŻ spał a on ...no cóż,to tylko dziecko. Ja moją córkę od początku zostawiałam samą w łóżeczku...nakarmiona,przewinięta i spać;)ale nie powiem bo dała mi w kość ze spaniem i samym zasypianiem. Kołysanki,bajki i spać.Powodzenia.

Gość wkurzona położna
tylko go przyzwyczajaj stopniowo,bo na rękach u ciebie mu było "lepiej" niż w łóżeczku i nie chętnie sobie "pogorszy". A wciągu dnia może wyjdź z nim na spacer? i jeszcze jedno - to że w buzi nic nie widać, to nie oznacza,że nie idą mu ząbki. A żelem bez powodu nie smaruj, bo jak będzie naprawdę potrzebny... a może ma kolki? jak kładziesz to pomasuj brzuszek i zobacz czy go nie pręży