Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dederw

Mój przyrodni brat popełnił samobójstwo!!!!

Polecane posty

Gość zycietohorror
No nie umiał mu pomóc zupełnie. Zostają im tylko sny... i modlitwa, żeby sie nie pozabijali. Powinni jakoś z dziadkiem sie dogadać. Ten dziadek jest winien na pewno - co to jakieś wyzwiska. Zależy co z tą matką i tyle. :( Może zachorowała, nie przyszedł ojciec dziecka - nie wiem. Nie wiemy co z matką, nie? Moje zdanie. :(

Gość łapacz ciem
zycietohorror czep się Bachledy..........

Gość zycietohorror
No widzicie rak - ten ojciec autorki miał sie tym zainteresować. Może ten dziadek miał przyjść, powiedzieć, że córka umiera. Co dalej z wnukiem? Taki egoista. W każdym razie on nie miał chodzić - po pieniądze ? No to dziadka miał wysłać. A ile miał lat?

Gość dorotaaaaa
"Ważne jest to co mówi w moim domu na mojego ojca jakiś psychol, nie wiecie nawet jaką ten człowiek miał agresje w sobie." Wyobrażam sobie jaką miał agresję. Na jego miejscu miałabym tyle samo złości w sobie. Powiedz, czy Ty nie widzisz, jakie piekło przeżył ten chłopiec? Kurka nic nie czujesz, wiedząc już teraz na pewno, że to był twój brat???????? Że mogłoby się to skończyć inaczej???????

Gość okeeeeeee
dederw wiesz że to ważna sprawa ale wiesz ojciec was ukrywał i zdradził matke ze miał romans. musisz naprawde wiedziec prawde o niego

Mój ojciec wiedział że ma dziecko, nie wiedział że to syn. Nic nikomu nie mówił, dopiero teraz do wszystkiego się przyznał. Uważacie mnie za egoistke, ale je nie chce się odsuwać od własnego ojca który całe życie był dla mnie dobry, dla mojego rodzeństwa również, nawet moja mama mu już wybaczyła. Jeśli chodzi o tamtego pana którego nazwyam psycholem to jest wiele argumentów które by o tym świadczyły, przyszedł do nas, awanturował się i groził.

Gość zycietohorror
No wiecie - ten dziadek miał córki i wnuka nie olewać. Olał ich bo córka miała nieślubne dziecko i taki koniec. A teraz został sam i nienawiść. Delikatnie uważam, że rzeba jakoś z nim dojść do porozumienia, starość - strach o siebie, a wnuk nie chciał sie dziadkiem głupim zajmować, powiesił się i poszedł do matki. A matka? Nie mogła wyjść za mąż? Kto wie jak było :(

Gość taka jedna onaaaaaaaaaa
bo jego wnuk sie zabil idiotko !!!! a co jesli zabil sie przez twojego ojca ? co jesli liczyl na to , ze mimo tak glupiej sytuacji pomoze mu jakos? chociuaz pogada ???

Gość zycietohorror
Za dużo nienawiści jest w tej historii. Oby się ta nienawiść zamieniła w wybaczenie - zwłaszcza u tego dziadka. Tak to jest z zachodzeniem w ciążę - czasem lub często... nie wiem :(

Gość n@ćp@n@ zekol@dą
" Bardziej obawiam się tego co tamten psychol jest gotowy zrobić mojemu ojcu. Groził że go zabije." ten psychol to dziadek tego chlopca.Chlopca,ktory byc moze szukal pomocy,wsparcia niekoniecznie pienieznego.Byl z pewnoscia w dolku,a twoj pozal sie Boze stary kopnal go w tylek.Spolodzil go.Trzeba bylo mu myslec glowa nie dupa przed laty.Dziwie sie Twojej matce,ze mu wybaczyla.Wyjebalabym na zbity pysk!

Gość Autorko zycze tobie
tego samego za kilka lat .Poznasz faceta ktory zostawi cie z dzieckiem...potem ono zginie jak twoj brat..... Zal mi ze jestes tak pusta a zycie ludzkie to dla ciebie nic a twoj ojciec wz piekla nie wyjdzie

Gość zycietohorror
No słuchajcie ten ojciec pewnie nie wiedział, że matka umarła. Zależy czy rodzina mu wybaczyła. Takie rzeczy. Może sie bał? Nie wiemy. Jeśli wiedział, że umarła to źle zrobił. Miał się zapytać czego chce. Wyrzucił go. też taki agresywny... :(

Gość zycietohorror
Szkoda, że ojciec autorki nie intereesował się ani matką ani swoim nieslubnym synem. Był zły , że sobie zaszła. Umarła. Jej sprawa. Nie jego. Hmmm... bardzo trudna historia i tyle :(

Gość okeeeeeee
ja uważam moim zdaniem ojciec powinien wczesniej poinformowac was ze miał dziecko innej

dorota??ty sobie wogole zdajesz sprawe z powagi sytuacji?Ten psychol to czlowiek zrozpaczony po stracie wnuka.Wiesz jakie emocje targaja czlowiekiem w takich sytuacjach zyciowych?? twoj ojciec zle zrobil,ze go wyrzucil.Mozesz tu pisac co chcesz on teraz do konca swoich dni bedzie nosil to pietno na sobie,ze go wtedy wyrzucil.Ma na sumieniu zycie tego chlopaka i sie tego nie pozbedzie.I dobrze mu tak.Szkoda tylko chlopaka.

Gość okeeeeeee
dla mnie jest trochę nie do pomyslenia

Łatwo wam się ocenia sytuacje jak jej nie znacie. Mój ojciec był dla swoich dzieci(dla mnie i mojego rodzeństwa) bardzo dobrym ojcem. Jedyne czego się dowiedziałam to to że mój przyrodni brat mieszkał z matką i dziadkami i tego że mój ojciec zdradzał moją matke 16 lat temu. Na tym koniec, dalej się nie dopytywałam ojca bo uznałam że to bez sensu. Wole żyć własnym życiem, ale chyba mam prawo bać się o życie własnego ojca , jeśli jakiś człowiek mu grozi.

Gość nieno to sie nie dzieje napraw
nie wierze, ze takie świnie jak opisany tu ojciec i autorka istnieja... chociaz w sumie - moze to niestety nie prowokacja. A tatuś jak się czuje? Miło mu jest? Czy to totalny socjopata, ktoremu wyrzuty sumienia nie groza?

Gość Zuzia Samo Złoo
Krew mi się gotuje w żyłach. Tatuś popełnił Błąd. Niech zgłosi na policję dziadka. Świetnie. Powinien wytoczyć mu proces. Idźcie z Mamusią- dowiecie się na pewno ciekawych rzeczy o Tatusiu. Widzisz, Kochana- tak Ci powiem szczerze, że masz tatusia skurwysyna. Zdradził Twoją Matkę- ale to nic. Zrobił Dziecko i wypiął się na Nie. Totalnie. Emocjonalnie również. Jak się macza ogóra na boku i zaleje formę, to trzeba się liczyć z tym, że kiedyś "Owoc Miłości" będzie chciał dowiedzieć się, kto jest ojcem/ matką. Twój Tatuś wyrzucił Go z domu. Domyślam się, że Chłopiec mógł szukać pomocy w sytuacji, w której znalazła się Jego Matka. Jak będziesz miała chwilkę, to odwróć sytuację i zastanów się, co byś pomyślała o takim Tatusiu po tym, jakby Cię z hukiem wypieprzył za drzwi :) Ciepło byś nie pomyślała, cooo? :) Może Twój Tatuś do końca życia będzie żył z piętnem śmierci tego Chłopca. Swojego Dziecka (choć w najmniejszym stopniu nie zasługuje na mianowanie go rodzicem). Powinien, gdyby miał normalny system emocjonalny, ale zdaje się, że takiego nie posiada. Jest dupkiem, tchórzem i egoistą. Albo może niech się zgłosi do psychiatry.

sorki ja tam do doroty pisalam mialo byc do autorki:P "I tak nie byłoby miejsca w moim życiu dla brata którego dopiero co bym teraz poznało." acha czyli moglabys powiedziec tak"to nawet dobrze,ze popelnil samobojstwo,przynajmniej nie bedzie go w moim dalszym zyciu..." swietnie!

chociaz w sumie autorko jedno samobojstwo w ta czy w tamta strone to co to ma za znaczenie, nie? :) najwazniejsze, ze tatus byl dla Was dobry. tego sie trzymaj, po co sobie psuc nastroj, no nie:)? ostatnio widzialam gdzies w Polityce artykul o samobojstwach dzieci, to moze sobie poczytaj...tylko nie wiadomo, czy to warto... no wiesz cudze zycie nie ma znaczenia...wazny jest twoj dobry nastroj i to, ze tatus potrafil sie skutecznie wypiac na twojego przyrodniego brata

brawo! brat sam sie wyeliminowal! hurra!:D ty jestes zastrana egoistka a zycie bywa przewrotne i trzeba miec nadzieje, ze zanim sama sie rozmnozysz przezyjesz cos, co ci uzmyslowi, ze nie jestes zasranym pepkiem swiata razem ze swoja rodzinka i tatusiem co macza malego gdzie nie trzeba na ra🖐️

Gość okeeeeeee
ja mówie od razu że to wszystko wina ojca

Gość raszpla kupidyna
no i huk z nimi wszystkimi, szkoda tylko chłopaka ale sam wybrał a jak popełnił samobója bo nie doczytałam?

Gość zalogowane prosie
i tatus i coreczka siebie warci 🖐️ szkoda chłopaka a dziadkowi sie ni edziwie, byleby tylko nie strzeliło mu z rozpaczy cos głupiego do głowy by marnowac pozniej sobie zycie przez takie smieci jak wy w wiezieniu

"Łatwo wam się ocenia sytuacje jak jej nie znacie. Mój ojciec był dla swoich dzieci(dla mnie i mojego rodzeństwa) bardzo dobrym ojcem. Jedyne czego się dowiedziałam to to że mój przyrodni brat mieszkał z matką i dziadkami i tego że mój ojciec zdradzał moją matke 16 lat temu. Na tym koniec, dalej się nie dopytywałam ojca bo uznałam że to bez sensu. Wole żyć własnym życiem, ale chyba mam prawo bać się o życie własnego ojca , jeśli jakiś człowiek mu grozi." zapomnialas dodac,ze twoj przyrodni brat popelnil samobojstwo. posluchaj tutaj juz nie chodzi nawet o to czy ktos kogos zdradzal.Ale zapytaj swojego ojca czy jakby mial cofnac czas do wizyty tego chlopaka u was w domu to wyrzucilby go tak samo.kazdy normalny czlowiek ma jakis wyrzut sumienia w takiej sytuacji.Pomijajac wszystko.Nie usprawiedliwiaj ojca na sile.Mozesz mu wybaczyc to twoja sprawa jest.Ale tobie nie jest nawet zal tego chlopaka z tego co widac...to jest zle.

"szkoda tylko chłopaka ale sam wybrał " czlowiek cierpiacy na depresje nie jest w stanie dokonywac racjonalnych wyborow.A wiekszosc osob popelniajacych samobojstwo cierpi wlasnie na depresje.