Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotnnaaaaana

jak spędzacie czas w ciąży?

Polecane posty

Gość samotnnaaaaana

witam!!! mam pytanie do niepracujących przyszłych mam;) jak spędzacie czas w ciąży by się nie zanudzić w domu??? co takiego robicie gdy nie ma męża lub gdy męza nie ma całymi dniami???jak spędzacie weekendy? wieczory? itd??

Ja jak bylam w ciazyto -bardzo duzo czytalam -ogladalam tv spacerowalam robilam zakupy dla dziecka i duzo innych rzeczy Nudziszzzzz, dzisiaj rano juz zalozylas podobny topik. Radze ci sie wyspac bo ak dziecko urodzisz to juz na to czasu nie bedzie.

Więc: -po pierwsze rozkoszuję się lenistwem w ciąży gdyż wierz mi potem nie będzie na to czasu hehe -dużo spałam -czytałam o ciąży i macierzyństwie (na naukę zawsze jest czas ;) ) -spacerowałam i spotykałam się z przyjaciółkami -prawie codziennie brałam jakąś książkę z biblioteki ;) A wiem co znaczy tęsknota za mężem, który jest w pracy... mój pracuje od 9 rano do 22...

a teraz może zacznę się szkolić z polskiego :), skoro połowę napisałąm w czasie teraźniejszym a połowę w przeszłym hahaha

Gość samotnnaaaaana
motorola85: skoro mąż pracuje całymi dniami to bedzioesz sama musiala robić wszystko przy dziecku a on ci nie pomoze??? nie nudzisz sie sama??? to tylko w weekendy masz męża?>?>

Gość gość
Ja śpie siedze na kompie sprzątam spaceruje czytam oglądam tv i też często jestem sama w domu :)

ja mam wysprzatany dom na blysk:D mucha nie siada- kazda szafke, szuflade i kazdy zakamarek dosiegla szmatka:D znalazlam kilka fajnych stron z filmami i serialami online wiec nadrabiam wszystkie zaleglosci(a jest ich sporo) duzo czytam, spaceruje(chociaz coraz ciezej mi sie poruszac;) ) kompletuje wyprawke dla malej, wymyslam dziwne obiady ( z tym tez juz mam powoli problemy) no i jestem 80% czasu sama, dlatego ukatywnilam 5 darmowych numerow i wisze na telefonie:D

Gość tajasne
hmmm... ja na przykład...pracuję. :)

Gość monasir
i tak zamierzacie 9 miesiecy lezec?? czemu tak zapytam sie do roboty nie chodzicicie?? zpowodow zdrowotnych czy z lenistwa??? ja bym sie bała ze tak siedzac w chaupie , obrosne w tłuszcz

Gość kiok
boze co za idiotka, nie dosc, ze nie chce jej sie pracowac, to jeszcze nie wie jak zagospodarowac sobiw wolny czas:O Ty jeszcze dziecka nie urodzilas, a juz masz otepiony mozg:O:O

Oooooo wypraszam sobie....ja pracowalam do 20tc, ale po pierwsze mialam prace w systemie nocnym, a 5 miesiec bylo juz ciezko ukryc;) a od 22tc zaczela mi sie bardzo skracac szyjka i musialam lezec- wiec praca odpadala...teraz jestem w 35tc i szyjke mam okolo 1,5cm-czyli udalo mi sie uratowac moje dziecko przed przedwczesnym porodem...nie kazda kobieta jest na L-4 z wyboru...uwierz mi, ze kiedy energia Cie rozpiera to przymus lezenia i brak mozliwosci podniesienia czegokolwiek ciezszego niz 2kg nie naleza do najprzyjemniejszych i bardzo chetnie chodzilabym wtedy do pracy:/

dokladnie, ja ten MUSIAŁAM lezec, bardzo sie balam, ze Jacek urodzi sie wczesniej i bedzie slaby... ale udalo mi sie tego uniknąć. jak mi lekarka powiedziala: "MASZ KATEGORYCZNY ZAKAZ WSTAWANIA, TYLKO DO TOALETY" to sie przerazilam, jadlam na lezaco, jak goscie przychodzili to wszystko na lezaco, jak bylismy u rodziny to na lezaco jechalam autem a u wujostwa wolna sofa w salonie cala dla mnie bo lezalam w trakcie imprezy... masakra myslalam, ze zwariuke, jak mi gin powiedziala, ze juz poge wstawać bo dziecko ma powyczej 2,5kg i teraz to juz bedzie bezpieczne to myslalam, ze oszaleje z radosci, sprzatalam dom, latalam po sklepach, robilam obiady. a lezac myslalam, ze zwariuje, odlezyn dostane... straszne to jest nikomu nie rzycze, bo naprawde moze duzo rzeczy zrobic w domu bedac w ciazy a u mnie musial wszystko robic mąż, bo dostawalam OPR, ze wstalam.

Gość anka1976
mam ten sam problem-jestem dopiero w 6 tc -tydzień na l4 i chciałam powiedzieć ze nie dostaje się l4 na lenistwo.jak lekarz każe siedzec w domu to widocznie sa ku temu powody.ja z aktywnej zawodowo kobiety nagle musiałam zostac w domu i na dodatek niewiele mi wolno robić-przeraza mnie myśl o kolejnych miesiącach bezczynności...

Gość gość
Do 32 tc pracowałam. Teraz leniuchuje w domu. Szykuje wyprawkę, czytam i chodzę na spacery.

Gość gffrr
ja mam zamiar za miesiąc iśc na zwolnienie. to bedzie dopiero 3 miesiąc. nie lubie bezczynności, ale pracuję na poczcie, nie mam wpływu na to, czy klient przyniesie mi paczkę 1 kg, czy... 20... a jestem sama do południa, nikt za mnie tego nie przeniesie. już teraz bardziej się męcze, pracuję po 10 h i po takim dniu jestem wykonczona. nie mówiąc o tym, ze strasznie mnie stresuje ta praca.