Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eloeloeloelo

kaszka manna blyskawiczna

Polecane posty

Gość eloeloeloelo

hej corka skonczyla 8 miesiecy karmilam wczesniej piersia potem juz nie chciala wolala butelke podawalam jej kaszki z bobovita i nestele ale zaczelam gotowac kasze manne blyskawiczna zawsze troszke zaoszczedze na meloku a mleko nan troche kosztuje ale czasami zje czasami nie chce co zrobic zeby mi jadla :( poradzicie cos prosze

Gość malamajamaja
ja do kaszki dodaje owoce, tre na tartce albo miksuje

Gość malamajamaja
a ta kaszke to na czym robisz? na wodzie, mleku modyfikowanym czy krowim?

Gość eloeloeloelo
kupuje 3,2% z biedronki

Gość WERAELAEWA
JEŚLI DZIECKO MA 8 MCY TO POWINNO ZJADAĆ: 2 POSIŁKI MLECZNE CZYLI MLEKO MODYFIKOWANE LUB KASZA BEZGLUTENOWA NA MLEKU MODYFIKOWANYM, MLEKA KROWIEGO NIE POLECAM W ŻADNYM WYPADKU, MOŻNA ZASTĄPIĆ TĘ KASZKĘ KLEIKIEM RYŻOWYM,DODAĆ DO MLEKA MODYFIKOWANEGO.ALBO KASZKĘ RYŻOWĄ .JEST KILKA SMAKÓW TYCH KASZEK RYŻOWYCH,WIEC MOŻE DZIECKU KTÓRYŚ ZASMAKUJE.WYJDZIE TROCHĘ TANIEJ NIŻ KASZKI MLECZNO-RYŻOWE. 1XDZIENNIE ZUPA JARZYNOWA Z WYWARU MIĘSNEGO,ALE LEKKOSTRAWNEGO NP.Z PIERSI Z KURCZAKA,MOŻNA ROZDROBNIĆ MIĘSKO Z WARZYWAMI I JUŻ JEST POŻYWNY POSIŁEK. 1X DZIENNIE SOK PRZECIERANY LUB JABŁKO TARTE W JEGO DIECIE NIE POWINNO ZABRAKNĄĆ JAJKA. MNIEJ WIĘCEJ 1 CO KILKA DN.I 5 -7DNI. POCZYTAJ W NECIE JEST TEGO DUŻO. SĄDZĘ,ŻE DLA PRAWIDŁOWEGO ROZWOJU I ZDROWIA MALUCHA NIE WARTO OSZCZĘDZAĆ.ZGODNIE Z ROZWOJEM WPROWADZAJ NOWE PRODUKTY,ABY MALUCH ZDROWO SIĘ ROZWIJAŁ. NAJTANIEJ WYCHODZI PRZYGOTOWYWANIE POSIŁKÓW SAMEMU, BO SŁOICZKI WYJDĄ DROGO. JEŚLI BĘDZIE MIAŁ ZATWARDZENIA TO DAWAJ MU PRZECIER ZE ŚLIWEK KALIFORNIJSKICH TYCH SUSZONYCH.NALEŻY SPARZYĆ JE WODĄ A POTEM PODLAĆ TROCHĘ WODĄ I GOTOWAĆ NA MAŁYM OGNIU Z 7 LUB Z 10 MIN.POTEM ZMIKSOWAĆ.OTRZYMASZ Z TEGO PYSZNY DESER,A ZARAZEM LEK NA TWARDĄ KUPKE. TEN PRZECIER SMAKUJE JAK DESER ŚLIWKA SUSZONA ZE SŁOIKA GERBERA. ALE SIĘ ROZPISAŁAM.MAM NADZIEJE ŻE COŚ POMOGĘ.

Gość malamajamaja
tez mysle ze mleko krowie w tym wieku to za wczesnie mozesz na mleku modyfikowanym robic kaszki bezmleczne ja daje tez jogurt naturalny pol na pol z owocami(musem) synek ma prawie roczek i dopiero teraz daje czasem owsianke ma mleku krowim jak robie dla siebie na sniadanie