Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brak zaręczyn

brak zareczyn po prawie 4 latach

Polecane posty

Gość brak zaręczyn

:(

Gość kropka889
to się ciesz

Gość Pseudonim dla mnie
A co sadzicie o zwiazkach nieformalnych, partnerskich?

Gość ho ho hu ha
u mnie to samo. nawet nigdy nic o tym nie wspomnial. pewnie nie kocha az tak bardzo mocno jak mowi

Gość brak zaręczyn
19, on 24

A co ma miłośc do papierologii? Ja uważam, że zwiazki partnerskie sa lepsze od tych durnych wiejskich obrzędów tylko po to żeby sie pokazac przed rodziną :O

Gość julia na dachu
ło matko pewnie mieszkasz w jakimś zaścianku

Gość kropka889
jestem za nieformalnymi związkami, nie potrzebuje papierka do szczęścia

Gość 10 lat
my ślub bierzemy po 10 latach razem i to tylko dlatego, że ułatwi nam to życie - rozliczenia i te sprawy :) a Ty to jeszcze trochę młoda jesteś, ślub to nie wszystko

nie chodzi o to, ze papierek jest potrzebny do szczescia, ale chodzi o inne wzgledy np prawne

Gość Pseudonim dla mnie
Kropka i Kpiarz- zgadzam sie z Wami. Ja jestem w nieformalnym zwiazku 6 lat i nie mam potrzeby wychodzenia za maz. A najbardziej denerwuja mnie laski - juz po slubie, ktore np w Swieta- kiedy sie dowiedzamy- zycza mi w koncu tej bialej sukni, no kurwa!!!!!!!! a po co mi ta kiecka:)

Gość kropka889
pewnie i tak żyjecie jak małżeństwo więc po co ślub

Gość Pseudonim dla mnie
mialo byc odwiedzamy:)

Gość Pseudonim dla mnie
No dokladniemieszkamy razem, kasa razem, wydatki razem, przyjemnosci i problemy wspolne, wiec nie bardzo mi sie slub marzy... a te argumenty, ze po slubie to juz maz i nie odejdzie i zwiazek jest trwalszy no prosze was, a rozwody to niby co..., naiwne sa niektore kobitki:)

pewnie tak mówisz, bo twoj facet nie chce slubu, a jakby zaproponowal to inaczej bys mowila, poza tym chodzi o inne wzgledy niz biala kiecka i zasciankowe wesele

Gość kropka889
u mnie tak samo zwłaszcza ciotki i babcia ciągle dopytują się o ślub a ja odpowiadam " po co mi ślub? " Zamiast wydawać 30 tys na wesele wole kupić nowy samochód. Wg mnie ślub nic zmienia wiec po to całe halo.

Gość kropka889
nie rozumiem dlaczego wszyscy myślą że każdej kobiecie marzy się ślub i ogromne wesele

Gość Pseudonim dla mnie
linusia ale my oboje tego slubu nie chcemy, bo naszz zwiazek rozni sie od zwiazku malzenskiego jedynie tym, ze papirka nie mamy... zasady takie jak w malzenstwie- nie prawne oczywiscie, te miedzyludzkie.

ja tez kiedys uwazalam, ze slub niczego nie zmienia nawet moze na gorsze, bo po slubie ludzie czesto sie mniej staraja, ale zdanie zmianiałam jak moj brat trafil do szpitala po ciezkim wypadku a jego dziewczyna z ktora byl 10 lat mieli dziecko i zyli jak malzenstwo nie mogla zdecydowac czy ma miec operacje czy nie, dopiero moi rodzice o tym zdecydowali, bo wg prawa ona jest dla niego nikim

Właśnie dużo osób mówi, że tego papierka nie potrzebuje bo on nic w miłości nie zmienia. I to prawda. :) Jednak zmienia w prawie, jeśli żyjecie w związkach partnerskich choćby nie wiem jak długo to dla państwa i dla różnych instytucji jesteście nikim. Ja ostatnio nie mogłam w sklepie zapłacić kartą narzeczonego bo nie jesteśmy małżeństwem. I takich błahych spraw jest sporo a do tego dochodzą większe problemy jak np. ze szpitalem, z decyzjami w momencie zagrożenia życia czy zdrowia itd.

Gość koroIowa
"nie rozumiem dlaczego wszyscy myślą że każdej kobiecie marzy się ślub i ogromne wesele " Tuż przed ślubem spotkałam kumpelę z dawnych lat, jak jej powiedziałam że biorę ślub za 3 tygodnie to mi gadała tak jak tutaj, po co ci ślub, przecież to nie daje gwarancji, ona się nigdy nie ożeni bo jej papierek nie potrzebny. Miesiąc temu zaglądam na nasza klase, zgadnijcie kto się ożenił? Innym razem nasi wspólni znajomi byli u nas na imprezie i dziewczyna mówiła, że żeby wziąć ślub to najpierw trzeba mieć pracę mieszkanie i jakoś ułożone życie, że trzeba ileś lat pomieszkać ze sobą, bo inaczej to bardzo nieodpowiedzialnie. Jak jej facet przyszedł z pierścionkiem to nie minął tydzien jak znalazła salę na przyszły rok. On ma pracę ledwo ledwo ona nie ma, mieszkanie nawet z rodzicami nie bardzo się da, a szans na wspólne mieszkanie przed tez za bardzo nie mają. Więc myślę że duzo tych panien co deklarują że ślub "nie" bo papier im nie potrzebny, mówi tak bo facet się nie oświadcza, a jak to zrobi to pierwsze polecą do ołtarza. Może nie wszystkie ale na pewno spora część.

Dziewczyna ma 19 lat i juz mysli o zareczynach, a ledwo szkole skonczyla ;) Masz jeszcze czas :D Ja moglabym zyc bez ślubu, ale TZ wieci mi dziure w brzuchu... Jest jednak z tego więcej plusów: wspolne rozliczanie podatkowe, w razie pobytu w szpitalach powiedza mi jako zonie jaki jest jego stan, bede mogla podjąc decyzje w razie czego. W przypadku smierci odziedzicze wszystko. Dla mnie po ślubie zmieni sie wlasnie tylko to, bo juz teraz zyjemy jak małzenstwo i nie wyobrazam sobie czegos takiego, ze ludzie po ślubie się nie staraja, ale wiem, ze sa takie pary, dla mnie to jest nie do pojęcia!!

Gość 1212909001
Nie potrzebuję ślubu do szczęścia i nie zmienię zdania. Mieszkam w kraju, w którym jako partnerka mam prawa podobne jak żona, używam kart płatniczych M, odbieram pocztę do M i jestem pierwszą osobą do poinformowania w razie wypadku.

Gość brak zaręczyn
wiecie dziewczyny to nie o ślub mi chodzi, chciałabym byc juz zaręczona ze swoim facetem, miec pewność ze jestem tą jedyną juz na zawsze, a ślub za kilka lat

Gość koroIowa
Po co się zaręczać jak ślub chcesz za kilka lat. Przeciez równie dobrze facet może się oświadczyć bo spojrzy na ciebie w ładnym świetle a potem może mu się przez te kilka lat odwidzieć.

my sie zareczylismy po 7latach:) razem jestesmy 13 lat ale slubu nie mamy w planach w niczym,zupelnie w niczym brak papierka nie komplikuje nam zycia