Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ORLLA

JAK szybko mozna zalatwic formalnosci do slubu KOSCIELNEGO W CIAZY?

Polecane posty

Podczytalam w internecie ze co najmniej 3 miesiace zajmuja formalnosci do slubu koscielnego,czy w zwiazku z tym jest jakas opcja,ktora daja ksieza zeby to przyspieszyc i zeby mozna bylo wziasc szybciej slub??? i chodzi mi o slub bez wesela.

wszystko można przyspieszyc, nawet na zapowiedzi nie będziecie musieli dawać i kursu robić tylko musicie księdzu powiedzieć jaka jest sytuacja

Jestem po za Polska i jesli sie zdecydujemy to jak najszybciej zanim brzuch bedzie widac.Do konca pazdziernika by sie udalo jesli sie zacznie robic przygotowanie we wrzesniu??

rodzice już mogą iść i wam pozałatwiac np odpisy w zakrystii i wstępnie ruszyć sprawę w obieg

ORLLA, odpuść sobie stres w ciąży :) Siedzisz w UK, nikt Cię tam za nieślubne dziecko zgniłymi jajkami nie obrzuci, przyjedziesz do Polski na chrzest to weźmiecie ślub...

też się dziwie po co ten pośpiech żeby zdążyć przed brzuchem? ślub sobie mogą wziąć na spokojnie, po porodzie znam pary którym własne dziecko kwiaty na ślubie sypało ale jak pyta to odpowiadam

BOje sie,ze potem moze sie juz nigdy nie zdecydujemy na slub...skoro nawet teraz nie wiem czy tego chce,z drugiej strony chciala bym zeby dziecko urodzilo sie w zwiazku sakramentalnym...whhh wiem,ze teraz tak pisze,moglam byc madra zanim sie wpadlo :(,Fakt faktem jesli sie uda wszystko zalatwic szybko to sie pewnie zdecyduje zeby bylo po cichu :)

nikt Cię nie tu ocenia, co chcesz robić ze ślubem to Twoja sprawa, czy teraz czy później wpadki się zdarzają, jak mogłaś przewidzieć? i tak jak pisałam rodzice już mogą coś wam pozałatwiać

Gość myrchaaa
jak nie wiesz, czy tego chcesz, to tym bardziej tego nie rób.

Gość ala9148
Nam ksiądz nie robil problemów, więc było tak,że 10 czerwca 2009 roku poszliśmy spisać protokoł 11 czerwca wyszły zapowiedzi a 19 lipca wzieliśmy ślub:)

Gość kasiak1987
Moja rada nie bierzcie ślubu ze względu na dziecko a już tym bardziej jeśli masz wątpliwości niestety 80 % tych małżeństw kończy się rozwodem