Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HerbataDilmah

Totalna metamorfoza

Polecane posty

Gość HerbataDilmah

Jestem tzw. szarą myszką. Źle się czuję w tych nijakich ciuchach i z tyloma kilogramami nadwagi. Chciałabym, żebyście mi doradzili, jak się zmienić w ładniejszą i pewniejszą siebie, ale przy tym, żeby nie stracić naturalnego uroku.

Gość HerbataDilmah
Dodam, że jestem szatynką o niebieskich oczach, mam 164 cm i 75 kg wagi, mam jasną karnację i piegi.

Gość HerbataDilmah
Tak. Potrzebuję kogoś, kto podpowie mi jak zadbać o siebie, w co się ubrać, jakie kosmetyki używać.

jak się źle czujesz w swoim ciele - schudnij. Jest wiele diet, jakąs na pewno wybierzesz. miej zawsze pomalowane paznokcie (może być jakiś naturalny kolor) u dłoni i stóp. Dbaj o włosy, zaszalej z fryzurą i zawsze miej ją dbale ułożoną. Zawsze rób delikatny makijaż - podkreśl oczy (ale nie przerysowuj) A co do ciuchów - nie wiem jaki masz gust i styl

Gość HerbataDilmah
Pieniążki się znajdą, bo właśnie wróciłam z pracy za granicą.

zacznij od 'podstaw' - tj. zadbaj o cerę i ciało. Stosuj peelingi, balsami po kazdej kąpieli/prysznicu. Pomyśl może o balsamie brązującym. Krem dobierz do rodzaju cery, podobnie jak resztę kosmetyków do buzi. Rób maseczki 2 razy w tygodniu i peeling. Włosy podetnij, pomyśl o jakims kolorze. Na początek jakiś 'dodający' blasku Twoim naturalnym wlosom, podkreślający je - żeby nie była to zmiana drastyczna. Reguluj brwi

Gość HerbataDilmah
Jeśli chodzi o styl, to gustuję w ubraniach w stylu etno, dużo dodatków, długie kolczyki.

Gość HerbataDilmah
Włosy to ja raczej chcę zapuścić, bo teraz mam krótkie i niezbyt ładnie w takich wyglądam.

Piernikowa dobrze radzi :) Ps. Oczy mogą być mocne. Czemu nie ? Przecież to ładnie wygląda jeśli jest umiejętnie zrobione. Oczywiście wtedy usta delikatne.

Gość HerbataDilmah
Dzięki wielkie :) Przyda się.

Rosalindo - mocno podkreślone oczy absolutnie nie są złe ;) Miałam na myśli "przerysowanie" w takim sensie, że niektóre kobiety mają tak delikatny typ urody, że im taki zdecydowany i odważny jednak makijaz nie pasuje. Zamiast podkreślać swoją urodę - dochodzi do przerysowania, narysowania się. Ja niestety taką urodę posiadam. Nie mogę podkreślać oczu w taki sposób jaki uwielbiam widzieć u innych kobiet :( Wyglądam nieco komicznie. Pasuje mi jedynie tzw. "francuski makijaż" bu!

Gość HerbataDilmah
U mnie zmorą są tzw. rumieńce - wyglądam jak burak. Znacie jakiś sposób, żeby je zlikwidować?

Gość HerbataDilmah
Sport też zamierzam uprawiać. Najlepiej pływanie, bo na biegi to ja jestem za słaba kondycyjnie.

ja mam podobny problem - tyle że moja karnacja ogolnie jest blado-różowa. Nigdy mi to nie przeszkadzało. Unikam słońca jako ognia, niestety w te wakacje tak wyszło, że się opaliłam..rzecz jasna na różowo. Wyglądałam jak prosiak. Kupiłam balsam brązujący i teraz jestem 'brzoskwiniowa''. Już wolę to niż moją prosiaczkowatość. Nie wiem na ile pomoże Ci to ukryć rumieniec, ale może kup sobie krem brązujący do twarzy? Zdaje się, że Dove ma fajne. ale sama nie probowałam. Jednak pamiętaj, że najważniejsze jest to żeby krem nie zapychał Ci porów. Jak będziesz chciała kupić jakiś kosmetyk i chciała poznac opinie na jego temat to polecam: http://wizaz.pl/kosmetyki/