Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

manisiaa90

DO DZIEWCZYN KTÓRE WPADŁY!

Polecane posty

witajcie. najbardziej chodzi mi o dziewczyny które wpdły biorąc tabletki. mam pytanie czy czułyście że coś jest nie tak ? i czy brałyście dalej tabletki ?

Gość mamajużdużych
Do 8 tygodnia brałam, bo nie miałam pojęcia, że jestem w ciąży. Dziecko zdrowe. :)

Gość QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQ
Gratuluje łukaszka z wpadki po tabletkach

Gość mamajużdużych
Właśnie w 8 tygodniu zaczęłam wymiotować ni z gruszki ni z pietruszki i wtedy przemknęło mi przez głowę, że może to ciąża? (identyczne mdłości i wymioty miałam w pierwszej ciąży). Zrobiłam test i ze zjeżonym włosem popędziłam do gina. Potwierdził ciążę, kazał odstawić tabletki. Tak zrobiłam, ale byłam w skrajnym szoku! Z innych objawów - senność. I nic innego. Myślałam, że jestem przepracowana. Brałam tabletki 3 lata, więc w ogóle nie myślałam, że może mi się coś takiego przytrafić, ale stało się.

najważniejsze że zdrowe. ja tez biore już koło 3 lat, ale z krótką przerwą. i ostatnio tez mi jest ciągle niedobrze, boli mnie brzuch i juz sama nie wiem. musze zrobić test. a po odstawieniu tabletek tzn po zakonczeniu listka miałaś okres normalnie ?

Gość mamajużdużych
Nie, nie dostałam już okresu w ciąży. Dopiero jakieś 4 miesiące po porodzie, nie pamiętam już dokładnie, syn ma 12 lat teraz:) Zrób tekst dla świętego spokoju i idź do gina:) A jeśli jesteś w ciąży, cóż... pocieszę Cię tak, jak mnie wtedy pocieszał mój mąż: "Ależ masz szczęście! Może zacznij grać w totka?"

a jakie tabletki bralas? ja po ciazy biore yasminelle i jak narazie 2,5 roku jestem "bezpieczna", ale slyszalam ze maja malo chormonow, a moja gin mowi, ze sa bezpieczne...

Gość mamajużdużych
Ojej, nie pamiętam, coś na "R" , może ktoś się odezwie jeszcze i powie jak się nazywały - nie pamiętam! :) Od tamtej pory nie stosuję antykoncepcji tabletkowej, pozostały metody naturalne + prezerwatywa. (Spirala odpadała, bardzo źle reaguję, zalewało mnie tak, że nie byłam w stanie pracować). Bałam się. Już wtedy dobiegałam 40 i nie mogłam sobie pozwolić na trzecie dziecko.

Gość mamajużdużych
:)))

Gość Rigevidon?

Gość mamajużdużych
Chyba tak! Sprawdzę jeszcze w googlach jak wygląda:D

Gość mamajużdużych
Opakowanie na pewno inaczej wygląda, ale mogło się zmienić. Ale chyba tak, bo jak pisałam - dobiegałam 40 więc byłam już "w średnim wieku" :)

Gość sylwio1984
albo regulon sie nazywaly moze? po nich tez dwa razy nie dostalam okresu i musialam testy robic :( na szczescie ciazy nie bylo.

Gość manisi90
dostałam uff...

Gość ajajajjajajajjaa
dziewczyny ja powinnam dostac okres wczoraj, a tu ani widu ani słychu, nic mnie nie boli tak jak zazwyczaj przed. biore tabletki. czy mogłam zajsc w ciaze? głupie moze pytanie mam 27 lat powinnam wiedziec. wiem ze tabletki nie daja 100% pewnosci. ehh.....

ja tez biore. i tez mam obawy. okresu dostała, ale to nie jest okres normalny przeciez. wiec poczekam i zrobie test bo strasznie mnie bolal brzuch jak bralam tabletki i mdlilo mnie ciagle, lekkie zawroty glow... wiec wole sie upewnic. ajajajjajajajjaa wpaść mogłaś, ale może brak okresu nie jest przyczyną wpadki. a masz jakieś objawy ?

Gość ajajajjajajajjaa
UP.

Gość ajajajjajajajjaa
nie mam zadnych obiajów bo to za wzcesniej. nawet jakbym była w ciazy. ale sama mysl ze moge zajsc biorac pigułki. wiecie ja zawsze miałam schizy. sama prezerwatywa mi nie wystarczała, chciałam tez tabletki, przez jakis czas były i tabsy i prezerwtaywa. to nie tak z enie chce miec dzieci. chce ale chce je sobie w miare mozliwosci zaplanowac. wolałabym sie nie sreerowac. przeciez nie ma juz nic pewniejszego niz pigulki prawda?