Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malyidiota

filmy godne obejrzenia...

Polecane posty

witam, tak jak jest topic z książkami, ja chciałabym założyć apropo filmów, wpisujcie filmy, które uważacie za dobre, świetne, wyśmienite... jak dla mnie mistrzoskimi filmami są filmy Quentina Tarantino, facet dla mnie jest artystą, oczywiście nie każdemu pewnie jego filmy pasują, ale o gustach się nie dyskutuje. podoba mi się też "milczenia owiec" tj. "Hannibal" itp, a Anthony Hopkins jest poprostu świetny :):)

Gość i sru i fru
Z filmów Tarantino podobał mi się "Bękarty wojny",Jak lubisz kino w klimacie Milczenia owiec to polecam serię:Mesjasz".Inne wg mnie warte polecenia to;Księga Diny",Zycie przed oczami",Mgły Avalonu",

A ja polecam: "American Beauty" przejaskrawiony obraz społeczeństwa amerykańskiego, ciekawy, bo z humorem i goryczą "Equilibrium" o świecie, w którym tępi się człowieczeństwo wyzuwając ludzi z emocji i niszcząc wszelkie arcydzieła sztuki i literatury, jest trochę akcji i gra Christian Bale, klimaty Orwellowskie "Lista Schindlera" o człowieku, który uratował wielu ludzi podczas II. wś "Smaki miłości" z Morganem Freemanem, jak tytuł mówi, o miłości :), a konkretnie jej różnych odmianach "Z piekła rodem" z Johnny'm Deppem, o Kubie Rozpruwaczu "Plac Zbawiciela" polski film o tym jak niezauważalnie można zniszczyć sobie życie, szczególnie polecany kobietom "The Boat That Rocked" genialna wprost komedia o pirackiej stacji radiowej, znajdującej się na pewnym statku, dużo rock and rolla i wolności :), a także niezapomniana ścieżka dźwiękowa

Jako, że lubię Tima Burtona, to dodam jeszcze: "Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street" o pewnym złamanym przeż życie golibrodzie, który rozhuśtał się mordując ludzi i dostarczając tym samym świeżynkę do potraw swej towarzyszki, z Johnny'm Deppem, Heleną Bonham Carter i Alanem Rickmanem "Gnijąca panna młoda Tima Burtona" świetny film animowany, o pewnej parze i o pewnej niechcianej pannie młodej :), zniewalające obrazy, szczególnie polecam taniec kościotrupów ;)

Gość filmiki i fotki
Gość Kolikojag
Absolutny klasyk z gatunku filmów katastroficznych, czyli "Armageddon" w reżyserii Michaela Baya ze świetnym Brucem Willisem i Benem Affleckiem w rolach głównych. Scenariusz to prawdziwy majstersztyk, Jeffrey Abrams jest chyba geniuszem w tej dziedzinie, co pokazał wszytkim pisząc także scenariusz serialu LOST: Zagubieni.

Gość kalafior, ...
filmy oparte na książkach S. Kinga mają klimat i to coś, Marzenia i koszmary, Lśnienie, ....... tak jak książki warte oglądnięcia :D

Gość kalafior, ...
Film Czekolada, świetny http://www.youtube.com/watch?v=eXdjgPYY_V4&feature=related Pod słońcem toskani http://www.youtube.com/watch?v=cKighrsw730&feature=related przypadek 39 dla ludzi lubiących horrory, nie jest taki oczywisty Oskar i Pani Róża o małym chłopcu który umiera, ale nie sam ma z kim porozmawiać - warto przeczytać i oglądnąć cytaty z filmu http://www.youtube.com/watch?v=v0CH-6yvRf4

Filmy, które ja zapamietałam (oprócz Tarantino ;-) ): -Zielona Mila - Lzy Słońca -Hania (PL) - Czekolada

Gość af
changeling - z Angeliną Jolie o kobiecie której zaginął syn, oparty na faktach masz na imię jasmine - świetny film polski o handlu ludźmi

Lubię też kino "historyczno-dokumentalne"- Mała Moskwa, Generał Nil, Katyń Polecam też film- Bez mojej zgody (i książkę też)

Huśtawka. Wszystko będzie dobrze. Adam. Droga do raju. Biały oleander. Życie na marginesie. Spacer po linie. Córka botanika. Bezcenny dar. Gdzie serce twoje. Frida. Czas motyli. Marzyciel.

Gość pudernica ze szczecina
wszystkie filmy braci Coen. Ze szczegolnym uwzglednieniem Fargo i Big Lebowski. wymiekam.. :) Dla ludzi ze zwyrodnialym poczuciem humoru, dodam.

Gość kalafior, ...
Wściekłość Horror Thriller z 2006r

w stylu horror :D Wywiad z wampirem 28 dni później jest kontynuacja ale już nie tak dobra (28 tygodni później) Dzień żywych trupów (film 1985) Dzień żywych trupów (film 2008) Noc żywych trupów (film 1968) Noc żywych trupów (film 1990) Martwica mózgu Kwarantanna coś jak rec Smętarz dla zwierzaków na podstawie książki S. Kinga The Messengers Wściekłość Świt żywych trupów (film 1978) Świt żywych trupów (film 2004) połączenie komedii i horroru Wysyp żywych trupów Zombieland

Gość ajboli
dramaty: - zostawic las vegas - różyczka - vicy, cristina, barcelona komedie: - co sie zdarzyło w vegas

Uwielbiam Quentina Tarantino praktycznie wszystkie jego filmy, tak jak niektórzy powyżej. Tak samo wszystko od Tima Burtona i wszystko z Johnny'm Deppem :) Z pojedynczych polecam One Million Dollar Baby Clinta Eastwooda - bardzo kontrowersyjny, zapada w pamięć na długo.

Gość kalafior, ...
z innej półki gang dzikich wieprzy komedia nigdzie w afryce dramat bez limitu (prędkości) komedia Ciekawy przypadek Benjamina Buttona melodramat Parnassus: Człowiek, który oszukał diabła fantastyczno-przygodowy Noc w muzeum komedia Nieustraszeni bracia Grimm fantastyczno-przygodowy W Krainie Bogów / Sen to Chihiro no kamikakushi anime Ruchomy zamek Hauru / Hauru no ugoku shiro anime Nieśmiertelny + inne części fantastyczno-przygodowy Księżniczka Mononoke anime Family Man komedia romantyczna

Gość moorul24
takie wątki często pomagają mi w wyborze co obejrzeć :) wiec może i ja komuś pomogę to moja lista filmów wartych obejrzenia ( kolejność bez znaczenia ): 1. requiem for a dream piękna muzyka, wzruszająca wstrząsająca historia, wracałam do niego kilkakrotnie 2. co się wydarzyło w madison county wspanialy aktorzy, piękna historia, wzruszyłam się niesamowiecie 3. gran torino ponownie clint eastwood 4. za wszelką cene j.w. 5. w stronę marakkeszu z kate winslet, egzotyczny, orientalny klimat, jest podróż, jest miłość :) 6. bracia dramat, o wojnie, o milosci, o rodzinie, świetna rola jake gyllenhaala ktorego zreszta uwielbiam 7. skazani na shawshank nie bez powodu film jest na pierwszym miejscu w wielu rankingach 8. stwowarzyszenie umarłych poetów po prostu uwielbiam, dodaje mi sił 9. seven pounds wzrusza 10. amelia lekki, kobiecy, magiczny film 11. pożegnanie z afryką wspaniala meryl streep, piekna egzotyczna historia o miłości 12. taken- uprowadzona dużo akcji, ojciec robi wszytsko aby odnaleść córkę, która wpadła w ręce handlarzy żywym towarem 13. lista schindlera chyba każdy wie o czym, warto! 14. życie jest piękne wojna, obóz koncentracyjny w nieco innym wydaniu ale nadal wstrząsa i wrusza 15. szara strefa również o obozie, ale obraz juz duzo bardziej wstrząsający 16. wybór zofii meryl streep, w roli polki która przeżyla wojne i pobyt w obozie, jej powojenne losy 17. bez granic wojenny melodramat z angelina jolie 18. keith piekna muzyka, poruszający 19. choć goni nas czas dla odmiany komedia z nutka dramatu, pozytywny dodający sił film 20. w świecie kobiet hm dramat, komedia rom., przyjemny, niebanalny 21. once !!!! piękny !!!! uwielbiam w nim muzyke, prostote, wrazliwość!!! 22. frida urzekła mnie, kobiecy film 23. zmierzch mam słabość do pierwszej części, ma w sobie coś 24. monsunowe wesele pozytywny dodajacy energii 25. 21 gramów znakomity dramat 25. czekolada pozytywny film, które rozwesela i wzrusza, idelany dla kobiet 26. rusałka taka rosyjska amelia, rownie magiczny napewno nie wymieniłam wszytkich a tylko takie ktore w tej chwili przyszly mi do glowy

Gość morul24
takie wątki często pomagają mi w wyborze co obejrzeć :) wiec może i ja komuś pomogę to moja lista filmów wartych obejrzenia ( kolejność bez znaczenia ): 1. requiem for a dream piękna muzyka, wzruszająca wstrząsająca historia, wracałam do niego kilkakrotnie 2. co się wydarzyło w madison county wspanialy aktorzy, piękna historia, wzruszyłam się niesamowiecie 3. gran torino ponownie clint eastwood 4. za wszelką cene j.w. 5. w stronę marakkeszu z kate winslet, egzotyczny, orientalny klimat, jest podróż, jest miłość :) 6. bracia dramat, o wojnie, o milosci, o rodzinie, świetna rola jake gyllenhaala ktorego zreszta uwielbiam 7. skazani na shawshank nie bez powodu film jest na pierwszym miejscu w wielu rankingach 8. stwowarzyszenie umarłych pioetów po prostu uwielbiam, dodaje mi sił 9. seven pounds wzrusza 10. amelia lekki, kobiecy, magiczny film 11. pożegnanie z afryką wspaniala meryl streep, piekna egzotyczna historia o miłości 12. taken- uprowadzona dużo akcji, ojciec robi wszytsko aby odnaleść córkę, która wpadła w ręce handlarzy żywym towarem 13. lista schindlera chyba każdy wie o czym, warto! 14. życie jest piękne wojna, obóz koncentracyjny w nieco innym wydaniu ale nadal wstrząsa i wrusza 15. szara strefa również o obozie, ale obraz juz duzo bardziej wstrząsający 16. wybór zofii meryl streep, w roli polki która przeżyla wojne i pobyt w obozie, jej powojenne losy 17. bez granic wojenny melodramat z angelina jolie 18. keith piekna muzyka, poruszający 19. choć goni nas czas dla odmiany komedia z nutka dramatu, pozytywny dodający sił film 20. w świecie kobiet hm dramat, komedia rom., przyjemny, niebanalny 21. once !!!! piękny !!!! uwielbiam w nim muzyke, prostote, wrazliwość!!! 22. frida urzekła mnie, kobiecy film 23. zmierzch mam słabość do pierwszej części, ma w sobie coś 24. monsunowe wesele pozytywny dodajacy energii 25. 21 gramów znakomity dramat napewno nie wymieniłam wszytkich a tylko takie ktore w tej chwili przyszly mi do glowy

Gość morul24
takie wątki często pomagają mi w wyborze co obejrzeć :) wiec może i ja komuś pomogę to moja lista filmów wartych obejrzenia ( kolejność bez znaczenia ): 1. requiem for a dream piękna muzyka, wzruszająca wstrząsająca historia, wracałam do niego kilkakrotnie 2. co się wydarzyło w madison county wspanialy aktorzy, piękna historia, wzruszyłam się niesamowiecie 3. gran torino ponownie clint eastwood 4. za wszelką cene j.w. 5. w stronę marakkeszu z kate winslet, egzotyczny, orientalny klimat, jest podróż, jest miłość :) 6. bracia dramat, o wojnie, o milosci, o rodzinie, świetna rola jake gyllenhaala ktorego zreszta uwielbiam 7. skazani na shawshank nie bez powodu film jest na pierwszym miejscu w wielu rankingach 8. stwowarzyszenie umarłych pioetów po prostu uwielbiam, dodaje mi sił 9. seven pounds wzrusza 10. amelia lekki, kobiecy, magiczny film 11. pożegnanie z afryką wspaniala meryl streep, piekna egzotyczna historia o miłości 12. taken- uprowadzona dużo akcji, ojciec robi wszytsko aby odnaleść córkę, która wpadła w ręce handlarzy żywym towarem 13. lista schindlera chyba każdy wie o czym, warto! 14. życie jest piękne wojna, obóz koncentracyjny w nieco innym wydaniu ale nadal wstrząsa i wrusza 15. szara strefa również o obozie, ale obraz juz duzo bardziej wstrząsający 16. wybór zofii meryl streep, w roli polki która przeżyla wojne i pobyt w obozie, jej powojenne losy 17. bez granic wojenny melodramat z angelina jolie 18. keith piekna muzyka, poruszający 19. choć goni nas czas dla odmiany komedia z nutka dramatu, pozytywny dodający sił film 20. w świecie kobiet hm dramat, komedia rom., przyjemny, niebanalny 21. once !!!! piękny !!!! uwielbiam w nim muzyke, prostote, wrazliwość!!! 22. frida urzekła mnie, kobiecy film 23. zmierzch mam słabość do pierwszej części, ma w sobie coś 24. monsunowe wesele pozytywny dodajacy energii 25. 21 gramów znakomity dramat napewno nie wymieniłam wszytkich a tylko takie ktore w tej chwili przyszly mi do glowy

Gość Śloczniotka
Nasz dom.

Gość jusia2345
z ostatnio obejrzanych horrorów podobaja mi się "Wezwani" dobry hiszpański film z 2009r. Jesli oglądaliście Innych lub Sierocieniec to wam się spodoba. leci teraz na hbo 17 wrzesnia o 20:20 :) więc polecam

Mi zdecydowanie podobały się Bękarty Wojny - ale to jeśli ktoś jest zwolennikiem Quentina Tarantino... W kinach już tego nie grają, ale ciągle można dostać na DVD - np tu http://tnij.org/ick8 ... Tylko tego filmu nie można traktować jako historycznego, bo wtedy będziemy rozczarowani.