Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślub za rok

ślub za rok, ogromny problem

Polecane posty

Gość ślub za rok

Mój narzeczony jest Austriakiem, planujemy ślub w przyszłym roku. I jest poważny problem. Bo ja chcę mieć ślub z klasą, nie chcę prostactwa typowego dla polaków. Chcę iść tylko do ślubu cywilnego, nie chcę żeby jakiś facet w sukience robił cyrk z mojego ślubu. Nie chcę wesela. Chcę zrobić imprezę, owszem, ale imprezę na poziomie. Bez wieśniackich zabaw i chamskich przyśpiewek, bez schlanych gości. Myślałam żeby na naszym przyjęciu zagrał didżej, porządna muzyka house, techno, trance, a nie jakieś disco-polo żenada. Nie chcę mieć wstydu i obciachu przed gośćmi z Austrii. Ale problem w tym że moi rodzice nie chcą słyszeć o takim czymś. Według nich powinnam ślub wziąć w kościele a potem zbłaźnić się na ich zdaniem "tradycyjnym" weselu. Ja chciałam wszystko sama z narzeczonym sfinansować, chcę być niezależna. A rodzice się uparli, że oni wyprawią wesele, bo jak twierdzą "tak trzeba", bo taka "tradycja"/ Tyle że ja mam gdzieś to ich tradycję. Żenada a nie tradycja. I co gorsza mój narzeczony, przeszedł na ich stronę :(. No kompletna porażka. Poradźcie mi coś ludzie, bo nie wiem co mam robić.

ciekawe jakbys tańczyła do techno w ślubnej sukience:)))))

Gość dfdgfdgr
ta juz widze jak twoja babcia z dziadkiem smiga przy transie ;d hehe chyba ze dodasz im speeda do obiadu lol ;d i ciekawy bedzie wasz pierwszy taniec wg mnie to ty miałas sie nazywać żenada przez duże Ż

Gość aha i achh
no to zrób wesele z klasą, jak to nazywasz, dla swoich młodszych znajomych, zwłaszcza z Austrii. Olej starsze ciotki, wujków babcie itp. Takze austriackie. Bo wątpie, czy wizja wesela, jaką przedstawiasz, spodoba sie komukolwiek ze starszego pokolenia. A poza tym, moze Austriacy chcieliby własnie zakosztowac prawdziwego polskiego wesela, nie sadzisz? Zawsze to jakas odmiana. P..S. Miałam w rodzinie wesele z gosćmi z Niemiec. Tradycyjne, z przyspiewkami, obrzędami weselnymi itp. Niemcy nie wszystko rozumieli, kto umial to tłumaczył im na niemiecki co sie dzieje, ale zachwyceni byli wszyscy. I nie łudź sie, ze zagraniczni goscie nie wypiją. Chyba że masz taką rodzine, że boisz sie wesela z chlaniem na umór, rzyganiem i walka na sztachety wyrwane z płotu. Ale skoro pochodzisz ze srodowiska, jak opisalam (z tym płotem) to trance tym bardziej będzie nie na miejscu. :P. :D

Gość Kay Skarpetta
Austriak, dobry wybór - oni są uczynni i doceniają swoje żony, bedzi epral sprzątal i gotowal - gratulacje:) Aha, nawet na zakupy z toba pójdzie. A co do wesela to wrzuć na luz, nie jestes chyba z burżuazji tylko dlatego ze wychodzisz za cudzoziemca? Pozwól rodzicom wyprawić wesele, a zespół (nie koniecznie disco polo) i repertuar utworów granych możesz dobrac ty. Jest wiele fajnych kapel, ktore graja muzyke pop np albo lekki rock. Od techno można z nudów zdechnąc.