Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werkaszperka

wesele jednodniowe - ile dac

Polecane posty

Gość werkaszperka

Kuzyn żeni sie za 2 tygodnie i zastanawiam sie ile dac pieniedzy do koperty. Jest to wesele jednodniowe. Ile wy dajecie na weselach jednodniowych ? Czy 300 zl bedzie ok ?

Gość ja tam mam ...
mysle ze 300 zeta wystarczy az swiat ...

Gość co to jednodniowe
przeoraszam ze pytam ale jednodniowe czyli jakie ?

Gość aasamuela
ja pojechalam sama i dalam 300, wesele tez 1 dzien

Gość werkaszperka
No jednodniowe, czy li wesele trwa jeden dzien, nie ma poprawin.

300zł to nawet za 2 osoby może być, niektórzy tak dają... Generalnie - aby się cena talerzyka zwróciła. 300zł wg mnie ok.

to jak jednodniowe to inaczej się daje jak 2 dniowe ale bezsens, mnie się zawsze wydawało, ze daje się tyle ile uważa i na ile stać, a nie od standardu wesela

Gość do Cienka
no sorry jak zabawa trwa 2 dni to widomo, mlodzi sie wiecej wykosztowali ;/ jak jeden dzien to mniej - to chyba logiczne ;/

n ja bym nie była tego pewna (nie zawsze 2 dni znaczy więcej kasy) ale to moje zdanie

To zalezy do kogo sie idzie na takie wesele, czy to jest jakas bliska rodzina, czy kolega. Jesli to nikt az tak bardzo bliski to spokojnie na pare wsytarczy 300-400 zl;)

Gość jak jeden dzien
to mi wydaje sie ze 300 zl na pare styknie, zwroci sie talerzyk :)

Daj tyle na ile cie stac i nie patrz na to ile mlodzi zaplacila od osoby za zacie, nocleg czy tez na to ile dni trwa wesele... Jak ja sie rozgladałam za miejscami do wesela, to znalazlam takie, gdzie za poprawiny doplacalo sie coś ok 20-30zł, czyli to praktycznie nie sa zadne pieniadze...

Gość a czy wypada dac np.
chodzi mi obojetnie jakie wesele np. 350 zl ? czy jednak pelne kwoty sa bardziej akceptowane :)

Gość My byliśmy niedawno
na weselu bez poprawin i daliśmy 200 zł, co dla nas i tak było dużo gdyż nam się nie przelewa a chciałam być na weselu przyjaciółki.Dałam ile mogłam.Ty też daj ile możesz.

ale mi chodzi o to cczy wypada dac x50 zl ...

Gość katanana
a ile masz lat? i idziesz sama czy z kimś?

to jest nieistotne. CHODZI MI O TO CZY WYPADA DAC X50 ZL ... CZY TYLKO X00 SA DOBRZE WIDZIANE!

Gość marian4808
Moim zdaniem te x50 zł to wyglądało by to tak,jak by ktoś był bardzo wyrachowany.

Gość dokladnie . . .
lepiej daj pelna kwote np. 300 ... a za te 50 zl kup kwiatki i bedzie git :)

Gość ndfnifiabfk
Przykłady dla niezorientowanych: Wesele 1-dniowe w średniej wielkości mieście: 170 zł/os + nocleg w hotelu pokój 2 osobowy ok. 100 zł więc na parę wychodzi ok. 450 zł. W Warszawie od osoby mozna zapłacić i 250 i więcej. Ale np. wesele w remizie, z kateringiem osobno może oznaczać koszt ok. 80-90 zł/os. Warto na to zwrócić uwagę...

Gość errteee
dupa dajemy tyle na ile nas stać. Normalna kwota to 300zł, ale jeżeli nie stać nas to i 200zł będzie ok. Poza tym prezent zależy też od tego jak bliska nam osoba się hajta, jak ktoś z bliskiej rodziny to daję więcej (jak mnie stać), a jak kuzyn którego widzę raz na 3lata i zaprasza mnie w drugim sorcie to dam 200zł i koniec wesele to nie impreza która ma się zwrócić:)

Gość sorry 450 zl
poza tym kazdy daje tyle ile moze. I nie jest obowiazkiem goscia dac tyle zeby talerzyk sie zwrocil ;/

Gość kdved
Jeśli idę do lokalu na wyższym poziomie czyli np hotel 4 gwiazdkowy daję tyle aby zwróciło się za talerzyk czyli więcej niż jak idę do jakiejś tam sali z cateringiem a na wesela w remizie nie chodzę bo to straszna wiocha.

Gość gość
idę na jednodniowe wesele, za talerzyk młodzi płacą 210 zł. + alkohol własny, zespół, dekoracja, zdjęcia .....wiadomo, że wydatków jest dużo. Zamierza dać 1000 zł za parę. To co czytam na tym forum, że dajecie 300 zł. to jakaś kpina, może jesteście z Krakowa?

Gość gość
To temat sprzed 7 lat. Wtedy ceny i zarobki były inne

Gość gość
Przepraszam czy wesele to biznes? To co się teraz dzieje z prezentami to jakiś obłęd. Na wesele idzie się weselić z miłości młodych, oni są gospodarzami i oni opłacają imprezę. Prezenty dla mnie powinne być dawane "z rozumem". Czy jak idziecie na zwykłą imprezę do znajomych, to dajecie im równowartość talerzyka?

Gość gośćlaura
My dostalismy pismo swiete i co wieczor je czytamy

Gość gość
7 lat temu dałam znajomym 300 zł w kopercie - nigdy więcej się do mnie nie odezwali...