Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soasiaa

doradźcie mi w sprawie zapachu

Polecane posty

Gość soasiaa

Prowadzę mały sklep z używaną odzieżą i niestety ciuchy nie pachną zbyt ładnie, wiadomo, jak to używane. Jako że zależy mi, by robić dobre wrażenie na klientkach, pomyślałam że mogę czymś psikać odzież. Dlatego prosze doradźcie mi - coś o zapachu prania, proszku, świeżości, mydła. Kiedyś obiło mi sie o uszy że są specjalne spray'e o zapachu proszku, ale nie wiem gdzie i jak je dostać. Chodzi mi o coś względnie taniego.

Gość zawsze mnie zastanawia skąd
ten zapach na odzieży używanej. Chyba nie chodzi o to, że są brudne. Raz przez pomyłkę zostawiłam bluzkę w suszarni i znalazłam ją tam po kilku tygodniach - śmierdziała właśnie tak jak z ciucholandu, a była tuż po praniu i tylko sobie wisiała. Skąd zapach? Może wystarczy te ciuchy po prostu wyprać?

Gość soasiaa
No nie... Sklep mały bo mały, ale to jednak setki ciuchów, więc bym zbankrutowała. A zapach.. róznie... czasami od wilgoci, często to zapach takiej jakby stęchlizny.

nic nie zrobisz a klientela szmateksów zdaje sobie sprawę gdzie i co kupuje

Gość się wygadam i zaraz spadam
zwykłym odświeżaczem powietrza. albo dawaj na wieszaki między ciuchy zapachy lawendowe, będziesz miała przyjemne z pożytecznym - i uchronisz przez ew. molami czy robactwem, i ubrania będą ładniej pachniały

Gość soasiaa
a wiesz że na pomysł ze zwykłym odświeżaczem nie wpadłam :) obawiam się tylko, że taki zapach szybko wywietrzeje? kulki lawendowe już są...

Gość się wygadam i zaraz spadam
to postaw coś, co stopniowo uwalnia zapach, np takie żelowe, w różnych miejscach