Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joanna9tc

Żyję w ciągłym silnym ,stresie i już się boję o zdrowie dziecka

Polecane posty

Gość Joanna9tc

Stres jest spowodowany rozstaniem z ojcem dziecka. Cały czas płaczę, chodzę znerwicowana.. Nie mogę tego opanowac. Chwilami nie chce mi się żyć. Boję się w dodatku o dziecko, to się z pewnością na nim odbije..

Gość Joanna9tc
Znacie jakieś sposoby na stres w ciąży?

najlepiej porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem, moze on przepisze ci jakies leki uspokajające, wyjdzdo ludzi, porozmawiaj z przyjaciolka, mama, nie badz sama teraz, pomysl o tej malutkiej istotce, dla jej dobra, moze doda ci sił.

Gość Joanna9tc
Nie mam rodziców. Ale to akurat w tej chwili chyba nieistotne. Przyjaciółka juz chyba jest mna naprawdę zmęczona, czemu się w sumie nie dziwię.. Bedę jednak musiała pogadać z lekarzem.

Gość antypatologia
Nie wiem, czy nalezysz do ktoregos z topikow samotnych matek. Nie jest to moze jakis bezposredni "odstreszacz', ale przynajmniej sie wygadasz i moze troche ci ulzy.

Gość gryczka
Nie musi się odbić na dziecku. Ja też dużo się stresuję, bo niestety cierpię na napady lękowe i ogólnie jestem nerwową osobą, ale staram się jak mogę, żeby tych złych emocji mieć jak najmniej i staram się wierzyć, że z dzieciątkiem będzie wszystko dobrze. Słusznie ktoś napisał - jeśli nie radzisz sobie ze stresem porozmawiaj z lekarzem, może przepisze jakiś łagodny środek uspokajający, bezpieczny w ciąży. A może pomogłaby Co rozmowa z psychologiem?...

Gość etgtgt
Trzymaj się! A co do stresu, to ja w ciąży przechodziłam wyjątkowo silne stresy (natury egzystencjalnej brak wypłat, bezrobocie męża, długi, komornicy itd) a dziecku urodziło się z niezwykle silnym systemem nerwowym. Obecnie ma roczek i nadal nic go nie denerwuje, łatwo się uspokaja nawet gdy stanie się coś poważniejszego, prawie nie płacze, jest bardzo pogodne, świetnie sypia (z własnego wyboru przesypia całe noce już od drugiego miesiąca życia) Takiego promyczka szczęścia ci życzę.

Gość rozstalas sie na zawsze czy
na troche?