Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margaretkaaaaaaaaaaaaaaa

odchudzanie gruszek - kto ze mna ?

Polecane posty

ariska0901 a ile dziennie cwiczysz na tym steperku? i czy codziennie bez wyjątków? i czy obwód łydek ci sie powiekszył? mam dosyc duzo w obwodzie nie chciałabym miec jeszcze wiecej mirkat pewnie ze mozesz razem wszystkie musimy sie wspierac , pewnie kazda z nas bedzie miałą chwile słabosci

Gość ariska0901
kaktusowata przez ostatni miesiac cwiczylam codziennie po ok 30 minut, czasem troche wiecej, do godziny. Jednak cwiczylam na malym obciazeniu, wtedy w lydki nie idzie, a rozklada sie na caly ciezar nog;) i obwod lydki mi sie nie zwiekszyl, jedynie ladnie sie wyrzezbily ;) Ostatnio mam przerwe (oddawalam krew i niestety w efekcie mi sie zaslablo, teraz tylko spacery i regeneracja sil, ale od jutra, pojutrza planuje dalej na stepper wrocic ;) mirkat pewnie, ze mozesz sie dolaczyc ;) pisz koniecznie jak ci idzie;) a na duze bioderka dobrze robia przysiady, ja dodatkowo codziennie cwiczenia rozciagajace calego ciala z rana robie, zeby potem zakwasow nie bylo ;) oby jak najmniej bylo tych chwil zwatpienia :)

własnie dlatego musimy trzymac sie razem :) ja zapomniałam sie dzis zwazyc ale napewno zrobie to jutro i dam znac czy sa jakies postepy bede musiała pomyslec o tym steperze :) skoro ariska0901 tak go zachwalasz;) ale moze dopiero od przyszłego tygodnia. kiedys cwiczyłam na nim ale pozniej juz coraz rzadziej i rzadziej az w koncy stał i sie kurzył a mąż tylko krzyczał ze miejsce zajmuje ariska0901 a jaki masz ten steper zwykły czy skosny? ja mam taki skosny

Gość ariska0901
hej dziewczynki i jak wam idzie? :) ja jak na razie po śniadanku i kubku zielonej herbatki, trochę się martwię, bo chyba niedlugo biustu bede musiala szukac pod bluzka, wszystkie staniki zrobily sie za duze :( stepper to mam dokladnie taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=1134651395 i jestem bardzo zadowolona :) jak dla mnie wazne, zeby w ogole jakis rodzaj aktywnosci uprawiac, chcialam kupic orbitrek, ale niestety nie stac mnie jeszcze na tak duzy wydatek ;P

no u mnie waga pokazała kilogram mnej :) wiem ze to nie duzo ale zawsze a poza tym tak chyba zdrowo sie chudnie a gdzie reszta dziewczyn

Najważniejsze, że waga idzie w dół, a to motywuje :) ja sie na razie nie waże, nie chce popasc w jakas paranoje:p ja tam jestem zwolenniczka wolniejszego odchudzania :) elammm witaj w grupie :)

a jakie ćwiczenia robicie na nóżki?? bo z tym największy problem:(

Gość ria123
część, od dzisiaj też się za siebie zabieram

hej dziewczynki, mam juz za soba polgodzinny trening na stepperze i 15 minut na skakance :) faktycznie, przysiady daja fajne efekty :) ria123 witaj w grupie :) razem razniej dziewczyny, mam pytanie jakie spozywacie pieczywo i o jakich porach dnia sobie pozwalacie? ja najczesciej jem pumpernikla, albo bulki zytnie, wczoraj kupilam razowca i stwierdzilam, ze jest strasznie slony ;( pieczywa chrupkiego i wafli ryzowych unikam, bo to jest zywnosc wysokoprzetworzona :( kiedys sama pieklam z maki zytniej razowej bez dodatku soli i zastanawiam sie, czy nie wrocic do tamtych nawykow :)

tez kiedys piekłam sobie chlebek sama , ale do mojego potrzebny był zakwas którego nie mam :( ba i nie znam nikogo kto mógłby go miec :( a co do pieczywa to ja róznie raz razowca raz białe - nie trzymam sie jakis tam norm wafle ryzowe tez jadam :/ w zasadzie jadam wszystko co mi wolno tylko ograniczam sie do wielkosci porcji :) nie jadam wogóle smazonego a teraz dodatkowo musze odzwyczaic sie od jedzenia na noc

a ja jadam chleb tylko w weekendy i tylko na śniadanie:) i szczerze mówiąc wcale go nie potrzebuję;) a dzisiaj skusiłam się na "BAKE ROLLS" z 7 days jako przekąskę do pracy;) ale to zamiast śniadania;)

Gość perfect harmony
też z porzuciłam chleb biały, na rzecz lekkiego chrupkiego, piszcie jaki dania przyrządzacie, może się czymś zainspiruję bo już mi trochę pomysłów brakuje, moje śniadanie dzisiaj jogurt naturalny +brzoskwinia dwie kanapki chlebka pełnoziarnistego z pomidorem i bazylią (bez masła) jakieś propozycje na obiad? mam już ugotowany ryż

ja to teraz nie bardzo mam czas na gotowanie :( ale zawsze lubiłam to robic i wiele czasu spedzałam w kuchni- tylko ze nie zawsze gotowałam dietetyczne potrawy

kaktusowata ja pieklam taki najprostszy chlebus, tzw podplomyk :) tam tylko maka, maslanka, soda i do piekarnika :) kiedys zawsze jadlam na noc, ale odkad jem sniadania, juz nie mam z tym problemu, jesli czuje ssanie w zolodku pije zielona herbate :) elammm jak ci sie udaje nie jesc pieczywa? jestem pelna podziwu, ja musze chociaz kromke na dzien szamnac :P perfect harmony u mnie obiad to glownie kasza jaglana, gryczana, jeczmienna, ryz brazowy lub razowy makaron. do tego warzywa :) ide na latwizne, poza tym kucharz to raczej taki sobie ze mnie, wole piec ciasta dla rodzinki :)

o ja tez uwielbiam piec ciasta tym bardziej jak pozniej wszyscy je chwala :) sama ciast nie lubie jesc ale piec uwielbiam i czesto zdaza sie tak ze upieke ciasto i nawet kawałeczka nie zjem ariska0901 a miesko jakies jesz? dała bys konkretny przepis na ten swój chlebek :) moze upieke sobie kiedys

ja tez tak mam, ze jak juz upieke to sama nie jem :) nigdy specjalnie nie przepadalam za miesem, od dwoch miesiecy nie jem go wcale i czuje sie bardzo dobrze :) ale za to nie stronie od chudego twarogu, jogurtow naturalnych, jajek, maslanki naturalnej a przepis na podplomyk pochodzi z ksiazki kucharskiej Malgorzaty Caprari "Kuchnia Polska" : 4 kubki maki razowej (ja kupowalam zytnia razowa) 2-3 kubki kefiru lub maslanki 1 lyzeczka sody Przesiana make wymieszac z kefirem, dodac sode i wyrabiac na jednolita gesta mase. Formowac kolo, naciac na krzyz (aby upieczony podplomyk mozna bylo latwiej podzielic). Piec 40-45 minut w nagrzanym piekarniku (180-200 stopni). Mi zawsze najbardziej smakowala chrupiaca skorka, ktora przewaznie szamalam zaraz po upieczeniu :)

ja tez tak mam, ze jak juz upieke to sama nie jem :) nigdy specjalnie nie przepadalam za miesem, od dwoch miesiecy nie jem go wcale i czuje sie bardzo dobrze :) ale za to nie stronie od chudego twarogu, jogurtow naturalnych, jajek, maslanki naturalnej a przepis na podplomyk pochodzi z ksiazki kucharskiej Malgorzaty Caprari "Kuchnia Polska" : 4 kubki maki razowej (ja kupowalam zytnia razowa) 2-3 kubki kefiru lub maslanki 1 lyzeczka sody Przesiana make wymieszac z kefirem, dodac sode i wyrabiac na jednolita gesta mase. Formowac kolo, naciac na krzyz (aby upieczony podplomyk mozna bylo latwiej podzielic). Piec 40-45 minut w nagrzanym piekarniku (180-200 stopni). Mi zawsze najbardziej smakowala chrupiaca skorka, ktora przewaznie szamalam zaraz po upieczeniu :)

Gość perfect harmony
ariska, z tymi kaszami pomysł jak najbardziej ok, mało mam kaszy w menu, tylko z ćwiczeniami najgorzej, a co jest lepsze rower stacjonarny czy steper?

moim zdaniem kazdy rodzaj aktywnosci jest dobry :) sama cwicze na stepperze, chodze tez na dlugie spacery, skacze na skakance, robie przysiady, cwiczenia rozciagajace nie wiem jakie mialabym efekty gdybym cwiczyla tylko na stepperze bez zmiany nawykow zywieniowych, jednak musze przyznac, ze na poczatku ledwo wytrzymywalam 15 minut, teraz juz godzina bez problemu takze kondycja mi sie polepszyla, jak dla mnie warto :) kiedys cwiczylam na rowerku u kuzynki to strasznie mnie tylek bolal :\

nie jem pieczywka bo rano zjadam płatki fitnes a w pracy najczęściej owiankę;) no i w domu obiadek i coś słodkiego i koniec jedzonka na dzień;)

wazyłam sie i waga pokazuje to samo co tydzien temu , ale nie poddaje sie napewno w nastepny poniedziałek bedzie lepiej ;)

mi wczoraj wieczorem waga pokazała o kilogram mniej:D czyli jest już 59;)

ale kaktusowata nie martw się bo waga stała mi w miejscu przez dwa miesiące;)

elammm gratuluje :) kaktusowa wlasnie, nie martw sie, grunt to sie nie poddawac :) gorzej, gdyby pokazala wiecej moja waga na dzis to 61,8 kg, od ostatniego wazenia 2,2 kg mniej :) z radosci postanowilam dodac stopke :)

a pewnie ze sie nie poddam :) nawet nie zamierzam :) moze ostatnio nie mam zbyt duzo czasu na cwiczenia - bo bombel mi nie daje ale chodze duzo na spacery no i pcham ten wózek ;)

hejka:) pierwszy dzien diety :( mam do zrzucenia niby mało... 5 kg... przez kilka lat trzymałam wage (wczesniej zjechałam 12 kg) teraz widac, ze przytyłam... zdrowe jedenie to norma (czasen pizza )... duza ilosc ruchu... co z tym począć?