Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koperkowa herbata

herbatka koperkowa.czy mozna przygotowac taka z torebki?

Polecane posty

Gość koperkowa herbata

czym sie rozni herbatka koperkowa bobovity dla dzieci w granulkach od takiej zaparzanej w torebce?czy mozna przygotowac taka dziecku?

Gość MOJA MA TO SAMO
mysle że można ale taka naprwde słabiutką ale czy ci się chce z tym bawić nie lepiej wydać te 8 zł i miec z bani?

Gość jest taki, ktory dobrze otula
spokojnie mozna :) Przynajmniej masz pewnosc ze nie dosladzana

na poczatku mozesz rozcienczyc troche zeby nie byla za mocna

Gość koperkowa herbata
wlasnie o tym samym pomyslalam,bo taka w torebce to sama natura.mam ta granulkowa tez w domu dla mojego malucha(bardzo ja lubi),ale dzisiaj zakupilam koperkowa dla siebie.mysle,ze ma lepszy smak,a przede wszystkim jest bez cukru.

Gość Hagneta
Oczywiście,ze mozna. Przynajmniej dziecku od małego cukru oszczędzisz. Nie wiem kto wymyslił,by wszystkie herbatki granulowane dla dzieci słodzic. Najlepiej zaparz taka delikatna lub rozcieńcz. Tak na poczatek. Ja dawałam mojemu dziecku taką normalnie parzona i piło bez problemu.

a w jakim wieku jest dziecko??? Bo jesli małe -to lepiej nie oszczędzać. Ja swjemu 3 letniemu smykowi daję ziolowe - nadal granulowane np. z bobovity.

Gość koperkowa herbata
synek ma 4,5 miesiaca.ja bardzo lubie herbaty ziolowe i tylko takie pie,i zawsze bez cukru.zdziwilo mnie,ze te dla dzieci sa slodkie.moze sprobuje zaparzyc taka slaba,ale niewiadomo czy bedzie chcial ja pic,bo przyzwyczail sie do slodkiego smaku tej herbatki...

ja kupowalam niemieckie herbatki ziolowe w torebkach do zaparzania - to byla mieszanka kopru/rumianku/anyzu i...kminku :) Mozna je bylo podawac od 2 tygodnia zycia. My nie podawalismy cukru ani soli dokad sie dalo, ciast, czekoladek nie je, ma 18 miesiecy

Gość wkurzona położna
wygoda może jest! ale na zdrowy rozsądek: czy zioła rosną granulowane? jest w tych herbatkach porcja tablicy mendelejewa i....multum cukru! więc wydaje mi się, że takie zaparzane są dużo zdrowsze dla dziecka! tym bardziej, że kiedyś były tylko torebkowe:) w sumie po co zupke dziecku dawać, jak można słoiczek paskudztwa kupić? na pewno dla mam wygoda, tylko potem niech sie nie dziwią,że dziecko chore, upasione,ma jakieś problemy itp. i niech nikt mi nie mówi,że "przebadane",bo danonki też - a wiadomo że to szkodliwa chemia,po nich 3 letnie dziecko znajomych ma zaawansowaną cukrzycę (już jest na insulinie) i wzrok -7 lub -8 nie pamiętam. Ale przecież każda matka chce dobrze dla swojego dziecka;P lub siebie ;P

Gość hahahfajniefajnie
ja do 6 roku zycia wpalalam danonki i inne swinstwa bo chcialam i sie darlam - mam 6 lat zyj i jestem zdrowa i nic mi nie jest ;p aa i zta cukrzyca - to poczytaj sobie o powpdach powstawania najczesciej cukier nie przycczynia sie do powsawania cukrzycy - wiaodmo duze ilosci tak ale w malym stopniu. Wazna jest cala dieta i tluszcze ich ilosc iprzedewszystkim GENY. genetyka przedewszytskim... ludzie wszystko ma swoje wady i zalety i kazd edziecko inaczej na cos reaguje ...

Gość hahahfajniefajnie
mam 16 lat mialo byc nie 6 ;d

Gość poooopopopooopooooo
taaaa na pewno po danonkach ma cukrzycę i wadę wzroku..

Gość gość
Czemu sa dosladzane? Bo mleko matki jest slodkie i jesli karmisz piersia to dziecko tylko taki smak i czuje i preferuje. Moj 2miesieczny synek karmiony jest piersia, a w takie upaly nie sposob jest dawac mu piers co 30min, bo grzeje sie ja i on i tez probowalam najpierw wody z cukrem a wczoraj herbatki Hipp z kopru zeby ozezwic i nieodczuwal pragnienia.

Gość gość
ja od poczatku daje rumianek i koper zaparzany z torebki.raz kupilam ta granulowana ale sie nie oplaca i jest za slodka