Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DUSZESIE

duszności a klimatyzacja

Polecane posty

Gość DUSZESIE

od kilku dni po wlaczeniu klimatyzacji powiekszaja mi sie wezly chlonne zaczyna mnie dusic w przelyku i serce wali mi jak oszalale, czy mial ktos podobne reakcje na klimatyzacje? dodam ze moja jest odgrzybiona i swiezo nabita, w penym momencie myslalam ze mam zawal, ale powotrka z rozrywki i moje obserwacje uswiadomily mi zwiazek dusznosci z klimatyzajca piszcie jak jest u Was

Gość Aneti0607
zapalenie krtani?

Gość Aneti0607
albo tchawicy raczej

Gość DUSZESIE
nie mam pojecia oby dalo sie to wyleczyc bo co wieczor boje sie isc spac zeby sie przez sen nie udusic, bylam juz u niejednego lekarza, zaden jeszcze w gardlo mi nie zajrzal... usg tarczycy jest ok, tsh tez, internista stwierdzil ze to nadcisnienie i przepisal mi tabletki na obnizenie go :/ pajac, no ale jak jest u innych, macie cos podobnego?

Gość DUSZESIE
czy ma ktos jeszcze taki problem jak ja?

Gość DUSZESIE
up

Gość DUSZESIE
up

Gość everlastka
mam cos podobnego ale nie wiem czy przy klimie

Gość to nerwica
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość to uczulenie
najprawdopodobniej na grzyby w klimie, na pewno w 100% nie da sie jej odgrzybic

Gość DUSZESIE
no nerwica by sie objawiala podczas stresu a nie podczas wlaczenia klimatyzacji, bylam dzis w klimatyzowanym sklepie, reakcja taka sama :/

Gość DUSZESIE
up

Gość DUSZESIE
wznawiam

Gość DUSZESIE
znowu mam takie objawy a nawet na dworze dzisiaj nie bylam ani nie jezdzilam autem wiec nie moglam miec stycznosci z klima, niech ktos da znac kto ma cos podobnego i gdzie ewentualnie szuka dagnozy

Gość gość
moze to z klimatyzacja jest cos nie tak? Osobiscie polecalbym Ci sie udac z tym do ekspertow, kiedys wspolpracowalem w takich tematach z firma www.klimatyka.com.pl i bylem bardzo zadowolony

Gość gość
klimatyzacja może negatywnie wpływać na sposób oddychania, dlatego warto mieć nawilżacze powietrza np. z http://www.sternal.com.pl/

Gość gość
Na wszelki wypadek wypadałoby sprawdzić klimatyzację w serwisie klimatyzacji samochodowej np w www.celmer.torun.pl w Toruniu

Gość gość
Zgadzam się, ja regularnie sprawdzam swoja klimatyzację w serwisie www.autogaz.com.pl w Katowicach, montowali mi też instalację lpg

Gość gabisss
skoro jest odgrzybiona, nie wydaje mi się, żeby to miało związek z klimatyzacją. Raczej masz problemy zdrowotne. Ja regularnie kontroluję stan mojej klimy tu: klimavip.com.pl/klimatyzacja-przemyslowa i nic mi się nie dzieje...

Gość gość
Znaczy ze cos nie tak z Twoja klimatyzacja - czas ja wyczyscic. A jelsi to nie pomoze to pewnie niestety wymienic na now ai bardziej o nia dbac! W http://autoklima-ogrzewania.pl/ znajdziesz klimatyzacje w dobrej jakosci.

Gość gość
Polecam założenie klimatyzacji za pośrednictwem firmy DTSSERWIS - uważam, że w moim przypadku był to strzał w 10!

Gość gość
Również skorzystałem z usług firmy DTSSERWIS - i przyznam godna polecenia.

Gość gość
mam astme i alergie liczne, nie mogę przebywać dłużej niż chwilę w pomieszczeniu gdzie jest włączona klimatyzacja lub chocby nawiew, nawet świeżo po oczyszczeniu. Moja alergolog powiedziała, że może tak być, bo w tych rurach może być wszystko - wszelkie grzyby i inne drobnoustroje. No i podała w wątpliwość jakość cczzyszczenia klimatyczacji samochodowych, tak że nic dziwnegom, że nawet po czyszczeniu mnie dusi + boli gardło.

Gość gość
Duszność może być spowodowana albo niedokładnie wyczyszczoną klimatyzacją, albo np. alergią na środki używane do odgrzybiania. Ja serwisuję klimatyzację dwa razy w roku, która wykonuje u mnie ta sama firma, która montowała mi klimatyzację, czyli alkonsystem. I nic się z klimatyzacją nie dzieje, ani nikomu z domowników. A mam maleństwo w domu. Także albo częściej czyść klimatyzację, albo zmień firmę, która Ci ją czyści i serwisuje.

Gość MAnu 35
Na moje klimatyzacja multi split jest najlepszym rozwiązaniem do domu, koszt założenia tego typu klimatyzacji może jest większy ale można lepiej dobrać moc urządzenia do powierchni domu, agregat chłodniczy i tak umieszczany jest na zewnątrz budynku, sprawdź parametry tej klimy i zobacz, ja czekam aż mi przywiozą fujitsu http://www.mirtor.com.pl/klimatyzacja-torun/ z sensorem podczerwieni który steruje klimą i kieruje chłodne powietrze na ciepło

Gość gość
Problemy z jakością powietrza po włączeniu klimatyzacji mogą oznaczać jej zagrzybienie. Jeżeli mieszkasz w województwie małopolskim to polecam ci zgłosić się do firmy www.blazejklima.pl Zajmują się serwisowaniem i naprawianiem klimatyzacji.