Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja was zapewniam

W TVP pokazali przeciwników Krzyza .

Polecane posty

Gość Do............
=====czują się pewnie oszukani bo Komor najpierw obiecuje gruszki na wierzbie A co Komorowski obiecywał /

Gość eSBek
Poszliby z krzyzem do sw Anny, jak ksieza kazali i nie byloby afery ani dzis ani jutro zyjemy w demokratycznym kraju i zaden ksiadz nie moze nic nakazac

Gość ejep
a najlepsze jest to że teraz wyśmiech z "moherów" i jak zapowiadał ten koleś że jutro zrobi kontrdemonstrację i będzie próba wyrwania krzyża i dostał zgodę od miasta na tą demonstrację chociaż napisał że nie gwarantuje bezpieczeństwa:D:D nieźle ale jak się krzywda dzieje i ludziom domy zalewa to aż śmiać się chce jak wszyscy nagle rączki składają i pod krzyżem stają :D:D

Gość Do............
My zyjemy w demokratycznym kraju ale kościół nie jest demokratyczny i ksiądz wiernym może kazać.

Gość eSBek
tak szczerze to juz lepiej byc opóźnionym jest to co niepoprawnie pisze wyraz "opuzniona" :D:D:D:D

Gość eSBek
koleś jutro zrobi kontrdemonstrację i będzie próba wyrwania krzyża i dostał zgodę od miasta na tą demonstrację chociaż napisał że nie gwarantuje bezpieczeństwa dostał taka zgode bo zgoda buduje

Gość Do............
Miasto nie wydaje zgody na demonstracje. Misto tylko i wyłacznie rejestruje zgłoszenie demonstracji. Najpierw się zorientuj potem pisz bo odwrotnie się osmieszasz.

Gość nie mozna stawiac
CZEGOKOLWIEK w centrum miasta bez zezwolenia. Moga stawiac w swoim ogrodku. Jakby kazdy stawial co chcial i gdzie chcial ( a znalazlyby sie takich tysiace) nie daloby sie przejsc przez ulice. Ale tepe barany nie slyszaly o prawie budowlanym chocby. Jak jeden uwaza, ze moze postaiwc krzyz, drugi zrobi krzyz z puszek po piwie, trzeci palme i co - moja racja jest mojsza? teraz beda sie o to naparzac, bo skoro jest precedens...

Gość a to nie mogą modlić się
w kościele, w domu, albo gdziekolwiek indziej??? Przecież Pan Bóg wszędzie słucha! Tu nie chodzi o modlitwę ani pamięć, tylko o zwykłą demonstrację polityczną i trzeba być ślepym, głuchym i szalonym jednocześnie, żeby tego nie zauważyć! Wykorzystywanie symboli religijnych do takich celów to grzech i obelga!

Gość eSBek
a własnie ze MIASTO WYDAŁO ZGODE sam sie najpierw dowiedz kto wydaje zgode na takie impry

Gość eSBek
w takim razie po co stoi wieeelki krzyz na placu piłsudzkiego i dlaczego on nikogo nie razi choc wieeelki??

Gość eSBek
po co i czemu stoja krzyze w gdansku i w poznaniu skoro bog wszedzie jest i wszedzie modlic sie mozna ???czemu tam nikt nie ma zadnego ale ze akuray tam stoją??????

Gość Do............
Nikt nie wydaje zgody bo konstytucja daje nam prawo do zgromadzeń. W takim razie ktos musiałby być wyżej niż konstytucja. Miasto tylko rejestruje zgłoszenie. Może wydac zakaz jeśli planowana demonstracja łamie prawo. Ale nie może wydac zgody. Brakuje wam wiedzu tow.esbeku. Komuna się skończyła.

Gość ESBEK Akurat w temacie krzyza
ksieza maja najwiecej do powiedznia, wiecej niz oszalala politycznie moherowa sekta. To nie krzyz prawosławny, nie gwiazda Dawida, nie polksiezyc, kto go pilnuje - niby katolicy. A katolicy powinni byc posłuszni kosciolowi , jesli nimi są. Skoro nie sluchaja, to dopisz sam, kogo reprezentuja.

Gość eSBek
Tu nie chodzi o modlitwę ani pamięć, tylko o zwykłą demonstrację polityczną Komorowski zwyczajnie nie może tego znieść ze pod ewentualnym miejscem jego zamieszkania ludzie będą sie modlić każdego 10 dnia miesiąca az na wieki i trzeba być ślepym, głuchym i szalonym jednocześnie, żeby tego nie zauważyć!

Gość eSBek
ten krzyz nie jest koscielny ale polityczny

EsBek idioto, w Gdansku projekt krzyza został zatwierdzony (jesli wiesz co to znaczy pod wzgledem architektonicznym) A w WWie to samowolka. Konserwator miasta sie nie zgadza i slusznie.

Gość eSBek
Skoro nie sluchaja, to dopisz sam, kogo reprezentuja. Juz dopisuje--------reprezentuja Partię Obietnic

Gość eSBek
sam jestes idota debilu hipokryto

Gość ejep
miasto WYDAŁO ZGODĘ - może nie precyzyjnie określono w moim poście czy to ma być demonstracja czy coś innego - w każdym razie miasto WYDAŁO ZGODĘ - doczytaj i nie ośmieszaj się już

Gość eSBek
w Gdansku projekt krzyza został zatwierdzony ...bo???????? wiesz czemu pederasto???

Gość hulajka
Konserwator miasta sie nie zgadza bo musi dupe nadstawiac Komorowskiemu

Gość rzeźnik z zawodu
a ten ' krzyż' i tak będzie 15 sierpnia tego roku na Jasnej Górze i wszyscy będą klękać pod tym krzyżem , zostało uzgodnione i tak będzie

Gość Do............
Jak miasto może wydawać zgode na coś na co zgodę wydała konstytucja / Pomyś. To nie boli.

ejep, wydalo zgode, bo oni na o te zgode wystepowali, natomiast obroncy dzialaja samowolnie, o nic nie wystepowali. Kazdy moze sobie wytapetowac mieszkanie zdjeciami Kaczynskiego, ale to jest przestrzen publiczna.

Gość hipokryci w rzadzie
Jan Paweł II Umiłowani Bracia i Siostry, nie wstydźcie się tego krzyża. Starajcie się na co dzień podejmować krzyż i odpowiadać na miłość Chrystusa. Brońcie krzyża, nie pozwólcie, aby Imię Boże było obrażane w waszych sercach, w życiu rodzinnym czy społecznym. Dziękujmy Bożej Opatrzności za to, że krzyż powrócił do szkół, urzędów publicznych i szpitali. Niech on tam pozostanie! Niech przypomina o naszej chrześcijańskiej godności i narodowej tożsamości, o tym, kim jesteśmy i dokąd zmierzamy, i gdzie są nasze korzenie. Niech przypomina nam o miłości Boga do człowieka, która w krzyżu znalazła swój najgłębszy wyraz. Fragment homilii wygłoszonej w Zakopanym podczas mszy św. na Wielkiej Krokwi 6.06.1997

wiem dlaczego , bo jestem architektem z Gdańska , wiem jak sie odbywalo zatwierdzenie i wiem, ze plac pod stocznia nadawal sie do postawienia pomnika . Jestem kobieta hetero, mam meza i dzieci :)

Gość hipokryci w rzadzie
jakby papiez zył to komoro wsi i tusek sam by sie do krzyza przywiazał a potem pojechał do watykanu zameldowac o tym papiezowi ale jak naszego JP II nie ma to nie ma przed kim udawac

Gość hipokryci w rzadzie
Jestem kobieta hetero, mam meza i dzieci............................. i jestes do tego niezmiernie zmienna w nikach i pogladach

JPII mialby sie sprzeciwac krzyzowi w SW Annie? I temu, zeby KRZyz prowadzonoz szacunkiem w w pielgrzymce? Wolalby,zeby pod nim wywrzaskiwali nienawistwne słowa nawiedzeni ludzie obrazajacy zreszta ksiezy? Ech, gadac nawet sie juz nie chce...