Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chlejuska

marskość wątroby- jak boli?

Polecane posty

Gość chlejuska

jak boli przy alkoholowej marskości wątroby? Dużo chleje, a coś mnie zaczęło pobolewać w prawym boku- uczucie jakbym miała kolke- takie kłująco uciskające, niezbyt silne, ale jednak czuje. Przy macaniu bolącego miejsca czuje że jest twardzsze niż zwykle i boli jak dotykam.

Gość juz mi sie nie chce
to bardziej nerka cie boli! watroba nie boli,a jak juz boli to umierasz :(

Gość chlejuska
ale jakbym umierała to chyba miałabym tez inne objawy a ja całkiem nieźle się czuje- apetyt mam i dużo siły :p

Gość juz mi sie nie chce
watroa ma iles tam platow nie wiem czy 8 czy 9 i one obumieraja powoli jezeli obumrze wiecej niz pol to juz sie nie zregeneruje

Gość chlejuska
8 segmentów w 4 płatach z tego co pamiętam, ale ja sie pytałam jak boli od alkoholu

Gość juz mi sie nie chce
zdaje sie ze puchnie ale nerki najbardziej daja znac :( ile masz lat?

Gość chlejuska
21. Nerki to chyba bardziej bolą z tyłu a mnie jednak boli z przodu, chociaż boli to nie do końca dobre określenie- raczej ciągle czuje to miejsce a czasem zakłuje przy zmianie pozycji

Gość dfaaaaaaas
ja nie pije,a tez teraz takie mam uczucie:)

Gość wszystk możliwe
to sie nazywa kolka wątrobowa- zmień dietę i będzie git. idź na usg dla spokoju. watroba łatwo się regeneruje ale trzeba o nią dbać :)

Gość chlejuska
z tego co poczytałam kolka daje nagły silny ból, a mnie tak jakoś ćmi tam. Ech, chyba pora na próby wątrobowe :(

Gość bgdbgbb
moze to woreczek żółciowy i kamienie na woreczku

Gość wymarzona
zwykle jak watroba zaczyna bolec to jest juz za pozno na ratunek. Watroba wlasnie daje objawy z tylu plecow tak jakby bolaly korzonki nerwowe,a nerka zas daje zludne odczucia bo bol promieniuje do prawego badz lewego boku,znam obie te przypadlosci,moj wujek zmarl na watrobe a ja mialam dwa razy atak nerki. Ty mozesz miec podrazniony woreczek,jezeli odczuwasz taki promieniujacy tepy bol siegajacy az pod zebra to z pewnoscia woreczek,zrob usg.

Gość kaskakol78542
Pewna młoda kobieta powiedziała, że zażywa silne leki przeciw zapaleniu wątroby o charakterze autoimmunologicznym i marskoci, które zostały zdiagnozowane dwa lata wcześniej. Zażywanie kortyzonu spowodowało, że przytyła kilka kilogramów, a jej twarz przypominała księżyc w pełni. Wtedy zaczęła stosować inny lek o nazwie imuran, by uniknąć dalszego tycia. Powiedziano jej też, że musi liczyć się z transplantacją wątroby w okresie nadchodzących dziesięciu lat. Przypadek tej młodej kobiety bardzo mnie zaciekawił, skąd u młodej osoby wzięła się taka poważna choroba wątroby i które czynniki mogły wskazać na etiologię choroby. Kobieta ta nigdy nie miała wirusowego zapalenia wątroby, a choroba tego narządu pojawiła się po wirusowym zapaleniu dróg oddechowych i wielu lekarzy, u których była, wyrażało przekonanie, ze to było przyczyną choroby wątroby. Wątpliwe było, żeby infekcja wirusowa była prawdziwą przyczyną tak poważnego zapalenia i marskości wątroby, które potrzebują o wiele dłuższego czasu na ujawnienie się i musiałyby rozwijać się w ukryciu przez wiele lat. Zapytana o choroby w dzieciństwie ,wszystko stało się jasne. Była chorowitym dzieckiem, przeszła wielokrotnie zapalenie ucha, które leczono za pomocą antybiotyków. Rodzice nie mieli wiadomości, że należało zmienić sposób żywienia dziecka, by zapobiegać infekcjom usznym, zamiast stosować długotrwale leczenie różnymi antybiotykami. Niestety, stosowanie dużej ilości antybiotyków, w wielu przypadkach zupełnie niepotrzebnie, może powodować uszkodzenie wątroby i uwrażliwiać układ immunologiczny, co często skutkuje wystąpieniem ostrej alergii i chorób autoimmunologicznych. Gdy ta młoda kobieta zaczęła stosować dietę oczyszczającą wątrobę, jej stan znacznie się poprawił, ale niestety chroniczne uszkodzenie wątroby było już tak poważne, że całkowite odwrócenie tego nie było możliwe. więcej na: http://www.facebook.com/TransferFactorInfoPl

Pewna młoda kobieta powiedziała, że zażywa silne leki przeciw zapaleniu wątroby o charakterze autoimmunologicznym i marskości, które zostały zdiagnozowane dwa lata wcześniej. Zażywanie kortyzonu spowodowało, że przytyła kilka kilogramów, a jej twarz przypominała księżyc w pełni. Wtedy zaczęła stosować inny lek o nazwie imuran, by uniknąć dalszego tycia. Powiedziano jej też, że musi liczyć się z transplantacją wątroby w okresie nadchodzących dziesięciu lat. Przypadek tej młodej kobiety bardzo mnie zaciekawił, skąd u młodej osoby wzięła się taka poważna choroba wątroby i które czynniki mogły wskazać na etiologię choroby. Kobieta ta nigdy nie miała wirusowego zapalenia wątroby, a choroba tego narządu pojawiła się po wirusowym zapaleniu dróg oddechowych i wielu lekarzy, u których była, wyrażało przekonanie, że to było przyczyną choroby wątroby. Wątpliwe było, żeby infekcja wirusowa była prawdziwą przyczyną tak poważnego zapalenia i marskości wątroby, które potrzebują o wiele dłuższego czasu na ujawnienie się i musiałyby rozwijać się w ukryciu przez wiele lat. Zapytana o choroby w dzieciństwie ,wszystko stało się jasne. Była chorowitym dzieckiem, przeszła wielokrotnie zapalenie ucha, które leczono za pomocą antybiotyków. Rodzice nie mieli wiadomości, że należało zmienić sposób żywienia dziecka, by zapobiegać infekcjom usznym, zamiast stosować długotrwale leczenie różnymi antybiotykami. Niestety, stosowanie dużej ilości antybiotyków, w wielu przypadkach zupełnie niepotrzebnie, może powodować uszkodzenie wątroby i uwrażliwiać układ immunologiczny, co często skutkuje wystąpieniem ostrej alergii i chorób autoimmunologicznych. Gdy ta młoda kobieta zaczęła stosować dietę oczyszczającą wątrobę, jej stan znacznie się poprawił, ale niestety chroniczne uszkodzenie wątroby było już tak poważne, że całkowite odwrócenie tego nie było możliwe. Leki znacznie obciążające i niszczące wątrobę: -Antybiotyki -Wszystkie leki obniżające cholesterol -Sterydy -Środki antyalergiczne -Syntetyczna kuracja hormonalna -Tabletki antykoncepcyjne -Leki przeciwgrzybiczne Jeśli zmuszony jesteś przyjmować te leki, osłaniaj w międzyczasie wątrobę. http://4life.net.pl http://www.facebook.com/TransferFactorInfoPl

Gość gość
Według najnowszych badań zapalenie wątroby niekoniecznie jest spowodowane samymi przeciwciałami ale głównie z zawartością metali ciężkich w naszej diecie przez co dochodzi do omyłkowego w ataku komórek wątroby poprzez przeciwciała. Zatem pierwszym elementem skutecznego leczenia powinno być usunięcie oraz chelatacja metali ciężkich z pożywienia można poczytać więcej w książce "zneutralizuj chemię z pożywienia i odzyskaj zdrowie"