Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gaska balbina

Samotność w realu i na kafeterii

Polecane posty

no ale już masz dla kogo żyć :) Ja związałem się z morzem i raczej ciężko będzie o domowe ognisko. Zresztą jestem tego zdania, że marynarz to styl bycia, który wyklucza życie rodzinne. Niestety :/

no tak :) ale zdecydowanie mam mało czasu :D teraz na 4 +/- 1 mc wypływam na początku września a potem 2 mc wolnego. Narazie chce spełnić parę swoich marzeń a dopiero potem szukać stabilizacji. No i w sumie przez morze się rozstałem ze swoją eks, bo nie wytrzymała tej rozłąki

a dla mnie to chore, co wyprawia p. Kaczyński i Ci ludzie. Miejsce krzyży powinny być w kościołach czy innych miejscach, ale nie przed pałacem. Są ważniejsze problemy, chociażby powódź , tym powinni się zająć.

tak to już jest jak się buduje coś nowego na starych fundamentach. Po 90 powinni usunąć wszystkich tych co pracowali dla starego systemu. W dodatku mamy masę urzędników, jakieś becikowe itd itd. A pieniądze powinny iść między innymi np. na wały.

bo w Polsce jest dziki kapitalizm, sprzedajemy się za grosze no i dochodzi jeszcze nasza mentalność. Jeden drugiemu zabierze, zazdrość i zakłamanie. Popatrz na te starsze osoby albo młodych. Zero jakiś wartości, hierarchii wartości. Ale kościół też nie dobrze robi wtrącając się do polityki. Pamiętasz czasy jak rządził PIS, samoobrona i LPR?

albo jeszcze jedna myśl mi przyszła do głowy ;) każdy się zreflektuje jak zwyczajnie zabraknie mu w portfelu, czyli patrzeć na dziurę budżetową, ciągły wzrost kosztów i w efekcie finalnym zabraknie na emerytury. Bo powiedz, ile można wyciągać od ludzi pieniędzy nie tworząc/ulepszając reform? Przecież to nie studnia bez dna. Tylko wtedy nie chce być w Polsce, bo będą zamieszki

no to kolejny problem, bo taki pracownik jest poprostu tańszy. Bo nie muszą płacić ubezpieczenia na niego ;/ Ale z drugiej strony (nie mówie o tych co mają po 2000-4000 zł emerytury) muszą dalej pracować, bo za co by przeżyli. Np. moja babcia, pracowała całe życie a teraz na lekarstwa (cukrzyca + miała ostatnio operacje na kręgosłup + wylew) gdyby nie nasza pomoc rodziny by poszła już dawno do piachu. Wiesz jaką ja mam wizje,,,,nie zabierać ludziom pieniędzy na NFZ czy emerytury. Niech zarabiają więcej i sami rozdysponują te pieniądze jak chcą. Może i na stare lata by nie mieli pieniędzy, ale od czego jest rodzina (dzieci), więcej było by rodzin i więcej dzieci. Bo to dzieci by pracowały na emerytury rodziców i nie było by takich patologi jak są teraz. Bo rodzice by dbali o dzieci, bo to ich przyszłość, a dzieci by miały bardziej poukładane w głowach.