Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia dzidziusia

waga dziecka 10-11 miesiecy

Polecane posty

Gość mamusia dzidziusia

Moja corka wazy juz prawie 10 kg ( za kilka dni skonczy 11 miesiecy) czy to nie za duzo? Rozwija sie swietnie- chodzi za raczki, ma 3 zabki i mowi proste slowa ( mama, tata, baba, bach itp) apetyt jej dopisuje je 4-5 posilkow dziennie. Najchetniej jadlaby non stop, ale ja staram sie pilnowac slaych por posilkow i zeby jadla zdrowo i zroznicowane. Martwie sie troche, bo wsrod dziecki w jej wieku jest najwieksza i najkraglejsza.

Gość ja mam to
moja tez za kilka miesiecy konczy 11 miesiecy. wazy okolo 9 kilo. tez jada 5 posilkow dziennie. nie mowi ale za to chodzi. zebow to ma wiele, w sumie to nie liczylam ale z 7 bedzie.

Gość ja mam to
mialo byc, ze za kilka dni konczy 11 miesiecy.

Gość mamusia dzidziusia
do -- ja mam to twoj wazy prawie 1 kg mniej, a to sporo w tym wieku! Jak wyglada w porownaniu z innymi dziecmi?? Moja to taki okraglaczek! Wciaz ma takie dzidziusiowe faldki na nozkach, choc juz od 3 mcy raczkuje , staje i chodzi za rece. ktos sie jeszce wypowie?

Gość chyba sporo
moj maly ma 13mies.i wazy 10kg

Mój synek 15 sierpnia skończy 10 miesięcy i waży 13,5kg grubasek z niego:) Obecnie posiada 8 ząbków ale jak narazie chodzi tylko za rączki i wydaje mi się, że szybko nie pójdzie sam.

Gość chyba sporo
faktycznie grubasek,moj starszy syn na bilansie dwulatka wazyl 12,500 i nie jest chuderlakiem:)

Gość mamusia dzidziusia
do ninam- a ile ma wzrostu?? nie martiw cie ze jest grubiutki?? ja sie zastanawiam jak tu ja "odchudzic" ale przeciez nie wolno takeigo szkraba odchudzac ;) je tak: rano mleko 210 ml ( co -2-3 dni z kaszka) 2 gie sniadanie, owoce plus pol kromki chleba do pociamkania lub biszkopcik. obiad: sloiczek i lub zupka domowa plus deserek. Podwieczorek owoce ze sloiczka lub domoweplus 150 ml albo owoceez jogurtem/ serkiem ze sloiczka. Kolacja mleko albo warzywa ktore my jemy na kolacje plus butla. Problem w tym, ze ona najchetniej by jadla posilki z nami i po swoim posilku podjada to co my mamy na stole wiec w rzeczywistosci je duzo wiecej niz napisalam w jadlospisie...

Wzrostu to dokładnie nie wiem ile teraz ma, ale ubranka w rozmiarze 86 są już trochę przy małe. Wiesz narazie jego waga mnie nie martwi, poczekam aż pójdzie na nogi to wtedy zobaczymy. Mój synuś rano zjada kaszkę tak z 180ml mleka, po 2,5 - 3 godz zjada owocki (jabłuszko, banan, brzoskwinka bądź gruszka), po 3 godz. zupka ugotowana przez babcię, później jakaś paróweczka, no oczywiście przegryza biszkopciki w między czasie, a później już na noc mleczko wypija.

wszystko zależy od wzrostu. mój miał wtedy ok 10-10,5 kg. mierzył 86/88 cm. i nie był zbyt pulchny :P teraz ma 20 miesięcy 13 kg i 95 cm wzrostu i jest naprawę szczuplutki :D lekarka nigdy nie powiedziała że waży za dużo1 jest wysoki to i waży więcej :P

Gość mamusia dzidziusia
Dzieki za wypowiedzi, moja wyrasta teraz z ubranek na 74 , te na 80 niektore sa dobre, na 86 praktycznie wszystkie sa za dlugie. nie mierzeylam jej bo nie mam jak. lekarka nie powiedzilam ze jest za gruba. w ogole nic nie mowila na temat wagi. weszlam dzies na siatki centylowe i coreczka przeskoczyla z 75 centyla na 85! Od 2 giego misiaca szla rowno po 75 centylu!

Moja młodsza córka od urodzenia była duża i prawie wychodziła za siatke centylową :D Ale wszystko zmieniło sie odkąd zaczełą raczkować a potem chodzić. Je bardzo dużo ale ma bardzo dobre spalanie ... i nagle mocno przystopowała ze wzrostem i wagą, po prostu dużo sie rusza, no i w tym wieku tez wzrost nie jest juz tak gwałtowny jak w pierwszych miesiacach... Teraz ma 13 miesiecy, wazy 9kg i ubrania ma na 80-86 rozmiar.

Gość a moze zajrzysz tutaj
moj syn w wieku 15 miesiecy wazyl 15 kg - a grubaskiem nie jest (waga proporcjonalna do wzrostu) - wyglada jak 3-latek :D

Gość a moze zajrzysz tutaj
a ubranka nosimy na 92/98 a na jesien juz czeka kurteczka na chyba 107 cm i jak ostatnio mierzylam to wcale nie za duza :P

Gość mamusia dzidziusia
Probelm w tym ze moja juz raczkuje i zaczyna chodzic i od miesiaca przytyla 600 gramow! Mam wrazenize ze im wiecej sie rusza tym ma wiekszy apetyt!

Gość wkurzona położna
kochana jak zacznie w pełni chodzić i biegać - to zgubi:) nie masz co sie za bardzo martwic. a co jej dajesz jeść?

Gość wkurzona położna
mamusia dzidziusia - sory dopiero doczytałam co jje. kochana ty jej rozpychasz żołądeczek - jak tak będziesz robić, to będzie coraz wiecej jadła! dawaj jej częściej, ale mniejsze ilości. jak zje z wami, to butle za jakiś czas. Na początku będzie marudziła, ze jest głodna, ale to dla jej dobra:) w sumie mój mały ma 10 m-cy, 74 cm i waży 9 kg - a ja go troszkę "odchudzam", tzn zamiast mleka daje picie:) co jakiś czas, bo po co ma być grubaskiem, będzie mu ciężej:))

Gość ja mam to
mamusia dzidziusia - nie mam porownania do innych dzieci i w sumie malo mnie to obchodzi. corka rozwija sie inaczej, chociazby dlatego ze wczesniej sie podnosila, siedziala czy teraz chodzi. pamietam moment przejscia z mleka z piersi na modyfikowane, wydawalo mi sie, ze stala sie pulpecikiem. teraz nosi ubrania okolo 74. zdazaja sie rzeczy 6-9 miesiecy, w sumie to nie ma zasady co do rozmiaru. ja karmie tak: 7.00 - mleko 210ml 10.00 - zawsze owoc(z platkami owsianymi, czasem z jogurtem a czasem awokado) 13.00 - obiad jednodaniowy(przewaznie gotuje ale od czasu do czasu sloiczki) 16.00 - mleko 210 19.00 - kaszka 150-210ml