Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdfsssfd

Jakim szmponem myjecie włosy?

Polecane posty

Gość fdfsssfd
Pantin Prowi

Gość ja myję pokrzywowym z biedronk

Gość fdfsssfd
i dobry jest?

Ostatnio dove thermal control czy cos takiego pomaranczowa butelka, swietny plus odzywka z tej samej serii. Wlosy sa sliskie latwo sie rozcezsuja i dlugo po myciu pachna.

Gość fdfsssfd
Rurko z kremem!! Uważaj na Vichy!Podobno ten czerwony nasila wypadanie włosków.

szampon jak szampon, i tak przecież potem nakładam odzywkę. co za różnica jaki szampon? często robię maseczkę z jajka i olejów różnych

Gość fdfsssfd
Jechałam dzisiaj tramwajem i doszłam do wniosku, że wiekszosc ludzi ma bardzo zaniedbane wlosy. Dlatego pytam;)

a teraz idź sprawdź skład tego Twojego pantine, czy zawiera jakiś alkohol.

Joanna - "Z apteczki babuni" - nawilżająco- regenerujący z mlekiem i miodem. albo z tej samej serii wzmacjniający ze skrzypem i rozmarynem. Oba są bez silikownów. Odżywki też z tej serii

Gość LAVERA mango
bo jest bez tego świństwa SLS

Gość fdfsssfd
Ja tego Pantin nie używam. Po prostu skonczyl mi sie moj szampon i przed chwila uzylam szamopnu mojej mamy-wlasnie Pantin. Cos czuje, ze jest naszpikowany silikonem i jakas chemia

Tak ten czerwony faktycznie nasila, ale na poczatku. Ogolnie Vichy moim zdaniem uzaleznia. Jak sie go odstawi to wlosy wracaja do stanu sprzed jego stosowania, ale i tak co jakis czas go kupuje :)

bo jest. pięknie mi wysuszył włosy, we współpracy z odzywką.

Gość fdfsssfd
Wlasnie, zauwazylam ze to wina silikonow. Jak uzywasz jakiegos szamponu to jest ok, jak go odstawisz to masz masakre na glowie. Ja uzywam szamponu, ktory jest cholernie drogi i szukam jakiejs tanszej alternatywy. A wlosy mam wymagajace.

Gość carmena2010
herbal essences-czy jakos tak...niebieski, nawilżający z mleczkiem kokosowym...jestem bardzo zadowolona:)

szampony z biedronki to najgorszy szajs jaki moze tylko być. Kiedyś umyłam wlosy 'owocowym darem' to wygladalam jak strach na wroble. Najlepsze są szampony znanych marek np. polecam Dove taki niebieski - jest fenomenalny.

A co to sa te SLS i silikony? Bo szczerze mowiac niewiele wiem na ten temat. A jak to sa substancje poprawiajace blask wlosow, to nie popadajmy w paranoje :O To nie zniszczy wlosow tak, zeby cos kosmicznego zaczelo sie z nimi dziac. Rownie dobrze mozna przyczepic sie kazdego skladnika szmponu :P

Gość fdfsssfd
Jak strach na wroble-hahahahahaha Kurcze, jakos ciezko mi uwierzyc, ze szampon ponizej 10zł jest dobry

e tam, nie taki zły. używam go kilka lat i moje włosy są super :) przynajmniej nie płace za reklamy w tv

Gość fdfsssfd
Silikony daja pozorne wrazenie poprawy stanu wlosow. Jak odstawiasz taki szampon to czupryna jest w gorszym stanie niz poprzednio. Przez silikony inne substancje odżywcze nie mają dojścia do wlosa

ja lubie Syoss :) wlosy sie super po nim rozczesują tak jak po odzywce z jedwabiem :)

A uzywacie odzywki za kazdym razem? Bo ja tak bez odzywki nie ma szans na rozczesanie i ulozenie wlosow bo mam bardzo dlugie geste ale dosc cienkie poddatne wlosy i bez odzywki po szamponie ani rusz.

Gość fdfsssfd
Bez odżywki to bym wyłysiała. Nie mam mowy o wbiciu grzebienia bez odżywki.

tak jak napisała fdfsssfd Silikony są be na dłuższą metę. Mnie wypadały włosy bardzo. Teraz stosuję bez silikonów kosmetyki. Na początku włosy wygladały srednio, ale teraz są zdrowe, lśniące i wypadają w minimalnym stopniu. Tak grubych i wzmocnionych włosów nie miałam nigdy.

Ja używam najczęsciej pantene, ale jak go odstawie i zaczynam uzywac szmponów ziołowych, to nie widze, zeby moje włosy straciły na czymś. Tzn chodzi o to że "Silikony daja pozorne wrazenie poprawy stanu wlosow. Jak odstawiasz taki szampon to czupryna jest w gorszym stanie niz poprzednio. "

Gość fdfsssfd
Hmm, powiem Wam, że i tak to jest kwestia indywidualna. Kazdemu odpowiada cos innego. Prawda, mnie rownież wypadały włoski do szamponach-zapychaczach. Duzo czasu zajelo mi oczyszczenie wlosow z silikonów. W tym wzgledzie przestrzegam rowniez przed uzywaniem szamponow Gliss Kur.