Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majówka.

Przedszkole. - doświadczone mamy, mile wiedziane

Polecane posty

Od września córcia idzie do przedszkola. Czekam na rady mam przedszkolaków, co trzeba zakupić, no i każde wskazówki mile widziane :)

Gość hjgftjftjf
To zapytaj się w przedszkolu co trzeba kupić. Kazde przedszkole rzadzi się innymi prawami, skąd my mamy wiedzieć jak jest w tym konkretnym?

Na pewno będziecie mieli jakieś zebranie i przedszkolu powiedzą co i jak :) Rok temu mojemu dziecku do przedszkola kupowałam tylko blok,wycinankę,plastelinę i piżamkę. Teraz we wrześniu posyłam do innego i listę mam taką jak by szedł do szkoły... piórnik kredki świecowe /drewniane i ołówki farby i pędzelki blok techniczny biały i kolorowy wycinanka nożyczki temperówka gumka teczka na rysunki cała rysa papieru na ksero plastelina szczoteczka do zebów i kubek biała bluzka i ciemne spodnie -gimnastyka Do tego 80 zł na ćwiczenia i książki.

Gość bbbbbbbbb
u mnie tylko worek na kapcie, kapcie i piżamki na zmianę. Nic więcej nie kupowałam. A dodam, że przedszkle fantastycznem małe grupki, super kadra!!! :) Jest to przedszkole integracyjne, niesamowite, bo dzieci zdrowe są razem z dziecmi niepełnosprawnymi, z wadą wzroku, jest nawet chłopczyk z zespołem Downa. Jestem pod wrazeniem jak wszystkie dzieciaki ze sobą współpracują, opiekują się sobą na wzajem. Nie ma tam wyśmiewania się ze słabszych dzieci, naprawdę rodzinna atmosfera.

Mój mały od września będzie chodził trzeci rok do przedszkola i my zanosimy tylko ciapy i strój na gimnastykę (w maluchach jeszcze piżamka, teraz już odpada). Rodzice ustalili na początku, że na przybory jest składka i przedszkole zakupuje dla wszystkich jednakowe. Do tego składka na książki i ćwiczenia.

Moja chodzi do prywatnego (ale z dofinansowaniem od miasta). Teraz pojdzie do 4latków. Jak szła do 3 latków musiałam przygotować worek z ubraniami na zmiane (wszystkie podpisane i 1 pielucha na wszelki wypadek (nigdy nei została użyta)), kapcie wygodne (żadne klapki tylko takie zapinane), poduszka+poszewka i piżamka. Nic wiecej. Przygotuj ubrania do przedszkola tylko takie wygodne, żeby dziecko samo mogło sie ubrać/rozebrać. Jak najmniej guzików sznurków itp jak sie da spodnie, spódniczke na gumce.

Dziękuje wam za odpowiedzi :) Może jeszcze jakieś wkazówki? wszelkie uwagi mile widziane :)

Bardziej zależy mi na praktycznych wskazówkach niż liście co mam kupić, bo z taką częściową się już zapoznałam.