Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asoliwka

co sądzicie oo kremach z firmy ZIAJA

Polecane posty

Gość asoliwka

bo ja stosuje je od pewnego czasu. Myślałam ze są dobre i tanie i nie zawierają w sobie aż tak dużo chemii jak kremy z innych firm. Ale ostatnio mam na twarzy wysypkę coś w rodzaju potówek i strasznie mnie pieką oczy. Nie wiem czy to po tych kremach. Co o nich sądzicie?

Ja z Ziaji testowałam balsamy - źle się wchłaniały, pozostawiały tłusty film na skórze, krem matujacy - nie zauważyłam, żeby działał w jakikolwiek sposób, był też krem tonujący, który tak zapchał mi pory, że później musiałam się namęczyć, żeby pozbyć się pryszczy, które się pojawiły w większej ilości, kiedy wcześniej miałam gładką buzię. Kiedyś miałam też żel do mycia twarzy - też nie byłam zadowolona. Jedyne co lubię i do czego czasem wracam to tonik ogórkowy. Bo tak poza tym to porażka. Nie polecam.

a ja bardzo lubię Ziaję i nic do tej pory mnie nie uczuliło, a używam różnych rodzai ich kosmetyków. ale znam osobę, która ziaja uczuliła, więc to może być to.

Gość jineka
jedyne co uzywam z ziaji i to tylko na cialo, nie na twarz, to oliwkowy krem, taki w duzym zielonym sloiczku. Super nawilza dłonie. Na twarz raczej bym nie stosowala nic z tej firmy.

Gość gryczka
A ja mam inne doświadczenia. Co prawda kremów do twarzy nie stosowałam, ale masła do ciała uwielbiam - pięknie pachną i świetnie natłuszczają skórę. Rzeczywiście, troszkę zostaje tłusty film na skórze, ale nie przeszkadza mi to, używam ich tylko na noc. Z toniku ogórkowego również jestem zadowolona, podobnie jak z ogórkowego mleczka do demakijażu. Używam też odżywki do włosów Ziaja Plantica z witaminami i też jestem zadowolona - włosy są po niej miękkie, łatwo się rozczesują i mają przyjemny zapach. Uwielbiam też krem do rąk Kozie Mleko - świetnie nawilża dłonie i jest wydajny. Lubię te firmę. Zapewne mają na koncie parę pomyłek, ale generalnie jestem zadowolona :-)

Gość gryczka
A jeszcze maseczka oczyszczająca z glinką Ziaja Nuno - też byłam zadowolona. Nigdy żaden produkt Ziaji nie uczulił mnie, ale to może zależy od indywidualnych skłonności, bo mnie w ogóle mało co uczula...

Gość asoliwka
bo ja mam płyn do demakijażu solanka sopocka i z tej samej serii też krem na noc w takim niebieskim pudełku, krem różany po 30, kupiłam tez na dzień i na noc krem kuracja fitohormonalna , no i wczoraj kupiłam krem do cery naczynkowej bo jakieś dostałam tez plamy czerwone na twarzy :O no i siedzę teraz załamana z plamami i wyspka na twarzy i nie wiem jaki jest najlepszy krem dla babki po trzydziestce :O:O chyba mam uczulenie na ziaje

Gość asoliwka
jak np smarowałam się tym kremem sopot spa ujędrniającym na noc to później przez cały dzień mi łzawiły oczy i miałam podpuchnięte powieki. Teraz ten nowy krem do cery naczynkowej jest jak dla mnie dobry. Bo kiedyś jak miałam tez wysypkę to pomógł mi krem z ziaji z zielonej herbaty

to na pewno reakcja uczuleniowa, odstawiłabym go na Twoim miejscu. Jeśli masz wrazliwą skórę może spróbuj czegoś z AA?

Gość asoliwka
no nie wiem co mi odbiło sama się sobie dziwie :O:O np Bielenda tez niby ma kosmetyki naturalne i mnie uczula i jej nie stosuje. I dlatego przyczepiłam sie do ziaji :O Kremy z AA tez lubię kiedyś je używałam, a najbardziej pasował mi ten w żółtym pudełku. A wy jakie lubicie i stosujecie kremy z AA

ja nie stosuję bo akurat Ziaja mi przypasowała, ale mam koleżankę, alergiczka, wrazliwa na wszystko i bardzo sobie chwali AA.

Gość si lolita
ja stosuje krem ziaja dla dzieci i jestem bardzo zadowolona.

wszystko zalezy asoliwka ile chcesz na te kremy przeznaczyc,ja szczerze mówiac zamiast kilka kremów z ziaji jak ty wolałabym kupic sobie jeden porządny,np z vichy,la roche czy iwostinu.

Jakiś składnik Cię może uczulił zdarza się. Ja na urodziny dostałam takie naturalne kosmetyki, zero chemii, same naturalne składniki. Zrobiłam sobie maseczkę z dodatkiem glinki białej, zmyłam a tu twarz jak burak. Wypiłam wapno i po kilku godzinach było już zdecydowanie lepiej tylko jasnoczerwone plamki. Dobrze, że nie porwałam się na to przed pracą, bo nie wiem co bym zrobiła.

Gość ottovonbbb
Ziaja hmm...ja stosuję na upały krem z filtrem dla dzieci i uwazam ze jest dobry. Podobnie 'sopot sun' z Ziaji do wysuszonych ust - tez ok. Fajne maja zele i mydelka - swietny zapach mniammm tylko mam wrazenie suchej skory po umyciu, ale moze to dlatego ze jestem posiadaczka skory suchej wlasnie. Czasami uzywam tez kremu nawilzajacego Blubel - fajna sprawa, ladny zapach, i dzialanie bdb, faktycznie nawilza, a przy tym nie natluszcza, na szczescie.

Gość asoliwka
fioletowy motyl --> no właśnie chciałam parę dobrych kremów za niską cenę.A za te pieniądze to kupiłabym jakiś dobry krem ale tez nie wiem jaki żeby mnie nie uczulił. Teraz te plamy smaruje spirytusem salicylowym i tez wyglądam jak burak :P A jakie sa fajne jeszcze drogeryjne kremy? zaznaczam ze bielenda tez mnie uczula :O a te kremy z la roche czy iwostinu dobre są?

Gość gryczka
Uczulenie spirytusem??? :-o

do twarzy nie uzywam ziaji za to uwielbiam aa krem nawilzajacy- nie zapycha, koi natychmiastowo, nie jest tlusty, nawilza, nadaje sie pod podklad

Z Zaiji mleczka i toniki są podobno świetne (kosmetyczki nawet je polecają) Krem jakiś kakaowy jest dobry i ten TinTin też fajny Oliwkowy sporo osób używa, a więcej to nie wiem Moze akurat Ty masz na coś uczulenie

Gość eco living
z ziaji używam jedynie masła do ciała, balsamów brązujących, żeli do higieny intymnej, koziego mleka i kremów do rąk. i dla mnie to strzał w dziesiątkę, a skórę mam naprawdę wybredną :P na twarz to jedynie iwostin albo vichy.

Gość aha i achh
Kozie mleko cała seria do twarzy, dla kobiet w moim wieku rewelacja. I jeszcze demakijaż dwufazowy, nie pamietam nazwy, niebieski, też dobry, niech się schowaja drozsze.

Gość asoliwka
tak gryczka :O bo juz nie wiem co zrobić

bardzo lubię Ziaję i nic do tej pory mnie nie uczuliło, a używam różnych ich kosmetyków

Gość lece na ibize
do autorki- jezeli to uczulenie, to powinno pomoc calcium- zazyj podwojna dawke- zaszkodzic nie zaszkodzi a moze pomoc :) ja od kilku miesiecy uzywam AA, zapomnialam jak sie nazywa ale cos chyba kuracja przeciwzmarszczkowa, czy tak jakos, 30+ i jestem zadowolona. Troche jest tlusty ale ogolnie ok :)

Gość alergiczkajedna....
Wiele markowych kosmetyków mnie uczula, a Ziaja jakoś nie. Używam dwie serie. Masło Kakaowe (krem do twarzy, balsam do ciała, żel pod prysznic) oraz Sopot Spa (kremy do twarzy nawilżający i półtłusty oraz masło do ciała). Na moją skórę świetnie działają. No i ten genialny zapach.:)

Gość KKKKKacha
Czytałam Wasze opinie, ja zajmuje sie kosmetyką i musze nie zgodzić sie z niektórymi opinimi.. Jeśli macie uczulenie, to na składnik kremu, a nie na firme, polecam wybrać sie do dermatologa, on wykluczy skladniki których nie powinnyście używać. Jeśli chodzi o kremy z Ziaji to warto je spróbować..mimo tego że maja niska cene, co z niezrozumiałych powodów,odstrasza, posiadaja one swietny sklad.. Polecam z ciekawosci porównac go z innymi kremami o odobnym dzialaniu, a naprawde sie zdziwicie.. Jesli macie problem z kupnem odpowiedniego kremu, wybierzcie sie do drogerii gdzie jest przeszkolony personel w tym temacie.. POZDRAWIAM !!!!