Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata 1970

pomoc dla meza

Polecane posty

Gość agata 1970

Mąż miał wypadek 2 stycznia.Obecnie jest w domu.Bardzo chciałabym mu pomóc,ale jedynie co mogę mu dać to to że jestem przy nim,musiałam zrezygnowac z pracy.Nie otrzymuje narazie zadnych swiadczen ,bo wszystko według urzędów powinin załatwić osobiście.o tej pory nawet jeszcze nie siadł,caly czas lezy nieruchomo.Mamy po 40 lat, dzieci 16 i 5.jak rozwiązać problem,jak mozna mu pomoc.

Gość Postępowanie z zakresu
społecznych toczy się według przepisów K.P.A więc niech mąż udzieli ci pełnomocnictwa art.32 k.p.a Strona może działać przez pełnomocnika, chyba że charakter czynności wymaga jej osobistego działania. Art. 33. 1. Pełnomocnikiem strony może być osoba fizyczna posiadająca zdolność do czynności prawnych. 2. Pełnomocnictwo powinno być udzielone na piśmie lub zgłoszone do protokołu. 3. Pełnomocnik dołącza do akt oryginał lub urzędowo poświadczony odpis pełnomocnictwa. Adwokat, radca prawny, rzecznik patentowy, a także doradca podatkowy mogą sami uwierzytelnić odpis udzielonego im pełnomocnictwa oraz odpisy innych dokumentów wykazujących ich umocowanie. Organ administracji publicznej może w razie wątpliwości zażądać urzędowego poświadczenia podpisu strony. 4. W sprawach mniejszej