Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamiiiiiiii

POMYSŁ NA HOBBY-proszę o podpowiedzi

Polecane posty

Gość gryhtjj
trzeba probowac wszystkiego co sie da:)

Gość jagoda bozonarodzeniowa
zachęcam do prac twórczych, Moja Droga zobaczysz ile radości to daje, poszukaj sobie różnych stron z inspiracjami i wskazówkami, przykładowo www.zielonazyrafa.pl rękodzieło jest super!

Może słyszeliście o sztuce z papieru-tj. paper art, nie mówię tu tylko o origami, modne jest deucopage czy też rzezbienie w papierze-książkach. Myślę, że to dobry pomysł na hobby:) zobaczcie co pewien artysta zrobił z czasopism http://www.youtube.com/watch?v=ZFwQCZeEIts

Gość a ja polecam szachy
sport tani (plansza i bierki to koszt od 3 zł, więcej, jeśli chcemy większe i wypasione, ale nie jest to duży koszt, a kupuje się raz na lata), w zasadzie nigdy się nie nudzi, dostarcza emocji i satysfakcji, jest dość snobistyczny (można się pochwalić). Jeśli nawet nie umiesz, nauka nie trwa długo, podręczniki można wypożyczyć w bibliotece, jest też sporo informacji w necie. Potrzebujesz tylko partnera, a więc sprzyja więziom społecznym. Jeśli nie masz znajomego pasjonata szachów istnieje przecież Kurnik. Można grać nawet z osobami z innych krajów nie znając języka. Można grać w wieku 10 i 100 lat i z osobami w różnym wieku. Bardzo ciekawa jest w ogóle historia szachów, jeśli ktoś lubi sobie poczytać.

Gość sahil
lubię papierowe hobby: wyplatanie z papierowej wikliny decoupage book scraping book art fanie wygląda rzeźbienie ze starych gazet, papierów pakowych, niepotrzebnych skrawków papieru, które każdy ma w domu, i mówię tu o przestrzennych rzeźbach tego typu: http://www.webdesignerdepot.com/2009/05/100-extraordinary-examples-of-paper-art/ oraz o zupełnym book-art http://www.youtube.com/watch?v=_Jk9pHPPJbA

Gość nie mam pomysłu na nick...
Zafar,dlaczego jazda konna jest uzależniona od chęci przyjaciółki?Wierz mi-wyłącznie Twoich!koszty-samej jazdy-fakt,ale już ubiór nie musi być super "profesjonalny",ja,choć jeżdżę od kilkunastu lat,do tej pory nie dorobiłam się;)wszystkich elementów stroju jeździeckiego...Nie ma czegoś takiego,jak permanentne szczęście,to są raczej chwile,momenty i ja bywam szczęśliwa,nawet obecnie,mimo,że jestem po wrednej kontuzji i bez pracy już zbyt długo-mnie te chwile szczęścia daje właśnie sport-odkąd pomału do niego wracam po kontuzji-basen,siatkówka raz w tygodniu z ekipą,którą koleżanka "pozbierała" w internecie,na miejskim forum i konie-przede wszystkim w weekendy-czuję się dużo lepiej-uwielbiam czytać książki,ale dla mnie to raczej nie hobby-od zawsze jestem molem książkowym,więc to dla mnie jak oddychanie;)Kuszą mnie narty biegowe,ale w tym sezonie mój ortopeda mi tego kategorycznie zabronił,niestety-cóż,może uda się w następnym...A co do jazdy-mnie najbardziej cieszy kontakt z końmi,jazda jest fajna,zwłaszcza z instruktorem,któremu się chce pracować,galop-fantastyczny,ale najlepszy jest kontakt ze zwierzakiem przed i po jeździe-przynajmniej dla mnie osobiście.Nikt Ci nie odpowie na pytanie,co będzie najlepsze dla Ciebie,ale jeśli będziesz szukać-znajdziesz,autorka też ma szansę skorzystać z podpowiedzi,pozdrawiam.

Gość jesli szukasz pomyslu
na hobby, ktore ma byc tez lekiem na problemy psychiczne to polecam sport. Nie ma to jak sie zmeczyc, czy dobrze wyzyc ;) Mi pomaga ;)

dlaczego piszesz, że pisanie to takie nic? Ja piszę od pięciu lat, to moje hobby, nie potrafię bez tego żyć, co jakis czas podwyższam poprzeczkę... Właściwie, wszystkie moje myśli poświęcem właśnie mojemu pisaniu. Czasami nie potrafię skupić się na czymś innym..

Gość do zaświadczenie od lekarza
zajmij się grą na giełdzie - zostaniesz milionerką :)

Gość jagoda bozonarodzeniowa
ja zdolności też nie mam, ale wybrałam się na warsztaty robienia biżuterii i okazało się, że to dobry sposób spedzania wolnego czasu. Nie potrzebne sa duże zdolności, ale dużo wolnego czasu. To daje naprawdę wiele radości! na warsztatach byłam w zielonej zyrafie, są w Warszawie

Gość Reklama t-shirt
Proponuję swoje nietypowe hobby. Ja zbieram firmowe rzeczy tekstylne takie,które nie powtarza się w sprzedaży sklepowej i to skutkuje. Zapraszam do rozmowy .

Gość gość
ja np poszlam na kurs fusingu www.artshobby.pl/kursy.html i robie witraze :o polecam, to po prostu tak wciaga, że szok

Gość gość
moze po prostu zacznij czytac ksiazki? albo jakis sport? Moze tez paintball albo gokarty http://www.xdrivekarting.pl/ ? Zorientuj sie jakie kolka zainteresowan sa w twojej okolicy

Gość anonim6666
Ja osobiscie polecam jazde na waveboard buduje mieśnie od bioder do stup a nawet nie czujesz zmenczenia dlamnie jazda na wave to najlepsze hobby i przyjemność i darmowy trening to jest moje zdanie

Gość gość
sport jest uniwersalny

Gość gość
Kup sobie motor, rower, psa. Majsterkuj przy rowerze, motorze. Elektrotechnika. Chodź na koncerty muzyczne. Ale jakieś fajne, typu Opener w Gdyni. Zainteresuj się tym, jak działają samochody.

Gość s889
•Robienie na drutach •Malarstwo •pisanie blog-a •Zdjęcia i fotografia •Robótki ręczne •Makijaż • Rysowanie •Nauka śpiewu •Moda •Podróżowanie •Pływanie •Zwiedzanie świata •Piłka nożna •Trening •Układanie puzzli •Wędkarstwo •Taniec •Wolontariat •Języki obce •Zagraj w squash •Rower •Zakupy i shopping •Układanie puzzli •Piłka nożna •Robienie różańców •Czworonożny przyjaciel •Wspinaczka górska • Kolekcjonowanie •rozwiązywanie krzyżówek •Bieganie •Jazda konna •Pisanie bloga •Gotowanie •Książki •modelarstwo •Haft •Nauka w wolny czas •Gry komputerowe •Najróżniejsze modele do sklejania

Gość gość
Ja zajmuje się dziewiarstwem - robię na drutach. Bardzo fajne zajęcie, moim zdaniem to naprawdę coś pięknego, robię rzeczy, które potem noszę ja i moi znajomi. Tutaj masz fajny sklep: http://welnabawelna.pl/ - możesz kupić rzeczy dla początkujących :)

Gość gość
Nikt nie zaproponował kobiecie modelarstwa. Nie musi sklejaĆ pojazdów, samolotów bo do tego trzeba arzaczęła Czyli musi to być elitarne hobby.