Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blizniaczka:)

Co zrobic gdy twoje dziecko...

Polecane posty

siusia w nocy do pieluchy. Moje córeczki mają juz prawie 3 lata a dokładnie skończą 30 listopada , robią do nocnika juz od prawie roku!!!!! w dzień ładnie siusiaja ,kupke ładnie robia do nocniczka a na noc musze zakładać pieluchy i zawsze są obsikane :/Dziewczyny idą od września do przedszkola i nie wiemj co to będzie w czasie drzemek:( Ja wam sie udało nauczyć dzieciaczki żeby w nocy nie sikały bo u nas jest jakas tragedia!!!!!!! pomocy

Mam dwie siostry jedna na 5 lat a druga na 4 lata i ta starsza tak od pol roku nie siusia w nocy i sama sie tego nauczyła, a młodsza nadal siusia w pieluchy w nocy.

Gość bukaa
Czytałam w mądrej książce, że nocne sikanie to efekt niewykształcenia czegoś tam w mózgu i nie da się tego przeskoczyć. Dziecko dojrzeje i przestanie.

Gość pewna mama_
jesli nie przestanie do skonczenia 5 lat zgłos sie do lekarza jak narazie nie ma powodu do strachu :) ja oduczyłam kiedy lekarz zalecił wstawac do dziecka o 12 w nocy wybudzac go ze snu i sadzac na nocnik :) po 2 tygodniach przestało dziecko moczyc łózko :)

mojej koleżanki dziecko w ich wieku jest i samo przestało robic w nocy poprostu z suchą pielucha wstawało .Naszej jednej córeczce zdarzało sie wstać czasem z suchą pielucha ale i tak sieka :(

mojej starszej przed 3urodzinami sciagnelam pampersa na noc,cHociaz wczesniej budzila sie rano z zalanym,kupilam podklady pod przescieradlo i wysadzalam ja przez sen na poczatku 3 razy na noc,pozniej,dwa razy,a teraz odsikam ja o 22 i spi sucha do rana,ostatnio jest postep duzy bo sama wstaje i idzie na kibel,ja juz mam z jedna corka luz,jeszcze jedna mi zostala do oduczenia nocnego lania,ale to za pol roku,moze rok:)