Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaac

pytanie do 30-latkow

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaac

czy odczuwacie jeszcze jakas wspolnote z dzisiejszymi powiedzmy 19-22 latkami ? czy czujecie sie tym samym pokoleniem, czy tez uwazacie, ze macie juz calkiem inne zycie i powinniscie miec inne problemy, typu dom, rodzina, praca a nie beztroska, mlodosc, imprezy ?

Gość mam 24 lata i juz
odczuwam przepasc kulturowa miedzy 22 latkami a ty sie glupio pytaszz o 30 stki :O🖐️

Gość Zimnokrwisty pełzacz
ja mam 26 i jak dla mnie 19 -22 latkowie to zupełny kosmos - nie to co za moich czasów:P

Gość tradycjonalista
Nie uwazam, ze "powinienem miec inne problemy". Ja je faktycznie inne mam...Nie mieszkam z rodzicami, problemem jest praca lub tez jej brak. Imprezowac w sensie chodzic po dyskotekach, pic cala noc, spac gdzie popadnie juz mi sie znudzilo i nie mam na to ochoty.

Gość pixy755
ja czuje taką więź - lubię ruchać takie młódki :D

pixy to dobre;)

Gość pixy755
lepsza taka ciasna pipka, niż rozbełtane kapiszony starych raszpli z kafeterii :D

Gość taka jedna kuchareczka
a mam 34 lata i swietnie sie czuje w grupie ludzi od 25 roku zycia wzwyz Młodsi bywaja tez spoko ale tacy 18 19 lat to jak ktos juz napisał kosmos Nie wiadomo o czym z takim gadac bo połowy z tego co on mówi nie rozumiesz :D

Gość pixy755
po co mamy z nimi gadać? chodzi o ruchanie, a nie o konwersacje :classic_cool:

Gość ...Winnetou...
Przecież to dzieci są, wychowane na kolorowych pisemkach i internecie. Większość nie ma żadnych zasad moralnych, liczą się dla nich przyjemności i duży worek pieniędzy. To pokolenie "konsumpcjonistów". Wymaga, bierze, ale nie daje prawie nic od siebie.

jak moja była:P

Gość Wrom
Mam 32 lata (prawie) i osoby 19-22 to dla mnie zupełna przepaść jeżeli chodzi o ich system wartości, wzory do naśladowania. Wydaje mi się, że to pokolenie aż kipi konsumpcjonizmem, robieniem rzeczy na pokaz, ale może trafiam na dziwne osoby.

Gość Nie nie trafiasz
My tez pewnie tacy bylismy w ich wieku, z tym ze nasz konsumpcjonizm byl mniejszy bo mniej bylo do skonsumowania. Zreszta konsumpcjonizm nastolatkow to nie tylko polska przypadlosc, duzo podrozuje i obserwuje ze ich rowiesnicy z innych krajow sa tacy sami, co w sumie powinno cieszyc. tez czuje psychiczna wiez z osobami od 25 roku wzwyz, glownie takimi, ktore juz przerwaly pepowine i zaczely twardo stapac po ziemi, ale jesli chodzi o ruchanie to pewnie pixy755 ma racje, ja sam nie moge nic w tym temacie powiedziec, bo jeszcze nie probowalem. Moze dlatego ze przed ruchaniem lubie pogadac, a do zagadania do 20tki jakos nie moge sie zmusic.

Gość Wrom
Z 20 nie ma naprawdę o czym rozmawiać, tak że nie żałuj konwersacji. No a ciało młode zawsze będzie ładniejsze niż starsze.

Gość Nie nie trafiasz
Oj nie zawsze :) Niektore kobiety chyba rzeczywiscie wygraly los na loterii w wieku 30 lat wygladaja lepiej niz niejedna 20.

Gość Wrom
W ubraniu tak ale bez już nie wygrają z 20, tylko że poza ciałem nic potem was nie będzie "łączyło" (z tą młodszą).

Gość Nie nie trafiasz
No ja czuje ze ja jeszcze moglyby ze mna laczyc moje pieniadze :)

Gość Wrom
Kasa łączy ale to raczej transfery w jedną stronę.

Gość też
Nie możemy się czuć tym samym pokoleniem - bo jesteśmy IMHO zupełnie innym ;) Generacja X a generacja Y

Gość ...Winnetou...
Tak na dobrą sprawę, gdy mam do wyboru wartościowa kobietę, rozsądną w wieku 30 paru lat z niezbyt pięknym ciałem i młodą dziewczynę w wieku 20 kilku lat, z idealnym ciałem, ale z "pustogłowiem", to wybiorę tą pierwszą na żonę, drugą zaś na kochankę.

Gość Nie nie trafiasz
To tak jak z cialem. To tez raczej transfer w jedna strone, bo nie wierze zeby normalna 20 latka leciala na mnie ze wzgledu na moje cialo, ktore, o ile calkiem niezle jak na moj wiek, na pewno nie moze sie rownac z gosciem 10 lat mlodszym. W sumie to niezla wymiana: cialo za kase. Nie bede jednak pisac, jak w obiegowej opinii taka wymiana jest nazywana :).

Gość migotka-psotka
ja mam 25 lat, mam tez od niedawna meza i plany dalekosiezne, wiec jak patrze na takich 19letnich stazystow jak przychodza do nas to czuje ze jest to ogromna przepasc... choc oczywiscie to wszystko zalezy od czlowieka i jego pogladow. Dla mnie tak - jest roznica.

Gość a jesli 21 latka
studiuje zaocznie w innym miescie, wynajmuje mieszkanie, pokoj i pracuje codziennie na pelen etat ? czy wowczas nie jest bardziej dorosla i samodzielna, dojrzala ?

Gość taki jeden jedyny
ja mam 23 lata i juz w ogole czuje sie jakbym bym nie z tej ziemi, okreslilbym sie gdzies pomiedzy klasycyzmem a awangardą :) co wy na to?