Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margaryna kasia

na moim koncie wlasnie pojawilo sie 21000 zl

Polecane posty

Gość margaryna kasia

i niewiem co mam z tym zrobic.Przeciez nie bralam zadnej pozyczki Wczoraj dostalam przelew normalny z wyplata na 2900zl a dzis 21tysiecy zlotych.Co mam zrobic?

Gość kabelto
kto ci to przelał ?przecież musisz wiedzieć

jak co masz zrobic? zesrac sie i tak chodzic .Jak chcesz to podam ci moje konto nie bedziesz juz miala dylematu ..

Gość Masia26
Ja też tak chcę:) Jak masz internetowe konto to sprawdź od kogo, a jak nie to idź do banku i sie zapytaj

Gość nowoczesny Rychu
wypłac ta kase i niech sie martwi ten co sie pomylił

Gość margaryna kasia
moze ktos sie pomylil i przelal do mnie bo nie pisze adresata tylko bank BGŻ wyplata .Wiec niewiem czy wybrac to z konta i udawac ze nic sie nie stalo.Czy dzwonic do banku , ze niewiem czyje sa te pieniadze.Podejrzewam, ze ktos wzial kredyt i pomylil numery konta czy cos

Gość Masia26
Idź i zapytaj sie w banku, nie mów że ktoś się pomylił. Jak tak to ciesz sie:)

Gość piiikkaaa
gorzej jak to była pomyłka i każą Ci to pózniej zwrócic

Gość Wybór należy do ciebie
Jeśli jesteś amoralną suką, którą nie interesuje czy kto stracił te pieniądze, to czymże prędzej je wypłać i na razie trzymaj "w skarpecie". Jeśli masz coś takiego jak sumienie, zadzwoń do banku. Wybór należy do ciebie 🖐️

Gość przeciez jak to
przeciez jak to pomylka to szybko dojda co i jak . Wyplacisz kase to i tak ja bedziesz musiala oddac cala :D naiwna jestes ? nikt ci nie da kasy za darmo :]

nie można korzystać ze srodków pomyłkowo otrzymanych, tyle,że BGŻ to średniowiecze, może się nie doszukają......Jakiś pracownik zrobił błąd i pewnie jak się wyda, to będzie trząsł się ze starchu o pracę, no chyba,że się nie wyda.........ale raczej jak komuś braknie 21 tys. to chyba się upomni

Gość radecka b
idź do banku i wyjaśnij sprawę, pewnie ktoś się pomylił

Gość trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ludzie,przeciez nawet jak ktos przez pomyłke wysłał przelew, to wystrczy, ze sprawdza zlecenie przelewu i wiedzą komu i MUSISZ oddac

Gość taka jedna kuchareczka
za nic w swiecie nie wolno ci wypłacic tych pieniedzy.Sa cudza własnoscia i mozesz byc posadzona o przywłaszczenie Mógł to byc bład klienta albo pracownika banku Powinnas poczekac na odzew z banku Predzej czy później odezwa sie do Ciebie Pracuje w banku i dlatego nie radze ich wydawac :D

Gość margaryna kasia
poprostu niewiem co zrobić .Pojde do banku zlikwidować konto,wybiore cala kase i nie bede miala konta wcale.Im szybciej to zrobie tym szybciej zatrę za sobą ślady

Bank bgz wyplata...moze ktos zlecil przelew..Ale powinna byc wyplata tytulem....moze jakas pomylka a jesli pozniej dopatrza sie ze kase przelali na twoje konto to moga oczekiwac,że im to zwrocisz..Z drugiej strony mozesz udać głupia i powiedziec z wybierasz pieniadze w bankomacie i tez mialas miec przlew grubszej gotowki z tad nie zainteresowalo Cie z kad to jest.Bylo na twoim koncie i tyle.Jak jakis pracownik sie pomylil to niech za to odpowiada tak jest wszedzie.

Gość no ten teges
Słyszałem o kobiecinie, która również otrzymała taki przelew i odmówiła zwrócenia tych środków... po wielu bataliach sąd jej przyznał rację :-D

Gość pko klient
Dzwoń jak najszybciej do banku!!!!!!! Kilka lat temu czekałem na pożyczke w PKO w końcu się pojawiła kasa na koncie. Miałem zaklepane już auto. Szcześliwy wyciągnąłem kase, auto kupiłem. jakie było moje zdziwienie gdy po miesiącu zamiast umowy o pożyczke dostałem wezwanie do prokuratury. Pożyczke miałem mieć 10 tys. wpłynęło 9800 myslałem,że rate odciągneli. Potraktowano mnie jak złodzieja, dali mi tydzień na spłate . Musiałem wziąć w Providencie. DO dziś się z nimi szarpie. Nie dali znać ,że pożyczki nie otrzymałem, byłem pewien ,że to ta kasa.

Gość nie mów nikomu
widocznie los tak chciał, że na Twoje konto kasa wpłynęła. Trzymaj kase na koncie i nic nie wyciągaj, udawaj, ze nic sie nie stało. Numery kont są długie to nigdy nie zgadną, że na Twoim koncie jest ta kasa.

Gość ewolek1
dogadaj się z księdzem, odpalisz formalnie 21000 na darowiznę, a xiądz zwróci ci pod stołem te 16000 :)

e da jak zamkniesz konto przeciez wiedziec bede,że konto mialas-a tak uswiadomisz ich jeszcze bardziej w tym,że pieniadze ukradlas..Bierz kase jakby nigdy nic i tyle.Jak ktos sie pomylil to jego blad zawsze mozesz powiedziec,że czekalas na przelew za sprzedana rzecz-cokolwiek-a tego ci nie udowodnia..Jak zatrudniaja sieroty to juz ich problem.Nic nie oddawaj.

Gość zostaw je póki co
jak ktoś sie skapnie to się odezwą na pewno, nam do firmy kiedyś kobitka zamiast 25 tys przelała 250 tys, zaraz zadzwoniła i płakała żeby to szybko przelać spowrotem bo ją zwolnią, oczywiscie przelew poszedł bo to firma. Ale jak kiedys nasz ksiegowa dwa razy pusciła wypłate to koleś sie ulotnił do UK i nawet wyrok sądu nic nam nie dał :)

Gość na to jest paragraf i nazywa
się to bezpodstawne wzbogacenie

Gość mojeego
bardziej w porządku będzie jak powiesz że znalazłaś.znaleźne ci się należy

jak kazali ci zwrócić kasę trzeba było olać i powiedzieć że sąd rozstrzygnie a nie ty jeszcze w providencie brałeś. Kroją was widać równo jak się dajecie.

Gość nie mów nikomu
Ci co doradzają oddanie pieniędzy po prostu zazdroszczą. Wg prawa nie musisz oddawac, nie przywłaszczylas sobie pieniedzy, tylko je otrzymalas i tyle. A, że przez pomyłke, to wina banku. Bank ma kasę na takie wypadki i ewentualnie odda pokrzywdzonej osobie

dokladnie,bierz pieniadze i sie ciesz-panstwo caly czas nas okrada i nic z tego sobie nie robia...Ić na zakupy,zrob sobie jakas przyjemnosc;) <stopka></stopka>

Gość tiaaaaaaaa:-)
Banki są takie biedneeeeeeeeeee malutkie oj joj joj, Trzeba ich żałować,tyle mają naszej krwi:D

niezle... ale moze naprawde zglos to do banku, bo jak to naprawde jakas pomyslka to lipę bedziesz miala ze zatrzymalas te pianiadze... masz dosc wysoką wypłatę, wiec chyba nie potrzebujesz takiej gotowki jak 21 tys i to jeszcze niewiadomego pochodzenia...