Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość turkamuka

Ruchy płodu i tętno pod koniec ciazy

Polecane posty

Gość turkamuka

Jestem w 38 tc, ostatnio mojemu malenstwu spadklo tetno do 80 tak na ok 3 sekundy by po chwili wrocilo do 120.. martwie sie niezmiernie bo ostatnio mialam ktg robione 3x dziennie i : 1) dzidzius rusza sie wlasciwie tylko gdy sie go "potrzepie" czy przy zmianie mojej pozycji 2)tetno mojego dziecka w zasadzie jest stale bo wynosi ok 120 przy ruchach wzrasta do 140.. a czasem spada do 110 martwie sie ze jest ono za niskie a wykres na ktg nie pokazuje szlaczkow tylko jest prosty:( jak bylo u Was?

Gość wkurzona położna
a co na to lekarz,który robił ktg?

mi lekarz powiedział że tętno płodu jest prawidłowe w granicach 110-160 i może skakać cały czas miałam ktg i faktycznie tak było 120, za chwilę 150 itd gdy się dziecko rusza to puls mu się podnosi, zdrowy objaw co do ruchów to w tym tc dziecko ma bardzo mało miejsca żeby fikołkować

ja 2 tyg prze porodem miałam wizyte u gin i miałam zaburzenia tetna płodu i tafiłam na szpital .miałam 3 razy na dzien ktg usg-przepływy .Mały urodził sie sn ale był cały czas monitorowany potem go przewieziono do szpitala .Dzis juz jest wszystko okey .Niedawno wrócilismy ze szpitala bylismy skontrolowac jego serce ale wszystko sie unormowało