Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martituska81

kupon w totka zamiast kwiatow dla pary mlodej ;)

Polecane posty

Gość Martituska81

Hej witajcie ;) Chcialabym dac moim gosciom do zromumienia, ze nie chce kwiatow tylko wyslane kupony w totolotka, ale nie wiem jak to ujac w zaproszeniu... Wszystko tak dla smiechu... a moze przy odrobinie szczescia dla wygranej (hahha akurat !) Macie jakis pomysl? czy ktokolwiek sie z tym juz spotkal ?? A moze ktos fajnie rymuje i pragnie sie popisac ??? Dzieki

tu masz propozycje Będzie nam bardzo miło, jeżeli zamiast tradycyjnych kwiatów obdarujecie nas kuponami LOTTO - na szczęście! Goście Drodzy, Goście Mili. Radość byście Nam sprawili w szczęście nasze inwestując kupon TOTKA nam darując, oszczędzacie kwiatów moc, co by zwiędły w jedną noc.

Gość niewąski
lepiej jak poprosicie o książki

Gość kdved
lepiej totka książka to już droższa sprawa

Gość Martituska81
Uleczka90 dziekuje baaardzo.... stzral w 10tke ;) Pozdrawiam

Gość gdfgdfgf
spotkalam sie z czyms takim, pomysl jest sweitny i sama na swoim weselu kiedys tam tak zrobie niestety zaproszenie ma chlopak daleko stad, ale wiem ze byl napisany wierszym ww ktorym miedzy innymi to bylo w taki dosc natualny sposob ujete ;) moze sa jakies zaproszenia z gotowym takim tekstem??

Gość tak ale mysle
ze goscie kupia ci ten kupon bo wy o to poprosicie, ale pewnie i tak jeszcze wiekszosc kupi kwiaty, bo pomysla ze nie wypada bez kwiatow isc na slub

Gość randkowiczka
ja bym nie dala kuponu, w koncu jesli ktos by cos wygral to nigdy bym sobie tego nie wybaczyla :P :P

Gość Martituska81
randkowczka !!!! Nie musialabys spiswac numerkow ;) wtedy nidgy bys sie nie dowiedziala czy to kupon od Ciebie bylby tym zwcieskim... zreszta to osobista sprawa kazdego z nas... w mojej rodzinie zapewne kazdy by mi dobrze zyczyl

Gość carmena2010
dla mnie pomysł beznadziejny...nikomu się nie oddaje własnego szczęścia

Gość nie dała bym
ja tez bym nie dałam komus kuponu...a jakby wygrał miliony?...to bym się chyba pocięła :P

Gość zgadzam sie z tym zdaniem
"ze goscie kupia ci ten kupon bo wy o to poprosicie, ale pewnie i tak jeszcze wiekszosc kupi kwiaty, bo pomysla ze nie wypada bez kwiatow isc na slub" tak było u mojej kuzynki. Owszem dostała tam parę kuponów, ale kwiaty również, bo "nie wypada" :)

Gość słoma z butów
Jak można pokazywać taki totalny brak klasy - i to w dniu własnego ślubu. Te wierszyki są koszmarne (ile wy macie lat, po 10 ?), a co wazniejsze, narzucanie GOŚCIOM których się samemu zaprosiło czegokolwiek jest totalnym brakiem kultury. Ale jak wiadomo w naszym pięknym kraju ludzie na poziomie stanowią zdecydowaną mniejszość.... No cóż, powodzenia z lotkiem, może coś skapnie i bardziej się jeszcze obłowisz :)

a ja uwazam ze totolotek nie jest zla rzecza. kosztyje 3 zl. kwiatki wiecej. oburza sie wlasnie ci co sie boja zeby czasem mlodzi nie wygrali.... ehhh skad sie tacy biora??? a jezeli chodzi o ksiazki maskotki wino itp... to to jest wlasnie narzucanie.. bo bywa to drozsze niz kwiatki... ;/;/;/

Gość no wlasnie ja ostatnio maskotk
kupowalam ... sa drozsze od kwiatkow ;/

Gość a my już standardowo
dajemy młodym zestaw w postaci biała róża + kupon totka. A do tych co się boją, że akurat ich kupon trafi i oddadzą komuś swoje szczęście - wysyłam zawsze dwa takie same i jeden zostawiamy sobie, a drugi dajemy młodym! Mój mąż mówi, że jestem potworem, ale ja bym sobie nie darowała!

Gość a ja tak sobie mysle ze
dla mnie to szczyt skupiania sie na kasie! ja chcialam na slub zamiast kwiatow slodycze i zawiozlam je potem do domu dziecka... jak juz ktos zaznacza ze chce kase a do tego kupon totolotka - czyli szansa na jeszcze wiecej kasy to jest dla mnie totalnym materialista, jak dla mnie dno... :/

Gość Martituska81
ciekawe wypowiedzi - dzieki.... Mi akurat nie zalezy na kasie w ogole i chcialam to zrobic dla smiechu... pewnie w tym rejwachu nawet bym nie sprawdzila czy ktos z czym trafil w dniu poprawin hahahahah sadze ze wiele osob rowniez nie mialaby czasu zajrzec do kolektury w dniu slubu.... seryjnie - dla smiechu !! wiec w moim wypadku to zdecydowanie nie pazernosc !!! Nawet nie wiem ile totek dzisiaj stoi, bo nie mieszkam w naszym kraju ale ktos napisal tylko 3 zlote ???? To faktycznie malo... mniej niz kwiaty tak czy siak. Niektore wypowiedzi sa przesmieszne hahahahaha ale moze to zalezy od stanu majatkowego co poniektorych...(piszecie ze to brak klasy lol) wydaje mi sie ze w mojej rodzinie kazdemu by sie taki pomysl spodobal ;) a nawet puscili by ze 3 Kazdy jest inny !!!

Gość kgycfykf
Tu nie chodzi o to, ile kupon, maskotka czy wino kosztuje, ale o sam fakt narzucania gościom co mają podarować w prezencie. Mnie się to w głowie nie mieści jak można kogoś zapraszać, a jednocześnie dyktować mu co ma przynieść. A co do osób które kupują 2 identyczne totki "bo nie znieśliby jeśli młodzi by wygrali" - to są żałośni po prostu, ale tak myśli większość ludzi, więc nic w sumie niezwykłego.

Gość Magda :))
Ciekawe byłoby też np. zamiast kwiatów zaproponować żeby podarowali butelke wina :)

Gość phi mnie tam nie uraza
ze mlodzi pisza ze chca totka, maskotke czy tam slodycze :) Sama nie jestem zwolenniczka kwiatow bo wiem, ze trafiaja one do kosza ;/ a tak to przynajmniej bedzie z takiego upominku pożytek.

Gość Marituska81
Tak i owszem fakt, ze "upominanie sie " o prezent nie jest taktowny, ale spojrzmy prawdzie w oczy. Mamy 21 wiek i takie sa realia. Nie badzmy zasciankowi. Wszyscy dzisiaj tak robia... W Irlandii. Anglii, szkocjii, na Orkadach i Szetlandach, w Australii i Nowej Zelandii a nawet w RPA mlodzi wraz z zaproszeniami daja liste prezentow z hipermarketow (marks and spencer, Debenhams, jakiekolwiek inne) ktore sobie przed slubem wybrali. Sklepy w swoim systemie maja ta sama liste produktow i goscie uderzaja do tych sklepow i kupuja rzecz z listy na ktora ich stac. To normalka ! Nie twierdze ze mi sie to podoba, ale takie sa realia. No ale to polska i my jestesmy bardziej oryginalni hahaha Serio Nie sadze aby kupon w totka komus ublizyl

My mamy taki wierszyk: " Niech wiadomym się stanie iż równie mocno jak róża, tulipan czy stokrotka ucieszą nas kupony Dużego Totolotka" Nie jest on oczywiscie najpiekniejszy :) ale wybralismy go dlatego, ze on jedynie sugeruje gosciom ze moze byc lotek zamiast kwiatkow ale jesli wolą kupic kwiaty, to tez sie z nich ucieszymy :) . Niektore wierszyki wykluczają kwiaty.

Gość 85tka
Zgadzam sie z tym, że poproszenie o kupon lotto nie jest obciachem, podobnie jak zreszta proszenie o pieniadze zamiast prezentów. Rzadko słyszy się w Polsce, żeby goście korzystali z listy prezentów, a dostać 5 kompletów tego samego... współczucie.

Gość 85tka
Poza tym jest dużo fajnych wierszyków, które sugferują co chcieliby dostać młodzi. Wystarczy wrzucić w neta. :)

Gość bez nicka i podszywów
dostać 5 kompletów tego samego... współczucie. ludzie z jakiego wy zadupia pochodzicie??? :O chyba byliście na weselu z 20 lat temu jak nie wiecie co teraz goście dają na wesela

Gość hahahahahahahahahahahahaha*
Poza tym jest dużo fajnych wierszyków, które sugferują co chcieliby dostać młodzi. Wystarczy wrzucić w neta. -taaaa częstochowskie rymy dlaczego nie :O to jest dopiero wieś