Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie są ci głupcy? no gdzie?

Gdzie teraz są ci którzy głosowali na PO i Komorowskiego?

Polecane posty

W 2011 roku wpłaty do OFE mogą być zawieszone, co ma przynieść budżetowi zastrzyk 23 mld zł - wynika z dokumentu, do którego dotarł "Dziennika Gazeta Prawna". Taki pomysł ma przedstawić w czwartek na Komitecie Stałym Rady Ministrów minister pracy Jolanta Fedak wspierana przez ministrów finansów i gospodarki. Przeciwny jest szef doradców premiera Michał Boni i eksperci, którzy ostrzegają, że za taką doraźna korzyść przyjdzie słono zapłacić. Minister pracy już od dawna chce, żeby OFE były nieobowiązkowe. Chce też o połowę zredukować składkę do nich na rzecz ZUS. Gdyby ZUS przekazywał do OFE nie 7,3 proc. pensji (jak teraz), tylko 3 proc., to miałby co roku 13 mld zł ekstra. I tyle więcej mogłoby zostać w budżecie, który w ciągu najbliższych czterech lat dołoży do ZUS nawet 80 mld zł rocznie. Teraz, gdy trwa rozpaczliwa walka z deficytem i długiem, rząd może pójść o krok dalej i zawiesić składkę do OFE w 2011 r. Gdyby rząd przyjął opisywane przez "DGP" zmiany, które proponuje Jolanta Fedak, to w przyszłym roku miałby 23 mld zł ekstra. Bo jak przekonują zwolennicy tej koncepcji, "OFE są winne wzrostowi o 14,7 pkt proc. naszego długu publicznego". Strzał w stopę Według gazety pomysł ma jednak zdecydowanego przeciwnika - ministra Michała Boniego, który ostrzega, że to oszczędność na krótką metę, bo w przyszłości ZUS będzie miał wyższe zobowiązania. Bez redukcji składki wydatki na emerytury wyniosłyby w 2060 roku 189 mld, po jej wprowadzeniu 253 mld. zł. To o 34 proc. więcej. I te nożyce będą się coraz bardziej rozwierać. Państwu zwyczajnie może zabraknąć pieniędzy na wypłaty emerytur dla dzisiejszych 20, 30 latków. Pomysł krytykuje również prof. Marek Góra z SGH współtwórca reformy emerytalnej. To absurdalne myślenie. Wyliczenia MF zawierają fundamentalne błędy mówi "DGP" prof. Marek Góra z SGH. Przekonuje, że 153 mld zł, jakie do tej pory ZUS wysłał do OFE, a MF zalicza do długu publicznego, są tak naprawdę ujawnionym ukrytym zobowiązaniem wobec przyszłych emerytów. Ale też dzięki OFE nie trzeba będzie finansować całości emerytur ze składek pracujących, których w przyszłości będzie znacznie mniej dodaje Wiktor Wojciechowski z Fundacji FOR Źródło: www.tvn24.pl CO MACIE TERAZ DO POWIEDZENIA WY KTÓRZY ODDALIŚCIE SWOJE GŁOSY NA TYCH ZŁODZIEI!!!???

NO GDZIE JESTEŚCIE! GŁUPIO WAM TERAZ I WSTYD? PRECZ Z TYMI PSEUDOLIBERAŁAMI!!!

NO GDZIE JESTEŚCIE!!!??? MOWĘ WAM ODEBRAŁO Z WRAŻENIA CO TEN WASZ TUSK CHE ZROBIĆ?

Gość mosminos
spirgalaj spiskowcu moherze !

Gość BUCISZKAAAA
teraz to się gnooje nie odezwą hahahhah a przed wyborami co było?? że PIS do duupy a PO dobre hehe no to macie teraz swojego Komorowskiego tępaki hahahha Z WAS CHCE MI SIĘ ŚMIAC TYLKO SZKODA TYCH KTÓRZY GŁOSOWALI NA PIS!!!!

Gość ciekawe jak by Jaruś z
kryzysem sobie poradził i gdzie szukał oszczędności? Wciąż powtarzają, że za ich rzadów wskaźniki były wysokie a Tusk doprowadził do kryzysu... Czas pogodzić się w końcu z porażką i nie w takim stylu, aby krytykować wszystko jak leci, nie mając własnego pomysłu jak poradzić sobie w trudnej sytuacji. Krytykować każdy potrafi, ale to do niczego nie prowadzi

Gość wesele jest nie cool...
tu jestem :D czego chcesz? w ryło???

Gość ja ja ja ja ja ja
ja głosowałam na Komorowskiego i to co robi jest nieuniknione. Tylko tępe nieporadne patologicznie nieroby mają się naprawdę czego bać..he he he.....

Gość dweftgrhyj
ja głosowałam na Komorowskiego i to co robi jest nieuniknione. Tylko tępe nieporadne patologicznie nieroby mają się naprawdę czego bać..he he he.....] nieuniknione?!?!?! gdyby Tusk robil od razu to co zapowiadal przed wyborami na premiera takie cos nie byloby teraz NIEUNIKNIONE krotkowzroczny, zapominalski kretynie :O

Gość ja ja ja ja ja ja
nieuniknione dla was nieporadni życiowo.....he he he

Gość do ja ja ja ja ja ja
Żal mi ciebie debilu jeśli myślisz że to wyprawia PO jest nieuniknione. Nieuniknione to są REFORMY i OSZCZĘDNOŚCI, i trzeba się było za to brać już dawno! A PO siedziało na dupie i pierdoliło o "zielonej wyspie"! A to co oni teraz robią to zwykłe złodziejstwo jest mające naprawić ich ZANIEDBANIA! Myślą że przy pomocy kradzionych pieniędzy uda się ukryć do następnych wyborów że to przez ich zaniedbania teraz muszą kraść! Głupcem jest każdy kto popiera bandę czworga!

Gość ja ja ja ja ja ja
żal dupe ściska bo niektórych nie stać na prywatne opłacanie składek.. żal mi was nieroby

Gość do ja ja ja ja ja ja
A ty debilu nawet przeczytać paru zdań ze zrozumieniem co tam pisze nie potrafisz. Żenada!

Gość mytamin
Komorowski uciekł przed mieszkańcami Bogatyni ! A media milczą Wchodząc do urzędu miasta Bogatyni usłyszał pytania. Nie odpowiedział, ale obiecał potem, potem ... Przecież z powodzią był obeznany. Wyszedł tylnymi drzwiami, być może przez roztargnienie, być może w obawie przed ludźmi.