Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Inkwizycja

Dlaczego?

Polecane posty

Zastanawia mnie fakt, ze tak potepia sie samotne matki, wyzywa od najgorszych, ubliza jesli taka kobieta chce sobie ulozyc z kims zycie na nowo, natomiast zupelnie odwrotnie jest z samotnymi tatusiami. Rozumiem, ze nie kazdy musi czuc powoloanie do wychowywania nieswojego dziecka. tam mezczyzna jak i kobieta. I dziwi a nawet oburza mnie fakt, ze jesli to kobieta odmawia relacji, bo nie chce byc macocha, slyszy z ust faceta, ze jest nieodpowiedzialna wariatka i ksiezniczka, ktora szuka niemozliwego. A ja sie pytam, dlaczego?

Tak, ale SWOIM. Nie cudzym. A ja sie pytam, dlaczego kobiety, ktore nie maja ochoty wychowywac cudzych dzieci i wiazac sie z ich tatusiami, sa potepiane przez spoleczenstwo?

Brum,to nawet juz nie chodzi o traktowanie samotnych matek. Nie potepiam facetow, ktorzy nie chca sie wiazac z dzieciatymi kobietami, bo jak sama wczesniej napisalam, tez nie biore pod uwage zwiazku z dzieciatym. Zastanawia mnie tylko, dlaczego kobiety ktore otwarcie mowia o swojej niecheci do cudzych dzieci i do bycia macocha, sa uwazane za niewiadomo czego chcace ksiezniczki. W skrocie, czy kazda kobieta musi byc Matka Teresa?

Nie, nie każda kobieta musi byc Matką Teresą, tylko taka, która chce. Uważam, że każdy ma prawo nie lubić "obcych" dzieci, ale u nas powszechnie uważa się, że "wszystkie dzieci nasze są" i nie wypada mówić głośno, że innych poza swoimi sie nie lubi i nie chciałoby się wychowywać.