Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala manieczka

zabieg wypalania na szyjce a porod

Polecane posty

Gość mala manieczka

czy przebycie zabiegu wypalania nadzerki na szyjce macicy moze miec jakies znaczenie przy porodzie?

Gość Hiuskkk
Dziecko będzie miało znamię , takie jakie się wypala na doopie krowom .

po wypalaniu mogą pojawić się blizny i jakiś zrosty na szyjce powodujące komplikacje przy porodzie, dlatego wypalanie nie jest wskazane dla kobiet przed pierwszym porodem.

Mialam wypalankę, pobierane wycinki i usuniety kawałek szyjki.... Nigdy nie rodzilam, a zabieg był koniecznością. Lekarz nie przedstawił mi pesymistycznej wersji, że cos z moją ciążą może być nie tak. Wręcz przeciwnie - powiedzial, ze nie musze sie tym martwić

wypalanka to najgorsza z metod zdecyduj sie na wymrażanie moj gin mówił że wypalanka to dobra w perlu była jak nio było innych metod szyjka macicy ci może podczas porodu wypękac i niewiem czy nie trzeba wtedy cesarki

Gość hhmmm...
a widzicie co lekarz to inna teoria. ja chodze do bardzo dobrego lekarza, ktory pomogl nie jedej kobiecie, jest ordynatorem. kiedy zapytalam czy nie warto byloby mi na moja nadzerke zrobic krioterapie czyli zamrazanie, to powiedzial, ze nie jest to konieczne. mozna leczyc dopochwowo lub tabletkami. a dlaczego?? krioterapia to zamrazanie a nie wypalanie, ale dla tkanki ludzkiej jest taki sam efekt.. sposob inny a konsekwencje te same.

hmmmmm... u mnie na poczatku tez nie było mowy o zabiegu. ale miałam zlą cytologie kilka razy i postanowił go zrobić. wczesniej brałam różne leki, ale nie pomagały. I mój lekarze też jest dobry w tym, co robi, tez jest ordynatorem :. Mam do niego pełne zufanie

Gość hhmmm...
to moze to ten sam ;) zartuje oczywiscie. co innego jest zabieg robiony w koniecznosci a co innego od tak. nie napisalas kiedy mialas wypalanke, krioterapia nie jest az tak bardzo znana szczegolnie w malych miescinach

Gość mala manieczka
Hm ja zabieg wypalania mialam w duzym miescie w Wielkiej Brytanii 2 lata temu bo mialam zla cytologie... Z tego co wiem jest to standardowe leczenie przy zlym wyniku

ja miałam zabieg w marcu - i wtedy tez kilak innych rzeczy robionych :) a miasto, gdzie miałam zabieg to nie jest mała mieścina tylko dobry szpital w mieście średniej wielkości :)

Gość oooo ludziieeee
WYPALANKA?? to jeszcze to robią??? poczytajcie sobie o komplikacjach po tym zabiegu!!!