Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mąka rona

Głupie pytanie z dobrego wychowania mam..

Polecane posty

Gość Mąka rona

Za tydzień jadę na 3 dni do znajomych ze swoją 3 letnia córka. Oni maja dwuletnia. Mamy tam sobie spędzić razem weekend. Bedziemy nocowac 2 albo 3 noce u nich. dla małej mamy prezent, ale nie pokryje on naszego 3 dniowego utrzymania tam. Jak to rozwiązać? Chce uniknąć krepujacych sytuacji typu: wciskam im np 5 stow za jedzenie których oni Nie chcą. Jak to rozwiązać? Zaproszenie ich do nas nie wchodzi na razie w grę :( przyjechać z jedzeniem? Mieszkamy bardzo daleko od siebie wiec wozenie jedzenia cały dzień to tez niezbyt dobry pomysł. A kupienie siaty słodyczy czy alkoholu może się nie sprawdzić. Ona jest na diecie, dziecku nie dadzą :(

Ja bym na miejscu pojechała na duże zakupy i kupiła wszytsko co potrzebne + jakiś alkochol.

Gość Borys czy Igor jeden grzyb
albo robię tam zakupy, albo przywoże z sobą rzeczy nie psujące się.

Gość Mąka rona
No ale gotować tam nie będę. Tylko oni gotują, wiec pewnie maja jakiś plan na jedzenie. Może cześć zakupów zrobili.

Gość DOBRA SPACERÓWKA
JA TEŻ BYŁAM U ZNAJOMYCH, NA WEEKEND, TEŻ MAJĄ DZIECKO, KUPIŁAM MAŁEJ ZABAWKĘ A RODZICOM DUŻEGO SĘKACZA, DOBRĄ KAE I BUTELKĘ WINA

Gość DOBRA SPACERÓWKA
KAWĘ

Gość Mąka rona
Czyli cenowo podobnie, tak?

Gość DOBRA SPACERÓWKA
w 150 zł sie wyrobisz, nie przesadzaj z wyadawaniem kasy, w końcu zaproszona jesteś a nie masz płacić jak za hotel

Gość zaprosić ich do restauracji
któregoś dnia - dzieciom coś kupować ich i swojemu - np lody - jakieś zabawki - zabrać je razem na plac zabaw płatny np z kulkami - czy postawić wypad do aquaparku albo kina.... to moim zdaniem powinno wystarczyć

Mamy takich przyjaciół do których jeździmy na parę dni(oni do nas też). Nigdy nie wiozłam do nich jedzenia bo myślę że przyjaciółka poczułaby się urażona.W sensie że np byśmy nie zgłodnieli/nie zagłodziła nas kupuje żarcie :D Natomiast będą na miejscu zawsze są momenty że idę do sklepu i robię zakupy dla wszystkich.A żeby przyjaciele nie byli zmęczeni naszą wizytą to pomagam jak tylko mogę -przy gotowaniu ,mycie garów itd. W ostatni wieczór w "podziękowaniu" kupuje drobiazg dzieciom a kiedy maluchy zasną stawiam winko/wódkę lub idizemy gdzieś razem np zoo,kino itd.