Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edytus22

swierzb pomocyyyy

Polecane posty

Gość edytus22

witam czytalam juz na tym portalu o swierzbie tak tylko niektore informacje mi nie pasuja czy moze ktos cos wie na ten temat?? bylam u dermatologa stwierdzil swierzb. tylko mam co do tej opini pewne watpliwosci, bo i owszem mam paskudny wysyp pod pachami, ale takze na szyji i buzi swedzi mnie rowniesz skora na glowie i plecy. powiedzialam to mojej pani dermatolog a ona stwierdzila ze to przypadek i zapisala taki oleisisty plyn. dzisiaj juz mam drugi dzien kuracij. teraz zauwarzylam ze po tym smarowaniu krostki pojawily mi sie na palcach u rak i pod pachami jest ich coraz wiecej:( niewiem co robic w tym wypadku?? dodam ze szyja swedzi niemilosiernie. prosze o odpowiedz i z gory dziekuje:)

Gość out of
a czy pani doktor pobierala zeskrobine (czy jakos tak to sie nazywa) z miejsca gdzie cie swedzi? no bo na tej podstawie dobiera sie leki o ile dobrze sie orientuje swierzb norweski ma wlasnie takie objawy jak opisujesz, jest na calym ciele i dodatkowo bardzo sie ciezko tego cholerstwa pozbyc leczenie swierzbu norweskiego trwa ok4 tyg no i musi koniecznie zostac pobrana zesktrobina gdzie to zapalaS?

Gość edytus22
kurcze przyjechalam z nad moza nio i zaczelo mnie swedziec tu i owdzie nie powiem zeby bylo to jakies takie straszne ze nie dalo sie wytrzymac ale poszlam bo balam sie ze wilasnie jest to zarazliwe a nie chcialam zarazic coreczki. nic mi ta pani nie pobierala zobaczyla tylko to pod pachami i stwierdzila swierzba. teraz swedza mnie plecy rece szyja nio i skora na glowie:(

Gość out of
zwykly swierzb siedzi tak gdzie mokro i cieplo czyli pod pachami w bachwinach we wszystkich zgieciach i miedzy palcami a norweski wlasnie na caly ciele... a mowila ci co masz zrobic z posciela na czas leczenia? no i powinna pobrac z miejsca swedzenia ta zeskrobine a masz mozliwosc pojsc gdzies do innego dermatologa?

Gość out of
w pachwinach * :D

Gość out of
albo powiedz jej ze to co ci przepisala nie pomaga, i zmus do pobrania zeskrobiny no i niech ci wyjasni co masz robic w domu z posciela i ubraniami

Gość edytus22
nio sa inni dermatolodzy w moim miescie i wlasnie zastanawiam sie czy nie wybrac sie do innego. tak wiem codziennie sie przebierac posciel w miare mozliwosci wygotowac i prasowac i jeszcze raz prasowac wszystko:/ czego nie lubie jak cholera:(

Dysponuję tabletkami przeciwpasożytniczymi zawierającymi ivermectin 12mg, mogę odstąpić po rozsądnej cenie. Kontakt: patrolek_777@interia.p l (usunąć spację)

A może po prostu masz ze skórą więcej niż jeden problem? Jeśli prowadzisz stresujący tryb życia, wraz z tą niewesołą chorobą mogło pojawić się uczulenie czy wręcz łuszczyca :< Proponuję udać się ponownie do pani doktor i powiedzieć jej o swoich obawach, a jeśli nie masz zaufania do swojego lekarza, udaj się na wizytę do innego dermatologa. Nieczęsto, lecz zdarza się że jeden lekarz nie jest w stanie całkowicie nam pomóc, i nie ma nic niewłaściwego w zasięgnięciu opinii kolejnego lekarza. Albo i jeszcze następnego. Miejmy na względzie, że lekarze to też ludzie, i nie siedzą w gabinetach w trosce właśnie o nas, ale tak samo jak sklepowa, bankier i dyrektor odliczają godziny do końca pracy, potrafią mieć też gorszy dzień czy zwyczajnie się w czymś pomylić.

Gość hhhhh
kąpiel w mocnym odwarze wrotyczu niszczy swierzba bezpowrotnie