Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karinkaaa23463

No to sie pogmatwało.. jak powiedziec??? :(

Polecane posty

Gość Karinkaaa23463

Dopadła mnie nerwica.. dawno temu moja siostra borykala sie z problemem. Czuje sie spieta, stresuja mnie wszelkie egzaminy, spotkania z ludźmi - bo ludzie widza jak sie stresuje, czasem taka spieta powiem coś głupiego, myslenie mi sie wylancza, dusi mnie w gardle i cala tresc zoladka mi sie podnosci;/ do tego bole glowy napieciowe, zawroty glowy,dusznosci a badania i wyniki mam wszystkie ok.. a czuje sie poprostu wypluta taka.. beznadziejnie, stracilam energie bo ostatnio przezywalam same porazki... do tego wszystkiego dopadla mnie choroba ,antybiotyki oslabiaja i nie mam ochoty na nic:( JAk powiedziec o swojej nerwicy i stresie ktory mnie paralizuje swojemu chlopakowi?? zeby zrozumial??? jak o tej chorobie mowic:( ?

powiedz mu poprostu co czujesz bez ceregieli ....ale w jakis milych okolicznosciach :D no tylko nie w lozku :P

Gość daszenka
Mowisz mu, jak sie czujesz. Powinien zrozumiec. A jak nie... to marny z niego chlopak.

Gość klauduś666
ja kiedyś miałam depresje. na szczęście powoli wychodze na prostą. tez balam sie powiedziec o tym swojemu chłopakowi. w końcu spotkałam się z nim i przez łzy powiedziałam mu o co ze mną chodzi. był w lekkim szoku ale powiedział, że cieszy się ze w końcu mu to powiedzialam...

Gość 40 latka
Powiedz, że nie dajesz rady z tym stresem, czujesz się fatalnie i podejrzewasz, ze to nerwica, albo jakas depresja. Poproś, żeby zrozumiał Twoje zachowania i dodaj, ze masz nadzieję że to chwilowy i przejściowy stan. Swoją drogą kupp sobie jakies tabletki uspokajające i troche się zrelaksuj, wyluzuj.

Gość Karinkaaa23463
Mam nadzieje ze to przejsciowe:( nie wiem jak sobie radzic z tym napieciem, z tym stresem... najgorsze ze on to widzi we mnie momentami.. jaka jestem wsrod ludzie jak jest wiecej osob.. i w innych okolicznosciach. jednak nie wiem jak mu to wytlumaczyc :(

Gość provokejszyn j@k nic..........
powiedz mu ze jestes nienormlna i masz problemy psychiczne ....powinien zrozumiec

Gość MisiaaaXxx
Najlepiej powiedz mu, że jesteś nieśmiała i boisz się braku akceptacji, odrzucenia. Powiedz, że czasem gdy się bardzo zdenerwujesz miewasz zawroty głowy, duszności. Powiedz, że przez przykre sytuacje które Cię spotkały, straciłaś wiarę w siebie i to z tego dopadły Cię te problemy. Zapewnij go, że go kochasz i liczysz na wsparcie i wyrozumiałość z jego strony. Powiedz, że wszystkie przykre sytuacje, które wydarzyły się w Twoim życiu doprowadziły Cię do nerwicy. Jeśli chłopak Cię kocha, to zrozumie to. Nie bój się okazywać przy nim uczuć i emocji. Będzie dobrze! :) A tak poza tym ta choroba nie jest niczym wstydliwym! Nie bój się, jeśli chcesz z tego wyjść możesz również dodatkowo porozmawiać z psychologiem.