Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinaola

podwyższenie emerytury

Polecane posty

Gość malinaola

Mam pytanie, a właściwie taki problem. Może ktoś pomoże mi go rozwiązać. Moja matka ma 69 lat. Kiedy miała 40 lat przeszła na emeryturę. Było to wtedy możliwe po 23 latach pracy i II grupie inwalidztwa (chorowała). Około 18 lat temu przy przeprowadzce uległa zniszczeniu jej książeczka ubezpieczeniowa. I w związku z tym od tej pory nie może starać się o podwyższenie emerytury. Emeryturę ma bardzo niską (750 zł). Pracowała w dużej firmie, która istnieje do tej pory. Czy można coś na to zaradzić?

nie wiem czy zbugienie ksiazeczki ubezpieczeniowej ma jakis wplyw na podwyzszenie emerytury, przeciez co roku jest waloryzacja rent i emerytur, skoro ma wyplacana to i powinna miec podwyzke

Gość książeczka
ubezpieczeniowa nie jest aż tak konieczna przy ustalaniu emerytury. Odpowiednie druki, które zobowiazany bedzie wystawić mamie zakład pracy o ile istnieje, a jesli nie ma dokumentacji, to powinien był ja odesłać wcześniej do odpowiedniego archiwum

Gość książeczka
to o czym piszesz sugeruj e na jakąś nadgorliwość urzędniczą, która mija się z prawem