Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama kropeczki.

Ile miały wasze maluszki w 7-8 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość mama kropeczki.

licząc od ostatniej miesiączki? Jakie miały wymiary?

Gość litosci, litosci/.............
dziewczyno a kto by pamietał wymiary zarodka/dziecka z poszczegolnych tygodni..jasne, mozna rzucic okiem na zdjecia z usg ale czy nie łatwiej wgooglac sobie wymiary zarodka w 7 tygodniu i sprawdzic?? litosci, troche samodzielnosci, masz byc matka a zachowujesz sie jak 15 letnia niedoswiadczona panna....

Gość mama kropeczki.
mój w 7 tyg i 6 dni ma 9 mm i nie wiem czy to nie za mało.

Gość mama kropeczki.
litosci litosci przecież są tu matki, które sa na takim etapie ciąży więc raczej pamiętają bo mają na bieżąco. A wymiary sobie sprawdziła i powinien mieć 2,5 cm według jednego kalendarza ciązy a 1,5 cm według innego więc ciężko wiedzieć gdzie piszą prawdę.

Gość gość
W 8 tyg - 17mm

Gość mama kropeczki.
to jeśli liczyć że 7 tyg i 6 dni to już 8 tydzień to moje dziecko jest wyjątkowo małe. Lekarka nie raczyła się odezwać słowem na wizycie. Jak zapytałam czy jest dobrze to powiedziała że dobrze i tyle. Wymiary odczytałam ze zdjęcia USG. Następna wizyta za miesiąc, ale już u innego lekarza. Więc się martwię czy wszystko dobrze.

Gość ja na takim etapie nic bym
nie sprawdzala :D Czekalam na pierwsze USG w 13 tygodniu

fakt malutkie jest, ale być może owulacja była nieco później, a przecież w przypadku tych maluszków 1 tydzień, a nawet 1 dzień to bardzo wiele! jeśli tak bardzo się denerwujesz to idź do innego lekarza.

Gość mama kropeczki.
Mała Agatko idę, ale dopiero za miesiąc bo wcześniej nie ma terminów. Możliwe, że do zapłodnienia doszło później bo od samego początku wszystko się wolniej rozwija. Beta wyszła bardzo niska, ale przyrasta prawidłowo.

Gość wnioskuje....
8t 5 d mial 19mm

no to się nie martw! skoro przyrasta to jest ok :) spokojnie jeszcze zdąży nadrobić :P zwłaszcza ze jak mówisz do zapłodnienia mogło dojść później.