Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruchy dziecka 34 tydzień

ruchy dziecka 34 tydzień

Polecane posty

Witam! Mam pytanie odnośnie ruchów płodu- jestem w 34 tyg. ciąży. Od ok 5 godzin moje dziecko prawie cały czas się rusza tylko robi kilkuminutowe przerwy i znowu wariuje. Kopie, wypycha się, obraca. Wcześniej ruchy były kilkuminutowe z kilkugodzinnymi przerwami. Czy to może być coś niepokojącego? Zazwyczaj mówi się, że na tym etapie dziecko rusza się rzadziej? Proszę o odpowiedzi, pozdrawiam :)

Gość krista!
po prostu mu ciasno! :D

mówi się ,że jak jest ciasno, to mniej się rusza... stąd moje pytanie o jego ciągłe ruchy?

Cóż moja córeczka też ma takie ''napady''. W jednym dniu potrafi ruszać się praktycznie cały czas (według mnie) a w drugim się uspokaja ostatnio jak miałam ktg to w 20 minut naliczyli 25 kopnięć. I to był akurat jej gorszy dzień :-D jestem teraz w 35tc. Mała zawsze była bardzo aktywna

dzięki Catie :) widać dzieciaczki są bardzo żywe :)

moja się rusza teraz non stop od dwóch godzin ale ranek miałam raczej spokojny, od czasu do czasu coś tam smyrnęła żeby mi o sobie przypomnieć :-)

Gość krista!
ja poczułam ruchy w 16 t.c. bardzo szybko - tak stwierdził lekarz. Później było już tylko lepiej ;) w 30 tygodniu, kiedy zaczęłam liczyć ruchy było ich kilkanaście w ciągu kilku minut - dosłownie szał ! :)) lekarz powiedział, że to normalne, że jest mu już ciasno i niewygodnie, ale wszystko w porządku, w koncu jak nam niewygodnie to też zmieniamy pozycje ;)