Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddjdejdeiewew

Czy zawód FOTOGRAFA się opłaca???

Polecane posty

Gość ddjdejdeiewew

dostać się na takie studia bylo zawsze moim marzeniem, tylko zastanawia mnie ile moze zarobić taki początkujący fotograf??

Oczywiście, że zawód fotografa się opłaca. Jest ostatnio na czasie. Wszyscy pragną mieć piękne fotografie. Gdyby nie było tego zawodu, dziś pewnie nie mieli byśmy tak pięknych wspomnień jakie opisują kolorowe, dawniej czarno-białe lub w sepii zdjęcia. Większość ludzi stać i kupują aparaty fotograficzne. Często są to zwykłe cyfrówki, a takie ulepszone to kompakty czy nawet już lustrzanki, zależy od środków finansowych czy na to pozwalają. Ja sama pasjonuje się fotografią i ogólnie uwielbiam fotografować. Uczęszczam także do szkoły technicznej w zawodzie fototechnik. Boli mnie to, że niektórzy ludzie na temat fotografii i zawodu fotografa wypowiadają się na ten temat nie mając zielonego pojęcia. O co mi chodzi ?! Otóż o to, że są na Świecie tacy kretyni, którzy uważają, że zawód fotografa już znika w naszym dwudziestym pierwszym wieku. Otóż nie ! Fotografia była, jest i będzie. Dla ciekawostki, fotografia narodziła się 7 stycznia w 1839 roku. Ludzie którzy nie mają bladego pojęcia, mówią, że fotografia znika z mody i nie jest już popularnym zawodem na rynku u doradców zawodowych. To jest bzdura ! Gdzie w takim razie pójdziemy sobie zrobić zdjęcie do dowodu jak nie u fotografa ?! Kto nam będzie robić zdjęciach na uroczystościach, np. weselach, komuniach ?! Albo gdzie wywołamy zdjęcia ?! Fotografia bardzo się opłaca. Wszystko zależy od naszych planów, czy będziemy w stanie otworzyć zakład fotograficzny, płacić regularnie rachunki itp. oraz płacić stałe pensje pracownikom czy uczniom odbywającym praktyki w szkołach zawodowych. Myślę, że każdy człowiek mający jakąś pasję powinien ją zrealizować i nie marnować jej ;) Powodzenia !