Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekki krem

Lekki krem niezapychający porów

Polecane posty

Gość lekki krem

Witam. Mam cerę skłonną do przetłuszczania się i wyprysków - efekt ten potęguja niestety kosmetyki. Najlepsze są dla mnie kremy nawilżające - ale lekkie aby potegowały błyszczenia i do tego nie zapychały. Będę wdzięczna za rady.

Gość lekki krem
pomocy

Gość lekki krem
pomocy

Polecam Physiogel - do kupienia w aptece. Zarówno żel do mycia Physiogel, jak i krem jest moim zdaniem bardzo dobry. Czasem jakas apteka sprzedaje to jako komplet na Allegro, więc wtedy opłaca sie cenowo.

HEJ!!!Polecam krem AKNICARE CREAM firmy SYNCHROLINE.Krem jest bardzo wydajny,nie zatyka porów( o wiele je zmniejsza), krem ładnie matuje,cera nie błyszczy się przez około 10 godzin(u mnie).Krem redukuje i to znacznie wypryski i zaskórniki.Buzia wygląda na zdrową i wypoczętą:).Serdecznie polecam!!!!

Gość lekki krem
Dziękuję za rady. Physiogel odpada bo ma typowe zapychacze w składzie, AKNICARE CREAM z kolei alhohol denat w składzie zaraz na początku więc moją cere wykończy. Co do tego zestawu niestety nie znalazłam składu - byłabyś może wstanie mi go podać lub dac odnosnik gdzie go znajdę?

Gość Na Wizażu są
składy: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-36755-opis-AndesValle-Crema-de-Caracol-Krem-ze-slimaka.htm http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-37180-opis-AndesValle-Crema-Sponge-Papaya-Oczyszczajacy-krem-z-papai.htm Ten krem z papai ma parafinę, ale nie jest na pierwszym miejscu w składzie, stąd źle nie reaguję. Nie przeszkadzają mi silikony i parabeny, na szczęście bo co wtedy używać?

Gość lekki krem
Gość ja polecam:
Dermalogica Active Moist - lekka konsystencja i to chyba pierwszy krem dla tlustej skory, ktory rownoczesnie nie daje uczucia sciagniecia tych partii skory, ktore sa suchsze (czyli np.policzki). Ja jestem bardzo zadowolona

Gość ja polecam:
aha - uzywam tez Dermalogica Precleanse do oczyszczania - caly tluszcz po prostu sie od twarzy "odkleja". Juz dawno nie bylam tak zadowolona z kosmetykow a uzywalam m.in. Clinique,Mary Cohr i Thalgo wiec mam porownanie

Gość lekki krem
Dziękuje za radę, ale taka cena jest dla mnie niestety za duża:(

Gość czarna jak noc26
A ja polecam Johnsons baby krem nawilżający naturals.

Gość mam to samoo
mam ten sam problem mialam juz kazdy z mozliwych chyba kremow i nic zero poprawy, cera tylko sie pogorszyla po avene zero poprawy, po la roche i iwostinie straszny wysyp tradziku ja mam cere tliusta i do tego bardzo wrazliwa zaden krem mi nie podchodzi kosmetyczka ten odpada , dwa razy bylam na oczyszczaniu, w roznych gabinetacvh , pozniej 2 msc leczylam tradzik taki wysyp mialam

Gość miałam i Avene
i LRP. Avene za te pieniądze z tym składem to przesada, a LRP mnie uczulił, pewnie z powodu cynku. Zestaw (ślimak plus papaja) się sprawdził więc już nie szukam, nie kosztuje mało ale skoro pomaga a ja nie wydaję kasy na kolejne nieudane próby to i tak jest nieźle. Zresztą obydwa kremy są raczej wydajne.

Gość vihy
normaderm,normaderm mat,teraz używam oligo 25

Gość lekki krem
Skład Avene prosty ale o to mi chodzi. Potrzebuje lekkiego kremu który mi cere nawilży, nie wchodza w gre żadne matujące cuda. I do tego mnie nie zatka. Jesli to bedzie avene to ta cena może byc, nie ma tańszych bez tych wszystkich zapychaczy:/

Gość lekki krem
Niestety wczoraj jak pisałam wizaż nie działał:/ Do do kremu z papai to odpada bo zawiera: Glycerin, Dimethicone, Paraffinum Liquidum - więc zapchanie murowane A z kolei ze ślimaka ma: Glyceryn, Dimethicone - więc może byłby lepszy ale też nie sądzę aby był dla mnie dobry:/ O avene się boję a ma delikatny skład:/ Niestety mam kapryśną cere, tłusta i odwodniona jednoczesnie:/ Dziękuje tym którzy sie wypowiedzieli

Gość wsi3
bardzo fajny jest krem uniwersalny z nagitekiem od evy, dobrze nawilża i jest delikatny dla cery.

Gość witamina b 12
kup jakis krem naturalny bez parafiny i zapychaczy np lavery - nagietkowy, albo z eco-cosmetics - mniej niz 40 zl, a te kremy w porownaniu z tymi z drogerii czy apteki, ktore maja w skladach chemiczne skladniki powodujace pryszcze - chociaz nazywaja sie przeciwtradzikowymi, to roznica nie do opisania

Gość lekki krem
eco-cosmetic miałam, też mnie zapchał, za dużo olei, co prawda naturalnych ale jednak:/ Tez myślałam że jak przejdę na naturalne to problemu nie będzie i się rozczarowałam:/

Gość W Avene masz
dimethicone na drugim miejscu w składzie (a praktycznie to główny składnik), więc jak Ci przeszkadza w innych kremach gdzie jest go zdecydowanie mniej, to też może przypchać. Tu masz jeszcze skład innego kremu (raczej kremo-żelu) z ekstraktem ze śluzu ślimaka: Aqua, Soy Protein Phthalate, Snail Secretion Filtrate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Benzophenone-3, Phenylethyl benzoate, Ethylexyl Salicylate, PVP/Hexadecene Copolymer, Biosaccharide Gum-1, Macadamia Ternifolia Seed oil, propylene Glycol, Glycerin, Cyclopentasiloxane (and) Dimethicone Crosspolymer (and) Dimethicone (and) Laureth-23 (and) Laureth-4, Allantoin, Caprylic/Capric triglyceride - Laminaria Ochroleuca Extract, Folic Acid, DMDM Hydantoin (and) Iodopropynyl Butylcarbamate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Sodium Polyacrilate (and) Dimethylene (and) Cyclopentasiloxane (and) Trideceth-6 (and) PEG-PPG-18/18, Hydroxypropyl Methylcellulose, Parfum, EDTA Zarówno dimethicone jak i glycerin są dość nisko w składzie. Przymierzam się do zakupu jak skończę to co mam teraz :) A co do olejków naturalnych, próbowałaś czystych, niemieszanych?

Gość lekki krem
Z dimetocone to była pomyłka, pomyliło mi się z innym składnikiem. Ten wygląda ciekawie choć i tak się boje tej gliceryny i Caprylic/Capric triglyceride:/ Bo mam strasznie kapryśną cerę:/ Olejków nie próbowałam ale z moją cerą gwarantuje że miałabym wysyp, bo olejki naturalne w kremie eco mnie potrafiły zapchać.

Gość to masz spory
problem, niemal w każdym kremie jest chemia i albo parafina albo gliceryna. Skoro nawet naturalne, tłoczone na zimno olejki przypychajają to już nie mam pomysłu :) Sama mam kapryśną wrażliwą cerę ale widac inni mają gorzej.

Gość lekki krem
No własnie wiem:( No nic na razie spróbuje ten avene, jak nie wypali to może coś z polecanych przez Ciebie. A jak nie to rzuce wszystkie kremy w kąt:/ Zamówię sobie hydrolat oczarowy teraz - na KWC ma super opinie, może on moją cere uspokoi. Niestety do kompletu mam problem z hormonami, który lecze, więc skóra przetłuszcza się bardzij niż zwykle:/

Gość Kilka razy
naciełam się z zakupami na mazidłach czy biochemii urody i w końcu odpuściłam sobie "domorosłe kosmetyki". Apteczne to też jedna wielka zmowa. Wyszukuję więc gdzie się da takie perełki jak owa papaja czy ślimak :)

Gość poniedzielnik
Polecam krem "Atopra". Bardzo lekki. Buzia po nim mięciutka i wygładzona. A cena jak na taki krem wręcz zniewalająca.

Gość przy tym składzie
aqua, petrolate, cetearyl alcohol, ceteareth-20, propylene glycol, soyate, glyceryl linoleate, glyceryl oleate, glycerol, polisaccharide gum-1, sodium cocoyl aminoacids, sacrosine, potassium aspartate, magnesium aspartate, cholesteroli, phenoxyethanol, methylparaben, ethylparaben, parfum zapachanie murowane.

Gość elmirka_mala
może powinnaś spróbować kosmetyków naturalnych, skoro te zwykłe podrażniają Ci skórę? Ja stosuję codziennie nektar nawilżający sanoflore i ładnie nawilża skórę, daje matowy efekt na długo - niestety nie mogę na niego stosować podkładu ponieważ zachodzi jakaś dziwna reakcja (mam vichy) i skóra zaczyna lekko różowieć ;/ ale bez podkładu jest ok :) aha ten kosmetyk nie ma parabenów czyli substancji konserwujących, więc nie wklepuje się w skórę chemii :) pozdrawiam :)

Gość moze atoperal
atoperal