Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła_żona

nauki przedmałżeńskie

Polecane posty

Gość U nas nauki były
u nas nauki były płatne "co łaska" czyli 30 zł, ale jeżeli ktoś nie miał to i tak dostałby zaświadczenie, poradnia też 30 zł za 3 spotkania. To niby nie dużo, ale ksiądz na kolędzie nam mówił, że ślub jako ceremonia nic nie kosztuje i brak pieniędzy nie jest wytłumaczeniem na życie w grzechu. Jasssne, a wystarczy poczytać jak niektórzy za same nauki płacą 100 zł, my wydaliśmy już 60 zł, do tego zapowiedzi no i księdzu za mszę kilka stówek.

Gość U nas nauki były
Aczkolwiek nie uważam, że to są głupoty. Jeżeli ktoś jest wierzący, chodzi do Kościoła, chce ślubu Kościelnego, to nie powinien się dziwić, że w poradni nauczają NPR. Przecież o gumkach, czy tabletkach nie będą nauczać. U nas poradnię prowadzi taka fajna młoda babeczka. Nie jest nawiedzona, można z nią porozmawiać jak z człowikiem. Nie wmusza w nikogo zeszycików NPR, jest otwarta na ludzi. Oprócz NPR dużo było na temat przysięgi małżeńskiej, miłości, ewentualnych problemów w małżeństwie, o seksie jako takim i w bardzo fajny sposób. A przede wszystkim kobietka miała ogromną wiedzę. Bardzo byłam zadowolona i pozytywnie zaskoczona poradnią. Wyniosłam stamtąd więcej, niz z nauk ktore dłużej trwały, ale pani prowadząca je czytała z kartki i tyle.

Gość U nas nauki były
Aczkolwiek nie uważam, że to są głupoty. Jeżeli ktoś jest wierzący, chodzi do Kościoła, chce ślubu Kościelnego, to nie powinien się dziwić, że w poradni nauczają NPR. Przecież o gumkach, czy tabletkach nie będą nauczać. U nas poradnię prowadzi taka fajna młoda babeczka. Nie jest nawiedzona, można z nią porozmawiać jak z człowikiem. Nie wmusza w nikogo zeszycików NPR, jest otwarta na ludzi. Oprócz NPR dużo było na temat przysięgi małżeńskiej, miłości, ewentualnych problemów w małżeństwie, o seksie jako takim i w bardzo fajny sposób. A przede wszystkim kobietka miała ogromną wiedzę. Bardzo byłam zadowolona i pozytywnie zaskoczona poradnią. Wyniosłam stamtąd więcej, niz z nauk ktore dłużej trwały, ale pani prowadząca je czytała z kartki i tyle.

Gość anita2011
Witam, Mam prośbę czy ktoś orientuje się może gdzie na trasie Przemyśl-Rzeszów możemy z narzeczonym odbyć weekendowe nauki przedmałżeńskie. Ślub w październiku przyszłego roku więc wypadało by już zrobić, bo przecież jeszcze potem poradnia przedmałżeńska czeka. Słyszałam, że jakieś są w Dubiecku, ale ta strona i się nie otwiera wiec podejrzewam, że m0oże być usunięta. Zna ktoś może jakieś inne miejsce. chodzi mi o kurs przedmałżeński a nie o nauki przedślubne. Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedz...