Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

clementine17

Ciąża przed okresem?

Polecane posty

Witam, mam 17 lat (tak, wiem) i 10 sierpnia miałam swój pierwszy raz z chłopakiem. Dzisiaj, po 3 dniach z kawałkiem zrobiłam dwa testy ciążowe, które ponoć (wg pani ginekolog) potrafią wykazać po 2-3 dniach od zapłodnienia i wyszły negatywnie. Nie będę wdawała się w szczegóły, ale stosunek odbył się w dni niepłodne, gdyż 14 powinnam dostać okres. Cykle mam regularne, 31 dni. Ginekolog mnie nie badała, ale powiedziała, że to jest niemożliwe, żebym zaszła w ciążę przed okresem. Jednak tak się boję, że teraz miesiączka na pewno mi się przesunie. Nic nie jem od kilku dni. Czy mogę wierzyć tym testom? Kupiłam dokładnie te, których nazwy podała mi lekarz. Czy już 3 dni po ZAPŁODNIENIU odczuwałabym objawy ciąży, czy to tylko moja psychika? W internecie piszą o owulacji, że dopiero wtedy ciąża jest widoczna, wcześniej testy mogą jej nie wyczuć. Ale owulacja skończyła mi się 3 sierpnia, a ja odbyłam stosunek 10. Dostałam taką nauczkę, że już nigdy więcej przed 20 przynajmniej tego nie zrobię! Nigdy wcześniej tak się nie bałam. Takie kłopoty za pierwszym razem... Od razu powiem: zabezpieczyliśmy się, tylko za drugim razem podczas wkładania spadła nam prezerwatywa. Nie mamy pewności, czy doszło do orgazmu z jego strony. Proszę o pomoc.

Gość myślę,że to stres
czekaj spokojnie na okres a jeśli się nie pojawi to w dniu przewidywanego okresu zrób jeszcze raz test. Pamiętam jak się stresowałam że jestem w ciąży jak dostałam się na studia- widziałam u siebie wszystkie objawy :P ale mamą nie jestem a studia właśnie kończę:)

Gość gryczka
Pamiętaj, że 2-3 dni od stosunku to nie to samo, co 2-3 dni od zapłodnienia. Do zapłodnienia dochodzi później, niż w momencie stosunku. Test wykazuje ciążę dopiero wtedy, gdy już się ona zagnieździ, co może trwać nawet do 10 dni po stosunku (zwykle 5-7 dni). Natomiast test wykonany w dniu spodziewanej miesiączki, z pierwszego porannego moczu, jest mocno wiarygodny. Na Twoim miejscu poczekałabym jeszcze ze 2-3 dni, skoro okres masz dostać jutro i powtórzyła test. Ale moim zdaniem jest bardzo malutka szansa, żebyś zaszła w ten sposób w ciążę. To nie takie proste:-) Powodzenia.

gryczka, tak bardzo mam nadzieję, że mówisz prawdę, z tym małym prawdopodobieństwem. Czytam w internecie i czytam. Mam wszystkie objawy, tylko nie wiem czy to nie ze stresu: brak apetytu i wyczulony węch (jednak niestety mój chłopak też to ma odkąd zaczęliśmy się martwić), dużo siusiam a wczoraj cały dzień miałam okropną biegunkę (być może od alkoholu). Kobiety piszą różne rzeczy. Ginekolog powiedziała mojemu chłopakowi, że NIE MA takiej możliwości, żebym zaszła w ciążę, bo to były dni jak najbardziej NIEpłodne. Siostra tłumaczy mi, że zajście w ciążę nie jest takie łatwe. Ale potem czytam inne opinie. I od 2 dni odkąd się martwię nie funkcjonuję normalnie. Nie mam pojęcia czy wierzyć tym testom. Nie wytrzymam tak długo czekać na test! :(

Gość gryczka
Clementine, ale i tak nic innego raczej nie możesz zrobić. Oczywiście, że zdarzają się wpadki, ale prawda jest taka, że najczęściej wcale tak łatwo nie jest zajść w ciążę. W optymalnych warunkach, tzn. podczas współżycia bez zabezpieczenia, w dni płodne, szansa na poczęcie za pierwszym cyklem wynosi ok.30%. A co do objawów. Jeśli seks był 10 sierpnia, to jest absolutnie niemożliwe, żebyś odczuwała objawy ciąży, nawet gdybyś w nią zaszła, ponieważ objawy tego rodzaju również pojawiają się dopiero po zagnieżdżeniu zarodka.

Gość gryczka
Objawy o których piszesz jak najbardziej wskazują na podłoże stresowe. Więc zaufaj lekarzowi, przestań szukać w necie, bo ludzie różne rzeczy wypisują, czasami wyssane z palca, i czekaj spokojnie. Miesiączka może Ci się opóźnić również ze względu na stres, pamiętaj o tym.

najwiarygodniejszy wynik testu jest 2 tygodnie od dnia w którym współżyłaś, czyli w Twoim przypadku wcale nie w dniu spodziewanej miesiączki. Jeśli nie dostaniesz okresu to najbardziej prawdziwy wynik testu będzie ok. 24 sierpnia.

dostałam miesiączkę dokładnie 14 sierpnia - tak jak powinno być. była to bardzo obfita @ i bolesna i tak jak zawsze pierwszego dnia krew się "ciągnęła" (do tej pory nie wiem dlaczego tak mi się dzieje). problem polega na tym, że z całą pewnością nie były to plamienia, o których piszą w internecie, ale okres trwał 4 dni. zwykle krwawię do 6 dni. niepokoi mnie krótki okres. znowu mam jakieś schizy. jutro robię kolejny test. ponoć po 8 dniach również może wykazać. mogłabym pójść na badanie krwi, ale nie jestem pełnoletnia. oczywiście widzę u siebie przyciemnione brodawki sutkowe. znowu zaczynam sobie wszystko wmawiać.

Gość tasty
Wspolzylam z chłopakiem 7 dni przed okresem. Był to stosunek przerywany. Jednak martwię się że mogę być w ciąży. Czy jest taka możliwość?

Gość a okres nie pojawił się
po tych 7 dniach?

Gość tasty
Ma pojawić się jutro. Jednak obawiam się, że stres może go opóźnić.

Gość zielona Balbina
no to tak na dobrą sprawę nie wiesz czy kochałaś się 7 dni prze okresem, bo jeszcze nie wiesz kiedy masz dostać okres. Nie denerwuj się i czekaj aż przyjdzie.

Gość vanillacocco
nn

Gość an-gi
hej mam problem , dziś jest mój 27 dzień cyklu we wtorek teoretycznie powinnam dostać miesiączkę , w niedzielę w 26 dniu cyklu pękła nam prezerwatywa czy jest szansa , że mogę być w ciąży? wczoraj rano pojawiło sie lekkie plamienie- u mnie zawsze oznacza to miesiączkę- ale mimo to boję się , że mogę zajść w ciążę . cykle zazwyczaj mam regularne w zeszłym miesiącu miesiączka pojawiła się 22 .02 więc liczyłam , że we wtorek powinna się pojawić... zastanawiam się czy nie iść do ginekologa po tabletkę 72 h...

Raczej nie - jeśli masz cykle regularne. Ale jakieś ryzyko zawsze istnieje. Ja też miałam raczej cykle regularne co 28 dni, kochaliśmy się z meżem bez zabezpieczenia tuz po okresie (bo teoretycznie to powinny byc jeszcze dni bezpłodne), a mimo to zaliczyliśmy wpadkę :-) Widocznie ten cykl akurat miał byc krótszy, więc owuylacj awyszła wcześniej. Ale dzić jestem szczęśliwą mamą i nie zmieniłabym tego :-)

Gość ardenna
Witam; Odbyliśmy z partnerem stosunek przerywany na tydzień przed spodziewaną miesiączką (12.10). Miesiączka pojawiła się w terminie, jednak krwawienie było bardzo słabe i trwało ok 2 do 3 dni, zwykle max 4-5 dni. Dodam, że odbyłam w tym czasie podróż samolotem (12-14 październik) Czy jest możliwe, że zaszłam w ciąże?