Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhgffffffff

zaczynam kurs na prawo jazdy i za chwile mam pierwsza jazde a

Polecane posty

Gość jhgffffffff

strzasznie sie boje. nie wiem jak sie zapal samochod, rusza, nic nie wiem. nawet nie jetsm pewna czy dobrze wiem gdzie jest gaz, a gdzie chamulec.. i

Gość nie bój żaby
ja też na pierwsze jazdy szłam kompletnie zielona i jakoś to poszło :)

Gość jhgffffffff
wlasnie wrocialm. tak bardzo strasznie nie bylo. ale juz widze ze bedzie ze mna ciezko. nie wiem jak sie skreca na krzyzowce np a to bylo na tej jezdzie kilka razy ,i tlumaczone i cwiczone a ja dalej nie wiem. tez nie wiem jak sie rusza bo nie pamietam. i jak sie zatrzymyje samochod tez nie wiem. wiem mniej wiecej jak jechac prosto, zmieniac biegi i wyprzedzac. i to nie bardzo. i tyle :(

Gość jhgffffffff
ja place 1200

Gość kiim
jhgffffffff - jemu chyba chidzi o kupienie prawka, nie zrobienie, o tym ewentualnie bedziesz myslala pozniej:P

Gość jbhfljkFH'D
ty sie nie martw bo ze mna na kurs chodzila dziewczyna ktora dwie godz uczyla sie odpalac auto. ja tez szlam zielona i zdalam za pierwszym razem:)

Gość jbhfljkFH'D
kilka lat temu na slasku kosztowalo 2500 ale co z tego jak moj kumpel kupil i po miesiacu skasowal auto i sie polamal

Gość 9000000000000
wlasnie wrocialm. tak bardzo strasznie nie bylo. ale juz widze ze bedzie ze mna ciezko. nie wiem jak sie skreca na krzyzowce np a to bylo na tej jezdzie kilka razy ,i tlumaczone i cwiczone a ja dalej nie wiem. tez nie wiem jak sie rusza bo nie pamietam. i jak sie zatrzymyje samochod tez nie wiem. wiem mniej wiecej jak jechac prosto, zmieniac biegi i wyprzedzac. i to nie bardzo. i tyle Jak masz światła jedziesz na skrzyżowaniach tak jak mówią Ci to światła, jak masz znaki to patrzysz na pierwszeństwo, jak nie ma nic to reguła prawej ręki. Co Ty nie miałaś przed jazdami zajęć teoretycznych? Regułę prawej ręki powinnaś poznać na pierwszych wykładach Z techniką kierowania to na pierwszej lekcji nie przejmuj się, że jest ciężko. Każdy kiedyś zaczynał i nikt nie był od razu perfekcjonistą. Nie pamiętasz jak się rusza? No chyba jakoś jeździłaś instruktor nie ma gazu pod nogami. Wciskasz sprzęgło, jedynka, delikatnie sprzęgło w górę, gaz i noga od sprzęgła całkowicie idzie na bok. Jak się zatrzymuje samochód? Wytracasz prędkość hamulcem dopiero przy ostatecznym zatrzymaniu kiedy prędkość masz minimalną dajesz sprzęgło i dociskasz hamulec i stoisz. O wyprzedzaniu na pierwszej lekcji raczej nie ma mowy no chyba, że pieszych idących ulicą, ale co to za filozofia? lewy kierunek i ich omijasz potem prawy wracasz na swój pas i jedziesz dalej prosto. No z birgami to musisz pamiętać, że z 1 ruszasz i potem zmieniasz ze sprzęgłem nie wolno bez sprzęgła. Po obrotach wyczujesz kiedy trzeba zmienić bieg na wyższy usłyszysz to, bo silnik zacznie Ci wyć. Ale z 1 na 2 zmieniasz praktycznie zaraz po ruszeniu. A potem to już zależy jak wygląda Twoja prędkość. Dalej jak na 3 po mieście nie będziesz Lką sunąć.

Gość jhgffffffff
dzieki ;) jak mi teraz to napisalas/es to jakos mi sie to rozjasnilo. a opisz jeszcze jak sie skreca na skrzyzowaniu -- jak jest z biegami, z urata predkosci, hamulcem, sprzeglem itd ... hbo to mi kompletnie nie szlo :(

Gość gość
Pamiętam, że też miałam trochę stres, ale teraz wspominam miło cały kurs

Gość gość
Zawsze można kupić sobie prawko na offshoreidcardscom. Moja koleżanka ma i wszyscy wkręciliśmy się, że to oryginalne prawko i że chodziła na kurs. 1-0 dla niej.

Gość gość
Na jazdach wszystkiego sie naucysz. Nie boj sie. To te znie jest ie wiadomo jaki wydatek. Uzbierasz okolo 1500 zl i mozesz isc na kurs:) W https://manewr.com.pl maja super instruktorow wiec mysle ze warto sie udac do nich:)