Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

The Kiszka

Śmietniki pod blokiem. Bleeh.

Polecane posty

Wkurza mnie to. Na tysiącach polskich osiedli pierwszą rzecz jaką zobaczysz po wyjrzeniu przez okno jest...wielki, śmierdzący śmietnik. Najczęściej przepełniony,śmieci walają się dookoła, posrany przez ptaki i śmierdzący. Nigdy nie wchodzę do środka chcąc wyrzucić śmieci tylko otwieram i biorę rozmach z odległości;D Dlaczego nie można tego tak zorganizować, żeby nie było go widać? W innych krajach jakoś mogą, ale Polska to Polska i tutaj nic nie można zrobić, żeby jakoś to schludnie wyglądało. I do tego jeszcze trzepak obok. No brawo! Wiem, że pomyślicie, "ale ma problem", ale mnie to boli i ja wylewna jestem;)

Gość trghrdt
mam to samo :( właśnie kupiłam mieszkanie w bloku który graniczy z domkami jednorodzinnymi gdzie jak wiadomo właściciele oszczędzają na wywozie śmieci i podrzucają pod śmietnik osiedlowy worki ze śmiaciami, a że śmietnik jest zamykany na klucz to kładą te worki koło śmietnika, masakra jakaś jak to zmienic?

Catie, no niby racja. A Twój osiedlowy kosz jest czysty? Do tego jeszcze Ci ludzie buszujący po śmietnikach i rozrzucający śmieci dookoła w poszukiwaniu "skarbów". Nie powiem, panowie opróżniają kosze regularnie, ale tak jak pisze trghrdt śmieci wyrzucają też ludzie mieszkający w domach jednorodzinnych chcąc zaoszczędzić na wywozie. I czasami w jeden dzień potrafi się uzbierać cały kosz. A z tego co wiem, są w nim dwa kontenery.

już w bloku nie mieszkam ale rodzice tak śmietnik jest w dobrym stanie, obmurowany, zakratowany ludzie śmieci w workach wyrzucają to nic nie wala się po ziemi a dla ''znajomych'' okolicznych meneli wywieszają reklamówki z puszkami itd wiec oni w kontenerach nie grzebia :-)

Nasz niestety nie jest okratowany, ale to niezłe rozwiązanie. Jednak najlepiej by było jakby zniknęły na zawsze z osiedlowego krajobrazu.

Gość trghrdt
u mnie w śmietniku też jest czysto, bo każdy z mieszkańców wrzuca worki, śmietnik jest murowany, okratowany i ma drzwi za to naokoło jest syf

Moja droga, a gdybys miala smietnik tak daleko, ze wolalabys dojechac samochodem, bo na piechote by ci sie nie chcialo isc z koszem smieci? Takie jest zycie na osiedlach, niestety, trzeba sie przyzwyczaic i tyle.

za to pamiętam jak mała byłam, przełom 80-90 lat to była masakra, ludzie worków wtedy nie używali tylko każdy z wiadrem śmigał i te śmieci wysypywał do kontenera to był dopiero smród, szczególnie w lecie :-D

Gość trghrdt
śmietnik nie musi być wstrętny, gdyby obsadzić go drzewami iglastymi byłoby lepiej, albo pomalować w jakieś ciekawe grafitti np z widokiem ogrodu :)

Ostatnio zasadzili tuje. Żeby urosły i zasłoniły ten wstrętny widok, ale już zwiędły przez te upały. Facet który zajmuje się gospodarowaniem zieleni na naszej ulicy tylko je zasiał, zapominając o tym żeby je podlewać. A przecież za to mu płacą.

Gość bo w blokach mieszkają same
brudasy, patologia i biedni ludzie więc nie ma się co dziwić, że wokół śmierdzi :o

w tych nowo wybudowanych blokach to mogliby zrobić zsypy na śmieci jak np w wieżowcach

Nie do Ciebie Catie;) Blok w którym mieszkam ma kilkanaście lat i nie jest duży. Ale zsyp to dobra rzecz.