Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robić?

chyba ściągnął mi się trojan, proszę o pomoc użytkowników Mozilli

Polecane posty

Gość co robić?

szukałam czegoś w necie i otwierałam kilka kart, by później spokojnie je przejrzeć po kolei. w pewnym momencie pojawił mi się monit o niebezpieczeństwie, jakiś trojanach, wirusach, po angielsku. sama nie wiem co dokładnie tam było napisane, bo... wyłączyłam kompa:( tak wiem, jestem kretynką:( po ponownym uruchomieniu kompa ściągnęłam Eseta, przeskanowałam kompa i nic nie wykrył. czy mozilla mogła zablokować trojana i inne świństwa z tej strony? jak to spr?

Gość ala94033
na pewno to byla reklama ;) pelno takich

Gość co robić?
mocno mnie to zaniepokoiło strona była angielska eset chyba by niczego nie przepuścił otwierałam kilka kart po kolei, i nie wiem przy ktorej, ale pojawiło mi się ostrzeżenie jakieś, potem rosnące słupki takie jak przy ściągnaniu, a na dole pojawiały się nazwy trojana i czegoś tam jeszcze, tyle ujrzałam kontem oka zanim wyłączyłam kompa:o aaa i włączając mozille otworzyły mi się też te karty, które otwierałam, również ta z wirusem i też mi się coś tam pojawiało, jakieś szare okienka, które mogłam odrzucić lub "ok", ale tak się przeraziłam, ze już nie pamiętam co tam było:O p.s. wybaczcie za zdublowamie tematu. załozyłam drugi, bo przy pierwszym pijawiło mi się, ze został usunięty. okzuje się, że nie...

zainwestuj w program antywirusowy np kaspersky dzieje się coś złego z komputerem?

Gość co robić?
teraz sie nic nie dzieje, dwa razy skanowałam esetem i nic

Gość Nor-bert.
po co wchodzilas w strony erotyczne?

Gość co robić?
żadne erotyki:O ja tu mam problem, a Wy od razu z erotykami kurcze belek

mozilla otwiera ostatnio otwierane karty w przypadku nagłego odcięcia prądu ( awaria lub jak w twoim wypadku spanikowane wyłączenie kompa podczas pracy) jeżeli po wyskoczeniu tego okienka z ostrzeżeniem przed trojanami nic tam nie klikałaś na tym okienku to nic nie ściągnęłaś

Gość co robić?
na tym gdzie były słupki nic nie klikałam, ale na tym małym, szarym po uruchomieniu ponownym kart, mogłam tylko kliknąć "ok", bo inaczej ciągle mi się pojawiało i tak zrobiłam, ale jestem durna:O

Gość m0NstR
Spokojnie. Jeszcze nie panikuj, Przeskanuj kompa on-line, jak nie masz na stale antywira ( polecam Avirę ) . Jak dzieje sie cos niefajnego zainstaluj avirę i MalwareBytes Anti-Malware. przeskanowac i będzie ok, jestem troche zmeczny :) . sorki za błędasy

Gość co robić?
ściągnęłam Eseta a skanowanie on-line jest bezpieczne? wiecie moje dane, dokumenty i w ogóle...

jak kliknęłaś ok to mogłaś ściągnąć jakiegoś trojana ale to nie jest powód do paniki. Jeszcze nieraz złapiesz wirusa nigdy nic nie akceptuj z internetu z nie znanych źródeł przeskanuj jeszcze raz i zainstaluj jakiś program anty na stałe

Gość co robić?
właśnie odinstalowuje eseta i sciągam Avire a jak Avira nic nie znajdzie?

Gość co robić?
przeskanowało się automatycznie tak na szybko, po zainstalowaniu ale też nic nie wykrylo przeskanuje raz jeszcze

Gość co robić?
przeskanowałam drugi raz Avirą i nic:) przy ukrywanych obiektach mam 1, ciekawe co to za obiekt...

Gość co robić?
warnings, suspicious itp mam 0, a przy hidden object mam 1 program nic nie zaleca, "close" albo "report"

weź report to ci wyswietli listę obiektów, moze sie dowiesz co to za obiekt a potem zamknij

Gość co robić?
Starting search for hidden objects. HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Cryptography\RNG\seed The registry entry is invisible. tyle tylko jeszt napisane o tym obiekcie ehh, najważniejsze, ze nie ma zadnego wirusa:) zamykam to, ale jeszcze jutro przeskanuje:P