Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość binky_s

LICENCJAT nieposłuszeństwo obywatelskie

Polecane posty

Gość binky_s

Witam! Poszukuję informacji na temat nieposłuszeństwa obywatelskiego, gdyż nie potrafię napisać wstępu do mojej pracy licencjackiej, której temat brzmi: "Czy łamanie prawa jest dobre z punktu widzenia etyki?". Naprawdę potrzebuję pomocy ponieważ zostały mi zaledwie 4 dni by oddać pracę, bo jeśli jej nie oddam to mogę pożegnać się z dalszymi studiami :( Jestem załamana, gdyż ten temat został mi dosłownie narzucony a nie znam nikogo, kto mógłby mi pomóc. Będę bardzo wdzięczna, jeśli ktokolwiek podsunie mi pomysł, jak napisać ten wstęp... Pozdrawiam, Sylwia

Gość binky_s
Nie tyle chodzi o ustawy, co o zebranie definicji nieposłuszeństwa obywatelskiego w jedną kupę i stworzenie z tego dwu-trzystronicowy wstęp do licencjatu. Czuję się dosłownie jak tępa szczota, gdyż to zaledwie licencjat a ja z nim nie daję rady. Mogę tylko wymienić książki z których korzystam: Henry David Thoreau "Nieposłuszeństwo obywatelskie", Ronald Dworkin "Biorąc prawa poważnie"(jeden rozdział), Rawls "Teoria sprawiedliwości"(jeden rozdział), Platon "Obrona Sokratesa" "Kriton", Arendt "Obywatelskie nieposłuszeństwo". POMOCYYYY !!! HELP! :(:(

Gość i chcesz do tej literatury
dorzucić definicje nieposłuszeństwa wykoncypowane przez kafeteriuszy?

Gość seksuolożka Janinka
Prawo się przestrzega, obchodzi, lamie jak i można je "połamać"! Przykładowo rozbieg po pijaku i kop w radiowóz z równomierną defekacją w locie (niedziela z rana i białe spodnie kościelne wyprasowane w kant do mszy). Pokazanie prącia lub anusa do miejskiego monitoringu czy onanizacja na lekcji religii spuszczając się do kanapki z majonezem i keczupem!

Gość seksuolożka Janinka
Nieposłuszni to w więzieniu siedzą albo z niego wyszli! reszta to porządni ludzie prawa nie łamiący! Ludzie łamią prawa, a zwierzęta już nie (sroka czy szympans kradnący banana dla szympansicy dba tylko o potomstwo swoje). Mamy w Polsce dwie partie iście szympansie! Małpi gaj jest w Sejmie - skupisko małp! Prawo lamie się kulturalnie lub chamsko! Nie ma równowagi i wyroku sprawiedliwego nigdy! Ławnicy idą do sądu za pieniądze, a nie dla idei czy dobra społecznego!

Gość binky_s
Po pierwsze. Przecież możliwe, że któryś z "kafeteriuszy" pisał jakąś pracę dyplomową na temat nieposłuszeństwa obywatelskiego. Po drugie. Nie chodzi tu o jakieś głupkowate łamanie prawa z kaprysu czy głupoty, tylko o łamanie prawa na podstawie pobudek moralnych. Tak jak np. Thoreau, który poszedł siedzieć do więzienia z powodu niepłacenia podatków, z których rząd finansował ZABIJANIE LUDZI PODCZAS WOJNY!!!!!! SEKSUOLOŻKO ZAPOZNAJ SIĘ NAJPIERW Z PODSTAWOWĄ DEFINICJĄ NIEPOSŁUSZEŃSWTA A POTEM SIĘ WYMĄDRZAJ

Gość binky_s
A po trzecie chodziło mi o to, czy ktoś, kto się na tym zna, ma jakiś pomysł jak sformułować wstęp do tej pracy. Widocznie mało kto rozumie pytania w wątkach... Wnioskuję z tego, że na kafeterii nie można poruszać poważnych tematów, o nie. Lepiej pieprzyć jakieś bezsensowne głupoty, z których można się pośmiać pff... Chyba troszkę zbyt wiele oczekiwałam od tej strony.

Gość gość
Binky_s.!! Chcę się skontaktować, mam podobny problem. Bardzo proszę o kontakt