Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezwartościowa kupa gowna

totalna stagnacja i zero motywacji

Polecane posty

Gość bezwartościowa kupa gowna

Słuchajcie musze sie wyżalić. Mam 25 lat i zero motywacji do życia. Ogarneła mnie stagnacja, wszystko przestało mieć sens. I to nie jest tak że dopiero teraz. Biore się w garść od kilku lat ale nie wychodzi mi to. Jestem kretynką która zawiodła siebie ale najbardziej mnie boli że zawiodłam swoich rodziców. Ale nie o tym chce tu pisać. Nie wiem może to się leczy... ? Najchętniej bym nic nie robiła tylko leżała i gapiła sie w sufit. Oczywiście chodze do pracy walcze z sobą każdego dnia. Nie mam motywacji nigdzie wyjść ani pojechać. Wszystko zależy od kasy, której i tak nie mam. Na internecie ciągle siedze na tych samych stronach albo gapie sie w tapete. Moje stostunki z ludzmi sa bardzo powierzchowne. Nie widze potrzeby rozmów o pierdołach itd. Gdzie mam szukać sensu który utrzyma mnie przy życiu? bo czuje że tone

tez tak mialam przez cale 6 lat ,dokladnie tak jak piszesz.Moze to sie komus wydac smieszne i nie bede sie tu rozpisywac ale sens i to "cos" co mnie podnioslo to joga.Naprawde polecam

Gość szaszkaaaaa
Do obsesjaaaa- jak długo ćwiczysz jogę?

Gość ja mam to samo niestety
Mam 26 lat, wykształcenie wyższe, przystojnego i kochającego męża... i zero motywacji do życia :( A wszystko dlatego, że od roku nie mogę znaleźć pracy, pracowałam jedynie na umowę o dzieło... co za porażka. Też siedzę i beznadziejnie patrzę w sufit albo w tapetę na pulpicie :( Nic mnie nie cieszy, straciłam pasję, wszystko wydaje się bez sensu. Jak z tego wyjść? Dziewczyny... :(

Gość cruell von lex
dla kobiet jedyną i największą motywacją jest FACET

Jaki facet? Żaden facet, nawet najukochańszy ci nie pomoże na dłuższą metę :( Sens trzeba znaleźć gdzieś w sobie... tylko gdzie i jak? :(

Gość cruell von lex
On Ci może pomóc znaleźć różnorodne "sensy" , nie sądzisz ?

no właśnie kurwa nie sądzę :P

Gość cruell von lex
to co za facet? moze to druga baba :P ?

ale co on ma mi zrobić? stara się jak głupi, ale nie zatrudni mnie w swojej firmie... nie ma dla mnie pracy i to jest mój największy dół :(

Gość martini citremone
jesli sie zalozy, ze caly sens zycia odnajdziemy w ukochanej osobie to co kiedy ta odejdzie? zawali sie CALY swiat, nie pozostanie juz nic.... to zbyt ryzykowne

Gość cruell von lex
martini citremone fizyczny sens naszego istnienia należy tylko do nas albo do was :P

Gość martini citremone
fizyczny tak - ale autorka nie mowi tu raczej o nim, a przynajmniej nie przede wszytskim :D

Tylko, że materialny sens istnienia nas dołuje i niszczy fizyczny sens, więc koło się zapętla... jesteśmy do bani w każdym aspekcie :(

Gość cruell von lex
materializm jest tylko na przetrwanie i zachcianki , nic innego on nie znaczy

już mnie drażnisz :P nic nie znaczy, taaa... już widzę jak jesteś bezrobotny i tryskasz optymizmem i zapałem życiowym.

Gość cruell von lex
byłem kiedyś bezrobotnym jak każdy :P

;)

Ja bym najchętniej wyjechała z tego miasta, z tego kraju i zaczęła wszystko do nowa. Tak strasznie żałuję 5 lat zmarnowanych na studia :( niby mi mówią, że taka mądra i w ogóle, że rozwinęła swoją osobowość do nieprzeciętności, ale co z tego!? Jak minął rok, a ta wiedza mi uleciała, bo zwyczajnie w życiu codziennym jest nieprzydatna :(

Gość praca niekoniecznie dalaby
ci sile do zycia. ja dostalam sie do wymarzonej pracy i siedzialam, patrzylam w okno i myslalam: to teraz tak ma wygladac moje zycie? 8 godzin x 5 dni w tygodniu za kompem, 2 dni wolnego i od nowa Polska ludowa? wtedy najszczesliwsza bylam w pubie w gronie przyjaciol lub podczas podrozy. od tego czasu minely 4 lata, jestem mama 3 dzieci :-P (raz blizniaki) no i energii mam za kilka osob. motywacje do zycia tez. zachrzan rowniez niezly. pracuje w zawodzie w domu, odnawiam dzialke (odkrylam w tym swoja pasje), znowu zaczynam podrozowac, bo dzieci troszke podrosly. nikogo absolutnie nie namawiam do rodzenia dzieci i ze one niby maja byc motorem do zycia. Mi one daly kopa do dzialania. kazdy musi znalezc swoj cel i sens.

Gość Blogowa Grupa Samorozwoju
http://akcja-realizacja.blogspot.com/ Blogowa Grupa Samorozwoju to zestawienie blogów o tematyce motywacyjnej i samorealizacyjnej. Stawiamy na edukację, rozwój zawodowy, naukę języków, spełnianie marzeń i wiele wiele innych. Jednocześnie walczymy z wadami, lenistwem i słomianym zapałem. Jeśli opisujesz (lub chcesz zacząć) sposób realizacji swoich marzeń i planów na blogu - dołącz do nas :) Masz DOŚĆ bezmyślnego gapienia się w ekran telewizora lub komputera? Chcesz ZMIENIĆ COŚ w swoim życiu? Masz MNÓSTWO marzeń i pomysłów, ale jednocześnie brak Ci sił, motywacji i planu aby je zrealizować? PRZESTAŃ narzekać, że inni mają "zawsze lepiej i łatwiej"! Swoją pracowitością i zapałem też możesz zajść bardzo daleko! http://akcja-realizacja.blogspot.com/

Gość Bezsensowna
Jest 2015 a temat nadal aktualny, u mnie...

Gość gość w kość
hejka, mogę diłączyc do klubu ?

Gość Olakwiatkowska14033
ja mam super sprawdzony sposób oglądam motywacyjne filmiki na yt Jacka Wiśniowskiego, pomagami jak nie wiem jak sie zmotywować link do strony to mistrzmotywacji.pl